BASTILLE: Otkrijte niche parfeme za kojima su poludjele Parižanke

Oni su himna slobodi, a njihovo ime utjelovljuju univerzalni val preporoda i energije, koji se 14. srpnja u Francuskoj slavi glazbom, plesom i vatrometom. Mirisni brend francuske parfumerijske kuće Bastille stigao je u Hrvatsku i izazvao pravu pomutnju među svim zaljubljenicama u niche parfeme. Jer, iskreno, upravo to želimo – slobodu i snagu osvojiti je!

95% prirodnih sastojaka

Riječ je o parfemima koji sadrže 95% prirodnih sastojaka i samo nekoliko sintetičkih molekula, koji oživljavaju izuzetne akorde i jamče dugotrajnu postojanost na koži.

Kuća Bastille pažljivo bira sastojke koji moraju zadovoljiti stroge kriterije etičke i prihvatljive izvornosti. Transparentnost je ključni pojam i brend ne skriva nijedan sastojak koji koristi, a formule su mirisa pomno razvili renomirani kreatori.

Svi mirisi veganski i čisti

Mirisi Bastille sadrže organski pšenični alkohol koji je prihvatljiviji u zaštiti planete. Koncentracije ovog sastojka u mirisima variraju od 8 do 15 %. Svi mirisi su veganski i čisti: formulirani su bez negativnog utjecaja na hormonski sustav, bez dodataka otapala, stabilizatora, bojila ili filtara protiv UV zračenja.

Hors-Piste djeluje kao osvježavajuća kolonjska voda, ali njegova neobična i živahna svježina skriva puno više. Predstavlja obećanje intenzivnog življenja. Uzbuđenje koje nas obuzima bez upozorenja. Nalet adrenalina koji nas preplavljuje: poput vrtoglavice od visina ili ledeno hladnog gin tonica koji elektrizira naše okusne pupoljke.

Ovaj miris ne drži se utabanog puta: blistavi citrusi pomiješani sa živahnim đumbirom ujedinjuju se s oporošću maté čaja i pikantnošću bobica borovice za neočekivani osjećaj svježine. Kreirala ga je Domitille Michalon-Bertier, a formula sadrži 36 sastojaka.

Rayon Vert najavljuje povratak životu, svjetlu i buđenju prirode. Podsjeća na dolazak proljeća, nježnu travu pod stopalima, svježi zrak u nosnicama i osmijeh na usnama.

Aromatične zelene note anisa, bosiljka i komorača sretno plešu s toplim, blistavim cvijetom smilja, biljke iz reda Asteraceae koja nikada ne vene. Miris je kreirala Caroline Dumur, a formula sadrži 38 sastojaka.

Pleine Lune se odvažuje na izazovne poglede koji su ujedno i poziv. Senzualan i delikatan, blistav i transparentan, Pleine Lune igra zavodljivu igru dualnosti u kojoj se postavlja pitanje: hoću li se usuditi?

Tuberozu, divlji i senzualni cvijet, prati smirujući matcha čaj i nevina nota bergamota. Ovaj baršunast i zavodljiv miris, u čijoj se formula nalazi 40 sastojaka kreirali su Anne Flipo i Paul Guerlain.

Demain Promis predstavlja obećanje produživanja sadašnjeg trenutka koji je daleko od briga svakodnevice. Uranja korisnika u obavijajuću kupku od mlijeka, utopljenu kardamomom, ružom, sandalovinom i plodom drveta tonka. Formulu od 45 sastojaka kreirala je Caroline Dumur.

Un Deux Trois Soleil zaigrana je i sunčana oda blistavoj i poznatoj toplini djetinjeg poslijepodneva. Poznati mirisi pomiješani su s gorkim bademom i gurmanskom vanilijom te su obavijeni mirisom slatkog cvijeta bradavke i smolastog benzoina. Formula sadrži 29 sastojaka, a kreirala ju je Domitille Michalon-Bertier.

Bataille, parfem koji je 2020. godine osvojio nagradu “Fragrance Foundation Responsible Innovation Award”, podsjeća na neprestanu napetost između vrućeg i hladnog. Ovo je miris snažnog karaktera, inspiriran razuzdanošću i kreativnošću festivala “Burning Man”, koji se odvija u srcu pustinje u Nevadi. Šafran, đumbir, crveni papar i pačuli prenose kontrast između vlažne hladnoće i zagušljive vrućine pustinje. Formulu od 33 sastojka kreirao je Nicolas Beaulieu.

Paradis Nuit nije moguće svrstati u određenu kategoriju. To je miris zabrane ili miris strasti, s naznakom drskosti i daškom zaigranog bijega. Vršne note čistih, smirujućih nota marsejskog sapuna koje pružaju utjehu i sigurnost stapaju se sa zavodljivim mirisom cvijeta sene. Srce novokaledonske sandalovine, prožeto gorkim kakaom, donosi topli spoj slatkoće i žestine te stvara tajanstven miris koji izaziva ovisnost. U formuli je mirisa čak 53 sastojka, a kreirao ju je Nicolas Beaulieu.

Sedam neodoljivih mirisa, stvorenih u Parizu i izrađenih u Grasseu, dostupno je u Hrvatskoj u parfumeriji Martimex na Britancu, Indigo storeu i Park concept storeu u Rovinju.

Pročitajte još i ...