Nova Prada je savršena!

Priča o kultnom brendu Prada započinje 1913. godine, kada je Mario Prada osnovao tvrtku koja je nudila luksuznu kožnu robu. No, sve dok njegova unuka Miuccia Prada 1978. godine nije preuzela kompaniju, ona nije postizala veći odjek u modnom svijetu. Njezin prvi veliki uspjeh bio je ruksak od crnog najlona s prepoznatljivim srebrnim logom u obliku trokuta. Vrlo brzo, njezin dizajn cipela i ručnih torbica dospio je na listu želja modnih znalaca u Europi, Americi i Japanu.

Ubrzo je lansirala sub-brendove Miu Miu i Prada Sport a dućani su se samo nizali diljem svijeta – od Pariza i New Yorka preko San Francisca i Tokija.

Nepogrešivi Prada stil

Prada odjeću i modne dodatke često opisujemo kao klasične i ekscentrične, staromodne ali na jako cool način. S jedne strane, Prada stil je suvremen i temelji se na sjevernotalijanskoj tradiciji diskretne elegancije i najfinije zanatske izrade. S druge strane, opisujući svoj brend, Miuccia Prada jednom je prilikom izjavila: “Ja radim ružnu odjeću od ružnih materijala. Jednostavno imam loš ukus. No, na kraju, ipak ispadne dobro”.

Miuccia Prada

Modni kritičari ići će korak dalje pa će reći da je to odjeća s pomakom koji može biti i neugodan, čak uznemirujuć. Ekscentričnost i intelektualna čistoća epiteti su koje joj često pridaju. Ono što je sigurno, Prada sa svojim dizajnom nikoga neće ostaviti ravnodušnim i uvijek će biti prepoznatljiva.

Isto vrijedi i za parfeme ovog jedinstvenog brenda. To su sjajni i neponovljivi mirisi koji odišu raskoši i luksuzom i koji kao da su imuni na trendove u parfemskoj industriji. Jedna od najtraženijih Pradinih mirisnih kreacija svakako je Infusion d’Iris – gotovo poetičan spoj klasičnih talijanskih sastojaka kao što su Iris Pallida iz Firence i nježan topli dašak sicilijanske mandarine.

Ako ste voljeli Infusion d’Iris, onda je vrijeme da otkrijete dvije posve nove mirisne varijante nastale na njegovim čvrstim temeljima. Prva je Infusion de Vanille koju ova parfemska kuća definira misterioznom i omamljujućom.

Prada Infusion de Vanille EDP 100ml 2

Riječ je o cvjetno-ambrasto-drvenastom mirisu u kojemu se lagano zadimljena vanilija spaja s bergamotom i nerolijem, na drvenastoj bazi sjemenki anđelike.

Drugo novo izdanje legendarnog parfema je Infusion d’Ylang. U Pradi ga nazivaju sunčanim i zamamnim jer otkriva očaravajuće cvjetne note ylanga pomiješane s bergamotom i kardamomom. Riječ je o svježem i senzualnom parfemu s drvenastom bazom sandalovine.

Prada Infusion d\x27Ylang EDP 100ml 2

 

Ono što je zanimljivo, a i praktično, rekli bismo, jest da su oba ova fantastična mirisa potpuno genderless, odnosno, da ih mogu koristiti i muškarci i žene.

Pročitajte još i ...