Zdrava koža cijelo ljeto – top proizvodi koje morate isprobati

U borbi sa sivim oblacima, sve metode su dopuštene pa i stvaranje paralelnog svemira u kojemu sunce grije, ptičice cvrkuću, a vaš najveći problem je koje boje će biti kišobrančić u koktelu… Sada, kada smo izmaštali savršen scenarij (ili barem screensaver), vrijeme je za male trikove kako bi i vaša koža uživala ovo ljeto bez straha od opeklina, bora i pigmentacija.  

U ovoj bi se riječi mogla sažeti najvažnija promjena koja nas očekuje s promjenom godišnjih doba. Iako se omiljenih sastojaka ne želimo odreći neovisno o temperaturama, formule u kojima ih nanosimo trebale bi biti prilagođene vanjskim uvjetima – laganije, hidratantnije i prozračnije formule bit će najbolji saveznici kad je ljeto u pitanju.

Zima na svaki tip kože djeluje isušujuće, pa je vjerojatnost da ste proljeće dočekali dehidrirane kože – vrlo velika. Kako biste stanicama kože vratili toliko potrebne rezerve vode, teške zimske kreme zamijenite laganim hidratantnim fluidima koji neće začepiti pore, rastopiti puder ili ostaviti masni sjaj na T-zoni. Svakodnevnim korištenjem seruma na vodenoj bazi, koža će se “napuniti” iznutra, a dubinska dehidracija kojoj smo skloni nakon zime postupno će nestajati s vaših obraza. Osobe osjetljive kože, kao i uvijek, više pozornosti trebaju obratiti na sastojke, kako promjena beauty rutine ne bi prouzročila iritacije, crvenilo ili pojačanu osjetljivost. 

Bez SPF-a niti sekunde 

Jedan od najčešćih savjeta dermatologa je da zaštitu od UV zračenja ne preskačemo niti u oblačnim danima, jer se štetne zrake probijaju čak i kad ih ne vidimo, a na našoj koži uzrokuju dugoročna oštećenja. Ipak, ako smo tijekom time koji put i “zgriješili”, proljetno sunce nam manjak SPF-a neće oprostiti. Želite li izbjeći pigmentacije, oštećenja, ali i prerani nastanak bora, bez proizvoda sa SPF-om više ne izlazite čak niti na kraće vrijeme. Moderne formule za zaštitu od sunca više nisu guste i ljepljive, niti začepljuju pore, a brojne mogu poslužiti i kao izvrsna podloga za makeup. 

Ususret ljetu, iz našeg ovogodišnjeg natječaja Estetica Premium 2023. izdvajamo kutijice i tubice koje će vam ovo ljeto biti dragocjeni saveznici. 

Reviderm solar skin shield SPF 30

Riječ je o kremi sa zaštitom od ultraljubičastog i infracrvenog zračenja – osim što pruža sigurnost boravka na suncu u smislu zaštite od opeklina, pruža i zaštitu kolagensih vlakana te umanjuje negativno djelovanje sunca na elastičnost kože.

Iako se ne radi o maksimalno mogućem SPF faktoru, zbog inovativne formule, krema učinkovito štiti i od nježeljenih hiperpigmentacija i neravnomjernog tamnjenja lica koje se može pojavljivati tijekom izlaganja suncu, posebno nakon tridesetih godina života. Blokiranjem infracrvenog dijela spektra, krema omogućuje ugodniji boravak na suncu, osobito osobama s osjetljive kože i onima s promjenama kože u smislu rozaceje.

Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel

Ova jedinstvena nekomedogena kremasa zaštitnim faktorom SPF 50 PA ++++ i zaštitom od vanjskih agresora pruža visoku zaštitu od sunca laganom, osvježavajućom teksturom. Testirana u vlažnim uvjetima, ova krema za masnu i mješovitu kožu hidratizira i brani kožu od štetnih UV zraka, ostavljajući je bez sjaja, glatkom i zaštićenom.

Pomaže smanjiti vidljivost pora i prvih znakova starenja, brzo se upija u kožu zahvaljujući svojoj laganoj, vodenoj teksturi. Formulirana je s naprednom UVA i UVB tehnologijom, zajedno sa zaštitom od vanjskih utjecaja.

La PIEL LAB Maska za lice

Izrazito regenerativna i hranjiva kremno-glinena maska za lice za sve tipove kože. Dubinski čisti pore od svih nečistoća, apsorbira višak sebuma, intenzivno hrani i hidratizira kožu, zaglađuje kožu, vraća joj elastičnost, umiruje nadraženost i crvenilo… Maska je formulirana bez parabena, silikona, mineralnih ulja, alkohola, sintetskih mirisa i drugih iritansa.

Mineralne gline kaolin i bentonit uklanjaju nečistoće iz pora, a dodatak biljnih ekstrakata, ulja, glicerina i aktivnih komponenti (ceramidi, niacinamid, copper peptidi, hijaluronska kiselina, kolagen, pantenol, vitamini (E i F)) čini kožu nahranjenom, glatkom i zdravom.

