Bez bravica i žice: Invisalign je vaš ključ do holivudskog osmijeha

Kažu kako ne dobivamo drugu priliku stvoriti “prvi dojam” stoga je važno uvijek dati sve od sebe kako bismo ostavili pozitivan trag u tim prvima susretima. Bilo da je riječ o razgovoru za posao, društvenom okupljanju ili bilo kojem profesionalnom ili osobnom susretu, osmijeh može stvoriti čuda. On je najljepši i najmoćniji jezik na svijetu. Koji baš svi razumiju! Kada se netko nasmiješi, spontano uzvraćamo. To je zato što osmijeh pokreće otpuštanje endorfina, hormona koji poboljšavaju raspoloženje. A endorfini nam pomažu da se osjećamo mirnije, opuštenije i sretnije. A istraživanja pokazuju kako su sretni ljudi zdraviji i uspješniji.

Zubi: ključan igrač na terenu

U cijeloj ovoj priči, zubi nisu samo alat za uživanje u ukusnim obrocima, oni su ključna karika u lancu samopouzdanja, profesionalnog uspjeha i osobnog zadovoljstva. Dok zdravi zubi osiguravaju optimalnu funkciju i prevenciju bolesti, estetski privlačni zubi igraju ulogu u našoj percepciji ljepote, utječu na naše interpersonalne odnose i često su odraz našeg ukupnog zdravlja i dobrobiti.

Svima je na popisu želja imati bijele, ravne zube poput Emme Watson, Zaca Efrona, Justina Biebera i Khloe Kardashian, Katherine Heigl, Eve Longorije. Istina je i da su nam genetika i/ili životne navike postavili neke prepreke na tom putu. Međutim, ono što je važno imati na umu je to da krivi položaj zubi izaziva ne samo estetske nego i funkcijske probleme kao što su pojačano nakupljanje plaka i kamenca, otežano čišćenje, prekomjerno trošenje zuba, povlačenje zubnog mesa, bolovi u čeljusti…

Zaboravite bravice i žicu

Što učiniti? Vjerovali ili ne, isto ono što i gore spomenute holivudske zvijezde – naručiti se kod najboljih ortodonta u gradu na Invisalign ortodontsku terapiju. Ako ste mislili da su aparatići poput školskih torbi – samo za klince – u krivu ste! U eri selfieja, svi želimo osmijeh za desetku. I, da, zaboravite bravice i žicu, čarolija ravnanja zubi se događa prema vašim uvjetima i pod vašom kontrolom. Uz revolucionarne Invisalign alignere.

Ako razmišljate o odabiru ortodonta, obrazovanje i iskustvo moraju biti ključni faktori. U potrazi za stručnjakom koji se ističe u ovom polju, nema sumnje da smo za vas pronašli vrhunskog profesionalca – dr. Srđana Marelića – koji već više od 15 godina uspješno vodi Ortodonciju Marelić.

Dr. Marelić ne samo da svakodnevno vodi Ortodonciju Marelić, već i aktivno sudjeluje u kontinuiranoj edukaciji. Njegova posvećenost praćenju najnovijih trendova u ortodonciji očituje se u impresivnom broju uspješno završenih terapija. Ortodoncija Marelić postala je Invisalign provider među prvima u Hrvatskoj još 2015. godine, a od 2023. godine ponosno nosi titulu Platinum Elite Invisalign providera. Stoga nismo mogli zamisliti bolju adresu na kojoj ćemo se informirati o ovom čudesnom ispravljaču vašeg osmijeha.

Što je Invisalign

“Invisalign je revolucija u svijetu ortodoncije jer osigurava elegantnu alternativu tradicionalnim metalnim bravicama. Ove prozirne, gotovo neprimjetne udlage kreirane su s preciznošću kako bi se uspješno ispravile čak i najkompleksnije ortodontske nepravilnosti. Invisalign je spoj estetike i funkcionalnosti. Ne samo da je diskretan, nego i udoban pri nošenju. Prozirnost alignera osigurava da vaš osmijeh sja i dok je terapija u tijeku, bez straha od neugodnih metalnih konstrukcija”, objašnjava dr. Srđan Marelić, specijalist ortodoncije, Riječanin iz obitelji s dugom tradicijom u medicini.

