Beauty preporuke iz poznate poliklinike za savršenu kožu ovih blagdana!

Dok gradovi trepere osvijetljeni lampicama i trgovima se šire mirisi cimeta, fritula i kuhanog vina, ponekad smo Grinch koji zaboravlja koliko je važno posvetiti se sebi – iznutra i izvana. Kupnja darova, planiranje obiteljskih okupljanja, i sve to uz svakodnevni ritam života, za blagdanski stol dovode neželjenoga gosta – stres. I dok se mi trudimo da sve bude savršeno, naša koža vapi za pažnjom.

Zimski uvjeti, u kombinaciji sa stresom, čine kožu suhom, zategnutom i umornom. Ali, ne brinite! Još nije kasno da joj podarite zasluženi blagdanski sjaj. Poliklinika Milojević nezaobilazna je destinacija ovih blagdana jer će vam vrhunski tretmani i ponuda svjetskih proizvoda za njegu kože dati željeni glow. Dr. Nikola Milojević omogućio je kontinuirano usavršavanje svog osoblja na prestižnim kongresima osiguravajući primjenu najmodernijih tehnika estetske medicine u svojoj poliklinici.

Predivna članica tima Poliklinike Milojević, viša medicinska sestra, menadžerica u zdravstvu i stručnjakinja za kozmetološke tretmane Tea Boričević, u čije se ruke klijenti prepuštaju s povjerenjem, otkrila nam je svoje beauty preporuke za blistavu kožu ovih blagdana!

Kako postići blistavu kožu za blagdanske partyje? Kojim se tretmanima može brzo postići “glow efekt”?

– Kao “instant tretmane” za blistavu kožu uoči blagdanskih partyja svakako bih istaknula lagane kemijske pilinge od kojih koža trenutačno zablista jer se riješimo “odumrlih” stanica i potaknemo obnovu epiderme. Istaknula bih i HydraFacial tretman u kombinaciji s Laser Genesisom. Riječ je o pravim holivudskim glow tretmanima. U slučajevima izrazito suhe kože moram spomenuti i tretmane njege lica s 111skin i Augustinus Bader proizvodima u sklopu masaže lica kojom se postiže efekt limfne drenaže lica. Rezultat je trenutačni učinak svježe i zategnute kože bez podbuhlosti! Nakon navedenih masaža koža ostaje savršeno njegovana i hidratizirana.

Kako izgraditi pravilnu i uspješnu skincare rutinu?

– Uspješnu skincare rutinu najbolje je izgraditi uz pomoć stručnjaka koji će pravilno odrediti tip kože, napraviti detaljnu analizu i dati individualnu preporuku proizvoda prema potrebama kože. Tako ćete izbjeći dugotrajnu potragu za “pravim” proizvodom, kao i testiranja proizvoda ili njihovih kombinacija uz bespotrebne troškove ako se ispostavi da vam određeni proizvod ne odgovara. U Poliklinici Milojević nudimo besplatne analize kože i savjetovanja u vezi njege, a u sklopu concept storea, koji nudi neke od najboljih dermokozmetičkih brendova, sigurno ćete pronaći odgovarajuće proizvode za sebe. Uspješna skincare rutina koja će nam dati rezultate koje priželjkujemo svakako zahtjeva ulaganje, ali i dosljednost u korištenju proizvoda.

Koja top 3 proizvoda biste preporučili?

– To su svakako univerzalna hidratantna krema za sve tipove kože Augustinus Bader The Cream ili The Rich Cream koja će zadovoljiti pojačanu potrebu hidratacije kože zimi. Retinol, u postotku i obliku prilagođenom tipu i trenutnom stanju kože, je najbolji saveznik ujednačenja tena, brisanja sitnih linija i bora, ožiljaka i hiperpigmentacija, a odličan je i kao prevencija. Tu bih istaknula ZO Skin Health retinole. Za one dane kad nam koža nije u najboljem stanju, a potreban nam je “quick fix” preporučujem 111skin Celestial Black Diamond Lifting i Firming tretment masku za toniranje, zatezanje, lifting i postizanje glatkoće kože svojim moćnim sastojcima i to u svega 20 minuta! Rezultati su izvanredni.

Jeste li uvrstili neki novi proizvod u svoju skincare rutinu koji vas je oduševio?

– Ove sam jeseni krenula s uvođenjem retinola u svoju rutinu, a rezultatima sam, malo je reći oduševljena. Koža je glatka, mekana na dodir, pore su manje, a ten ujednačeniji. Primjećujem i da mi je povećan elasticitet kože, pa mogu reći da je retinol na savršen način zaokružio moju svakodnevnu skincare rutinu.

Koji su potencijalni budući trendovi u skincareu i estetici koje biste preporučili pratiti?

– Trenutni trendovi u estetici svakako su biostimulatori kolagena koji omogućuju brze i nadasve prirodne rezultate, bez “downtimea”. Veseli me trend tretiranja i njege kože s većim naglaskom na kvaliteti kože nego na volumenu određenih područja lica, u slučaju kada to nije nužno potrebno. Svakako, što prirodniji rezultat, tim bolje. Što se tiče nekih mojih predviđanja o budućnosti skincarea, mislim da će on biti usko vezan uz longevity kože. Naime, longevity medicina u svijetu, a i u Hrvatskoj, već sada uzima maha, a uskoro će, vjerujem, doživjeti procvat i u skincare industriji gdje će biološko pomlađivanje kože biti fokus anti-age proizvoda.

Planirate li uvesti nove tretmane ili proizvode u skladu s budućim trendovima?

– Planiram napraviti Profhilo za hidrataciju i povećanu elastičnost kože, a ako pričamo o skincareu, svakako planiram nastaviti njegovati kožu retinolom, kako sam i navela. Budući da imam tu sreću da sam zahvaljujući svom radnom mjestu na izvoru svih skincare noviteta, sigurna sam da će me uskoro oduševiti i neki novi skincare proizvod, odnosno tretman, jer novosti su u ovoj industriji jedina konstanta.

Pročitajte još i ...