6 anti-age mitova u koje odmah trebate prestati vjerovati

Stella Maxwell (stellamaxwell / 05.11.2017): "_()_/, Image: 354727578, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Pijte puno vode, ne izlažite se suncu i koristite čitavu paletu ciljanih proizvoda za njegu kože – tri su savjeta koja će većina usvojiti kao najvažnije korake u beauty rutini. Uz ova tri, postoji još niz recepata za održavanje kože prekrasnom, no ne drže svi vodu, otkriva Mandy Epley, stručnjakinja za kožu mnogih hollywoodskih zvijezda. Za New Beauty izdvojila je nekoliko mitova u koje biste odmah trebali prestati vjerovati.

Dutch model Doutzen Kroes y spanish model Andres Velencoso star in Massimo Dutti Limited Edition spring 2016 campaign. ©DJ / LAN - 17/2/16 *Hands out pics*, Image: 274595525, License: Rights-managed, Restrictions: Pictures in this set: 14 As the promotional pictures in this set are defined as 'Hands Out', the supplier can´t be considered responsible of subsequent sales or any other legal matter concerning to the material provided. These promotional pictures has been provided without  any compromise between the parts and it is only under the responsibility of the recipient, who acknowledges the reception of these pictures as 'Hands Out'., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Target Press

Skupi proizvodi za njegu kože uvijek su bolji?

Kao što je to slučaj s mnogim stvarima u životu, ono što je najskuplje, nije uvijek i najbolje.

„Kod proizvoda za njegu kože, cijena nije najvažnija. Sastav proizvoda i udio aktivnih sastojaka puno su važniji“, ističe Epley, dodajući kako nema jedinstvenog pravila, zbog čega svatko treba pronaći ono što mu najbolje odgovara.

Kada je oblačno, ne treba vam krema sa zaštitnim faktorom?

Proizvod sa zaštitnim faktorom treba koristiti uvijek, bez obzira na to je li sunčano ili oblačno vrijeme.

„Oko 80% štetnih UV zraka može proći kroz oblake, tako da vaša koža treba zaštitu i kada je oblačno. Sunce je glavni krivac prijevremenog starenja kože, pojave hiperpigmentacija i bora“, objašnjava.

, New York, NY - 09/11/17 - Anna Sui Spring 2018 Collection, held during NYFW at Skylight Clarkson Studios. -PICTURED: Taylor Hill -, Image: 349202341, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images

Genetika definira kako ćete ostarjeti?

Geni igraju ulogu u svemu, pa tako i u tome kako ćete izgledati s godinama, no samo su dio odgovornih faktora.

Nemojte se pouzdati u to da ste slika i prilika svojih predaka. Možda je vaša baka imala predivnu, baršunasto mekanu i mladoliku kožu jer se nije izlagala suncu. To ne znači da ćete i vi imati takvu kožu, posebice ako se svako ljeto satima sunčate na plaži. Iako geni igraju ulogu, mnogo je faktora na koje možete utjecati sami, a zaslužni su (ili krivi) za izgled kože.

Pročitajte i: Dermatologinja objašnjava: Lažu li zvijezde kada kažu da je voda recept njihove besprijekorne kože?

PARIS FASHION SHOW SUMMER 2016

Hidratantne kreme preveniraju starenje kože?

„Hidratantne kreme ne prodiru dovoljno duboko kako bi utjecale na znakove starenja, no to ne znači da ih trebate prestati koristiti“, objašnjava Epley. Hidratantne kreme izvrsne su za osjećaj ugode i trenutan izgled, posebice ako se radi o dehidriranoj koži, a najbolje ih je koristiti u kombinaciji sa serumima i estetskim tretmanima.

Vazelin je dobar za kožu?

Mnogi će reći da je vazelin tajna njihove glatke kože. Plastični kirurg dr. Andrew Ordon nimalo se ne slaže, naprotiv, ističe kako je vazelin vrlo loš za kožu – blokira pore i ne dopušta koži da diše. Proizvodi topivi u vodi puno su bolji za kožu nego proizvodi poput vazelina, ističe dr. Ordon.

Luxurious cosmetic background. Cream in jar with blossom isolated on white background. Feminine skin care concept., Image: 191027000, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Martina Kováčová - com.ilustracni

Organski proizvodi bolji su za kožu?

Uvriježeno je mišljenje da je nešto što je organsko automatski dobro i sigurno za osjetljivu kožu. Međutim, to nije u potpunosti točno jer su organski proizvodi napravljeni od biljnih ekstrakata koji sadrže od 10 do 100 različitih molekula. Takav sastav kosi se sa svim alergološkim studijama koje slijede naputak da na minimum treba svesti broj molekula u formulacijama, jer što je više molekula, to je veća mogućnost za alergijske reakcije.

Izvor: New Beauty

Pročitajte još i ...