Zašto je pravi izbor

Prednosti Invisalign aparatića su brojne – potpuno su prozirni, što znači da nitko neće primijetiti da ih nosite. Također, terapija Invisalignom traje kraće od tradicionalnih aparatića, a aligneri su vrlo ugodni za nošenje i ne uzrokuju nelagodu poput metalnih bravica. Održavanje oralne higijene je jednostavno jer se aligneri mogu skinuti prilikom jela i pranja zubi. Također, ravnanje zubi Invisalign aparatićem gotovo je bezbolno.

Kome je terapija namijenjena

“Terapija Invisalignom može se provesti kod djece kojima još nisu niknuli svi trajni zubi, tinejdžera i odraslih pacijenata svih dobnih skupina. Važno je samo biti motiviran i redovito nositi alignere kako bi se postigli željeni rezultati. Invisalign aparatići vrlo su praktični za pacijente koji imaju zauzet raspored ili često putuju. Alignere mijenjate sami kod kuće prema našim uputama. To omogućuje veću fleksibilnost i olakšava tijek terapije”, kaže dr. Marelić, čija je specijalnost upravo ortodontska terapija za djecu i odrasle, a znanje impresivno.

Naime, dio specijalizacije odradio je i u SAD-u. Usavršavao se na NYU te u Arlingtonu u Texasu u privatnoj klinci pokojnog  dr. Wicka Alexandera, tada jednog od vodećih ortodonata posljednjih desetljeća. Trenutno pohađa dvogodišnji Internacionalni FACE napredni tečaj u Parmi, koji vode prof. Renato Cocconi te prof. Mirco Raffaini, s naglaskom na funkcionalnu i estetsku ortodonciju digitalnim tehnikama.

Proces od 6 osnovnih koraka

Vjerojatno ste odahnuli jer je sve mnogo manje komplicirano nego što ste zamišljali. Kako biste bili sigurni, donosimo i kratak opis samog postupka terapije Invisalignom. I dalje je sve vrlo jednostavno!

Najprije se uzima digitalni otisak zuba i čeljusti pomoću trodimenzionalnog iTERO skenera, a zatim se fotografiraju zagriz i osmijeh, uključujući različite snimke zubi. Nakon toga, slijede planiranje terapije i mapiranje pomaka zuba na temelju prikupljenih podataka uz pomoć 3D prikaza. Potom se izrađuju Invisalign udlage prema dogovorenom planu. Nakon otprilike 3 tjedna, pacijentima se postavljaju aligneri na zube, uz eventualno korištenje pričvršćivača i gumica. Invisalign udlage se nose 22 sata dnevno, osim za vrijeme jela i pranja zubi, a pacijenti mijenjaju alignere svakih 7-10 dana. Terapija Invisalignom iziskuje manje posjeta ortodontu, a ima i manje hitnoća jer nema odljepljivanja bravica tijekom terapije te ne pucaju žice, što fiksni ortodontski aparat čini neučinkovitim dok se defekti ne saniraju.

Trajanje terapije Invisalign aparatićem

Većina terapija Invisalign aparatom može se dovršiti unutar godine dana, a manje složeni slučajevi čak i u nekoliko mjeseci. Ovo je posebno privlačno svima koji žele brze rezultate. Također, Invisalign aparatići omogućuju predvidljivost terapije, što znači da se cijeli tijek terapije može unaprijed odrediti, uključujući broj dolazaka na kontrole i razmake između njih.

Jeste li spremni za transformaciju?

Ortodoncija Marelić je sinonim za stručnost i posvećenost pacijentima. Njihova ekspertiza seže izvan očekivanja, a reputacija koju su stekli govori sama za sebe. Na službenoj internetskoj stranici možete saznati više o njihovom radu i iskustvu pacijenata, a sada je i idealna prilika da se naručite na besplatan pregled i iskoristite aktualnu Back to School promociju od 11. 9. do 11. 10. 2023 i ostvarite 20% popusta na ortodonstku terapiju.

Pročitajte još i ...