Alternativa kirurškom faceliftingu: 3 tretmana koja zatežu kožu

Za lice ne postoje trbušnjaci – kada koža postane opuštena, tonus padne, a lice poprimi novi oblik, ne postoji „tjelovježba“ kojom bi se vratile mladenačke konture. Krivac za tako brzo starenje lica je njegova funkcija – neprestanom mimikom mišiće lica koristimo mnogo više od mišića tijela. Svaka emocija, treptaj oka i grimasa zahtijeva kontrakcije mišića, a samim time i nabiranje kože koja prekriva taj mišić.

Što poduzeti kada se opusti koža lica?

Opuštena linija čeljusti, kapaka i jagodica, naborani dekolte i opuštena koža vrata… Ovi znakovi starenja jasan su pokazatelj pada udjela kolagena u organizmu. Naime, upravo je kolagen zaslužan za čvrstoću, elastičnost i izdržljivost kože, a potpuno opravdano, ime je dobio prema grčkoj riječi za ljepilo.

Kako njegova razina u tijelu opada, koža postaje opuštenija, nedostaje joj čvrstoće, a bore su na njoj sve vidljivije. Za vraćanje mladenačkih kontura tada je potrebno pokrenuti tvornicu ovog moćnog proteina.

Catherine Zeta-Jones attends the ceremony honoring Michael Douglas with a star on the Hollywood Walk of Fame in Los Angeles, California on November 6th, 2018., Image: 394427104, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Tretmani koji potiču sintezu kolagena

Iako će se brojni estetski kirurzi složiti da je kirurški facelifting najbolja metoda kada je riječ o izrazito opuštenoj koži, na scenu estetske medicine stupili su uređaji nove generacije koji kožu zatežu uz minimalne nuspojave.

Njihova je zadaća jasna – potaknuti kolagen i tako utjecati na napetost kože.

Ultherapy

Ultherapy je tretman kojim je moguće zategnuti lice i vrat, ukloniti podbradak, ublažiti bore, učvrstiti konture pa čak i pomladiti dekolte, stoga nije ni čudo da se nametnuo kao nekirurška alternativna faceliftingu.

Uređaj Ulthera oslanja se na ultrazvučnu tehnologiju – koristeći ultrazvučne valove, tretman djeluje na principu stimulacije proizvodnje novog kolagena u dubljim slojevima kože, čime dolazi do postupnog učvršćivanja kože.

Izvor fotografije: Ultherapy.com

Energija ultrazvuka omogućava precizno usmjeravanje valova  u željene slojeve, a s obzirom na to da uređaj isporučuje energiju na temperaturi optimalnoj za regeneraciju kolagena, potiče se i prirodni proces neokolageneze.

Iako je donedavno u našoj blizini bio dostupan samo u Sloveniji, Ultherapy sada možete isprobati i u Malom Lošinju u Bellevue Spa klinici.

Plasmage

Frakcijska plazma još je jedna od inovativnih, sofisticiranih tehnologija korištenih u estetskoj medicini, a upravo se na nju oslanja uređaj Plasmage.

Funkcionirajući na principu stvaranja sitnih oštećenja na koži, Plasmage uzrokuje kontrakciju i zatezanje tkiva. Frakcijska plazma pruža iznimnu preciznost – brzim zagrijavanjem tkiva, ali bez dodira s kožom, ovaj uređaj potiče proizvodnju kolagena u dubljim slojevima kože.

Prije i poslije tretmana Plasmage, iz arhive Poliklinike Dermalife, izvor: Poliklinika Dermalife

Prednost Plasmagea je što se može koristiti za pomlađivanje gotovo svih regija lica, ali i vrata. Sitne točkice koje stvara uređaj prilikom izvođenja tretmana postaju okidači za povećanu proizvodnju novog kolagena – tkivo se počinje samo učvršćivati, podizati i obnavljati, a zbog iznimne preciznosti i podesive snage uređaje, tretmanima se mogu podvrgnuti osobe svih tipova kože. Pravi učinak ova moćna tehnologija pokazuje nakon nekoliko mjeseci, kada se pod utjecajem velike količine novog kolagena koža nastavlja zatezati.

Poliklinika Bagatin, Poliklinika Dermalife, Dermatologija Ivana Nola, Adora Beauty Retreat, Poliklinika Milojević, DermaMed i Poliklinika Poliderma neke su od estetsko-medicinskih oaza koje su u svoju ponudu uvrstile ovaj revolucionarni tretman.

Renew lift

Mogućnost dopiranja do SMAS sloja, tkiva lica koje ovija mišiće, a nalazi se ispod kože i potkožne masti, posebna je prednost uređaja Renew lift. I ovaj se sofisticirani  uređaj oslanja na snagu ultrazvuka, a cilj mu je potaknuti stvaranje velike količine kolagena.

Prije i poslije tretmana Renew Lift, iz arhive Poliklinike Bagatin, izvor: Poliklinika Bagatin

Fokusiranim ultrazvukom visokog intenziteta uređaj kontrolirano zagrijava tkivo na dubini od 4,5 mm, što potiče stvaranje velike količine vezivnih tkiva – kolagenskih vlakana, omogućavajući potpuno prirodno pomlađivanje tkiva i kože lica.

Renew lift kontroliranim povećanjem temperature potiče regeneracijski proces, nakon čega slijede zatezanje i remodeliranje tkiva. Tretmanima je moguće pomladiti sve regije lica – ukloniti bore na čelu, podići obrve i obraze, ublažiti nazolabijalne bore, ukloniti podbradak, zategnuti vrat i dekolte pa čak i suziti pore, a isprobati ga možete u Poliklinici Bagatin i estetsko-medicinskom centru Adora. 

Pročitajte još i ...