Kozmetika koja pomaže kod crvenila, ljuštenja i suhoće kože

U zadnje ste vrijeme baš nekako… osjetljivi. Iako „hendlate“ strah od epidemije i trudite se ne podlegnuti panici, često ste pod stresom i naprosto vam se čini da vas sve nekako pritišće. Svaka nova informacija vam je zapravo suvišna, i samo pridonosi osjećaju nemoći…

Identično se osjeća i – vaša koža. Posebice ako je osjetljiva! I to ne samo u ova stresna vremena, nego više-manje uvijek. Vi ćete na stres reagirati povlačenjem u sebe, vikanjem, svađama, plačem… dok će odgovor vaše kože biti crvenilo, ljuštenje, suhoća.

Da se razumijemo, prije nego što se počnete baviti kožom, morate poraditi na svom stresu i pronaći način da s njim izađete na kraj. Prijatelji, psihoterapeut, sport, razgovor s osobom koja vam nešto znači, aktivnosti u kojima ćete uposliti ruke i koje će vam skrenuti misli, postavljanje ljestvice prioriteta, osvještavanje disanja, odlasci u prirodu…

I vaš stres utječe na kožu

Uostalom, kad vaš stres bude „ukroćen“, i koža će imati jednog neprijatelja manje! Srećom, postoje i brendovi čija briga za kožu zaista otvara posve novu dimenziju njege, a jedan od najistaknutijih je svakako Eau Thermale Avène. Kako bi i najosjetljivijoj koži omogućili maksimalnu sigurnost, Dermatološki laboratoriji Avène postavili su temelje novoj generaciji dermokozmetičkih proizvoda otkrićem jedinstvenog procesa zahvaljujući kojem proizvodi sadrže isključivo sastojke nužne za kožu, bez konzervansa ili tvari koje djeluju kao konzervansi.

Naime, opće je prihvaćena činjenica da se konzervansi moraju dodavati u kozmetičke proizvode kako bi se spriječila njihova kontaminacija. Donedavno je to bio jedini način da se produlji trajanje proizvoda jednom kada se on otvori. Službeni popis EU direktive o kozmetičkim proizvodima sadrži čak 57 odobrenih konzervansa – uključujući paraben, klorfenezin, fenoksietanol i benzojevu kiselinu.

No, s druge strane, postoji i „sterilna kozmetika“! Kreiranjem tog tipa proizvoda u dermokozmetici je otvoreno posve novo poglavlje i postavljen sasvim novi standard u proizvodnji. Sterilna kozmetika ne samo da se sterilizira tijekom proizvodnje nego ostaje sterilna cijelo vrijeme primjene, što je zaista ogromno postignuće.

Avène Tolérance Extreme bogata krema pruža osjetljivoj koži osnovne sastojke koji zadovoljavaju njezine fiziološke potrebe. Izrazito je hidratantna i poštuje ravnotežu kože. Ima maksimalno 7 sastojaka te ne sadrži konzervanse ni parabene. Zahvaljujući hranjivoj teksturi, koža ima trajni osjećaj ugode.

Takvi proizvodi jamče najveću moguću učinkovitost i sigurnost za najosjetljiviju kožu, čak i onu novorođenčadi i male djece, hiperreaktivnu kožu, pa čak i za patološka stanja, npr. atopijski dermatitis. Osjetljiva koža, naime, ne trpi kompromis.

Manje je više

O čemu govorimo kada govorimo o sterilnoj kozmetici? Takve proizvode karakterizira minimalizam u sastojcima – dakle, u formuli su samo one tvari koje su zaista prijeko potrebne, a odlikuje ih visok stupanj čistoće i odlična podnošljivost. Preparati ne sadrže supstancije koje iritiraju kožu, potencijalne iritanse i alergene te konzervanse.

Eau Thermale Avène XeraCalm A.D. Balzam za relipidaciju njeguje izrazito suhu kožu sklonu atopiji i umiruje svrbež kod odraslih, ali i djece i dojenčadi. Formula je nekomedogena, s 0% konzervanska te razvijena kako bi se smanjio rizik od alergijskih reakcija.

I pakiranje slijedi „sterilnu filozofiju“: hermetički sustav zatvaranja proizvoda ne dopušta kontaminaciju tijekom uporabe, što za sobom povlači još jednu, već spomenutu, odličnu stvar. Proizvod, naime, ne mora sadržavati konzervanse, ali ni tvari koje djeluju kao konzervansi jer ostaje sterilan tijekom cijelog vremena primjene.

Takva je kozmetika rezultat jedinstvena procesa u proizvodnji dermokozmetičkih preparata – procesa sterilizacije tijekom proizvodnje, koji zahtijeva specifično okružje i proizvodne pogone koji udovoljavaju najvišim tehnološkim zahtjevima te, dakako, znanje i iskustvo.  Francuska farmaceutska tvrtka Pierre Fabre, koja je patentirala ovaj jedinstven proizvodni proces, razvila ga je na osnovi dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji lijekova, osobito injekcijskih.

Svi proizvodni postupci u tom procesu izvode se u skladu s dobrom proizvodnom praksom (GMP – Good Manufacturing Practice), a prepoznala su ih i odobrila međunarodna regulatorna tijela.

Zbog pakiranja u ambalažu s hermetičkim zatvaranjem, također patent francuske tvrtke Pierre Fabre, sprječena je bakterijska kontaminacija proizvoda i osigurana je sterilnost tijekom njegove primjene.

Tolérance Extrême lagana emulzija hidrira i umiruje osjetljivu kožu kojoj daje osnovne sastojke koji zadovoljavaju njezine fiziološke potrebe. Zahvaljujući laganoj teksturi, koža je mekana i umirena.

I za kraj ostaje pitanje – kome treba sterilna kozmetika? Svima čija je koža reaktivna (netolerantna i nadražena) ili hiperreaktivna (preosjetljiva i sklona alergijama). Njima se stoga preporučuju preparati koji ne sadrži parabene, konzervanse ili tvari koje djeluju kao konzervansi, parfeme i alkohol. Primjena sterilne kozmetike zapravo je jedini način da pri njezi kože izbjegnete ove potencijalne iritanse koji dodatno mogu pojačati već postojeću osjetljivost i reaktivnost.

Koži kojoj treba hidrirajuća njega, ali je istodobno i iznimno osjetljiva, namijenjena je Tolerance Extreme linija, koja ne ne sadrži konzervanse, a razvijena je na temelju maksimalno sedam sastojaka, koji su vrlo srodni koži i visoko podnošljivi.

Zaključak?

Smanjite maksimalnu razinu stresa – tako ćete biti mirniji i vi i vaša koža. Sebi priuštite neki mali luksuz koji će vam uljepšati dan, a ne zaboravite nagraditi ni kožu – kozmetičkim proizvodima brenda Eau Thermale Avène.

Pročitajte još i ...