Gloria 2u1 regenerator i maska za kosu

Inspiriran spa tretmanima, nastao je proizvod za dubinsku njegu koji nježno, ali temeljito oporavlja i hrani kosu zahvaljujući bogatim uljima argana, brokule i murumuru maslaca. Dizajniran je za oštećenu i tretiranu kosu kojoj je potrebna snaga i oporavak koji može postići uz prirodne sastojke i hladno prešana ulja visoke kvalitete.

Jedinstvena tekstura prodire do srži vlasi kako bi obnovila strukturu kose, pomažući vlaknima vratiti snagu i elastičnost uz pomoć prirodnih sastojaka. 2u1 regenerator i maska za jačanje dolazi s nevjerojatnom njegujućom snagom za normalnu ali i oštećenu, suhu i tanku kosu. Ako imate oštru i gustu kosu, proizvod nanesite preko cijele dužine, a ako imate tanku, samo na vrhove.


Pokrovitelj kategorije LICE je ROX Beauty

Spriječite prve bore primjenom mikro strujnih uređaja NuFace Fix i NuFace Mini

NuFACE MINI snažan uređaj popularno nazvan TRENER LICA i omiljen među svjetskim zvijezdama

Mikro struja je električna struja niske frekvencije koja u obliku nježnih valova prodire ispod kože i tkiva te stimulira mišiće lica. S godinama naš metabolizam usporava, a smanjuje se i snaga bio električne struje koju proizvodi naše tijelo. To dovodi do opuštene kože, narušenih kontura lica i pojave mrskih bora.

Mikro struja koju ispušta NuFace Mini uređaj oponaša prirodnu struju koju proizvodi naše tijelo te

  • vraća normalnu frekvenciju stanicama oporavljajući ih
  • što rezultira utjecajem na produkcciju glavnih strukturnih proteina, elastina i kolagena
  • poboljšava crikulaciju, dakle, tkivo je prokrvljeno pa bolje apsorbira nutrijente i lakše izacuje toksine

Na taj način  ovaj uređaj trenira mišiće lica, popravlja konture i umanjuje fine linije i bore. Tretman traje pet minuta dnevno, a potrebno ga je koristiti pet dana u tjednu.

Uređaj se koristi uz Nuface primer.

NuFACE FIX nagrađivani je beauty uređaj namijenjen zaglađivanju bora na području oko očiju, čeonom području te području iznad usana. Svako područje potrebno je tretirati tri minute, a rezultati su vidljivi odmah. Djelovanje mikro struje također pridonosi efektu punijih usana.

Uređaj dolazi s posebno kreiranim FIX Line Smoothing Treatment serumom koji provodi mikro struju do mišića lica, istovremeno hidratirajući kožu lica.

Uređaji su dostupni u ROX Beauty storeu  u Ilici 54, Zagreb i na roxbeauty.hr.


TriPollar STOP VX GOLD anti-aging uređaj kombinira čak tri učinkovite tehnologije – revolucionarna TriPollar® Multi-RF tehnologiju (RF), Dinamičku aktivaciju mišića (DMA ) te Termalno mapiranje lica. Multi RF radi na neinvazivnom restrukturiranju kolagena I elastina dok DMA potiče mišićnu aktivnosti I koristi se samo u predjelu čeljusti kako bi spriječila “obješenost” donjeg dijela lica. Algoritam termalnog mapiranja mjeri temperaturu pojedinih točaka na koži i sukladno rezultatu prilagođava snagu uređaja za najbolji rezultat. 24-karatno zlato u ovom ekskluzivnom uređaju najbolji je vodič za maksimalnu učinkovitost tri tehnologije koje koristi u borbi za učinkovito odgodu znakova starenja kože.

• Smanjuje pojavu finih linija i bora
• Potiče regeneraciju kolagena i elastinskih vlakana
• Potiče cirkulaciju i obnovu stanica
• Preoblikuje konturu čeljusti
• Podiže opuštenu kožu
• Tonira

Uređaj je dostupan u ROX Beauty storeu u Ilici 54 u Zagrebu i na roxbeauty.hr.


Pokrovitelj kategorije KOSA  je PHILIPS SENSEIQ sušilo za kosu

Revoluciju u njezi donosi vam Philips svojom tehnologijom SenseIQ, koja će zauvijek promijeniti način na koji brinete o svojoj kosi, koži, ali i zubima. Inovativna tehnologija SenseIQ radi na principu umjetne inteligencije pri čemu osjeća, prilagođava se i njeguje te donosi najbolje rezultate njege do sad. Baš kao i vi, i vaša je kosa jedinstvena. Zbog toga zaslužuje 100% personaliziranu zaštitu. Novo sušilo za kosu Philips s tehnologijom SenseIQ neprekidno mjeri temperaturu vaše kose digitalnim infracrvenim senzorom. Mikroprocesor analizira te podatke i prilagođava temperaturu sušila više od 12.000 puta za personalizirano iskustvo sušenja kose. SenseIQ linija prilagođava se svakom tipu kose, što je posebno važno u vremenu kada ju sve češće samostalno njegujete. Za lijepu kosu zdravog izgleda koja blista poput vas.

Pročitajte još i ...