Baby botox

Jennifer Lopez and Giuseppe Zanotti Shoe Capsule Collection Launch. Neiman Marcus, Beverly Hills, California. Pictured: Jennifer Lopez. EVENT January 26, 2016 Job: 170126A1, Image: 313296673, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Tijekom života mišiće lica pomičemo stotinama tisuća puta. Djelovanjem kontrakcija, ali i različitih vanjskih faktora, dolazi do pojave trajnih bora na čelu i oko očiju. Tako lice poprima stariji, umorniji i mrzovoljniji izgled. Ubrizgavanjem botoxa na strateška područja blokiraju se živčani signali, mišići opuštaju, a bore izravnavaju.

Početkom 2000-ih trend „ispeglanog“ čela na široka je vrata ušao u Hollywood – umanjena mimika i savršeno zaglađena čela pojavila su se kao „the look“ početka 21. stoljeća. Danas je trend ipak drukčiji, njeguje se prirodniji izgled, a nova saznanja i metode omogućile su pomlađivanje koje pruža potpuno prirodne rezultate i sklad cjelokupnog lica.

, Sydney, NSW - 8/01/2017 'Top Of The Lake: China Girl' Premiere at the Sydney Opera House. 08. -PICTURED: Nicole Kidman -, Image: 343734530, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images

Poznati redatelj požalio se na “zamrznuti” izgled glumica

Vrlo je brzo postalo jasno da se i manjim dozama botoxa postižu izvrsni rezultati, i to uz očuvanje mimike. Ovako primijenjen botox naziva se „baby botoxom“, a zanimljivi termin nastao je kada se poznati redatelj Martin Scorsese požalio na „zamrznuti“ izraz lica svojih glumica koje zbog ukočenih mišića nisu mogle uvjerljivo odglumiti svoje uloge. Tako se javila se potreba za rješenjem koje će pomladiti lice uz očuvanje mimike i potpuno prirodne rezultate.

Što je baby botox?

Baby botox tretman je kojim se primjenjuju manje doze botoxa. U „uobičajenom“ tretmanu aplicira se doza od 100 jedinica, a u baby botoxu od 50 jedinica.

Naziva se još i mikro botoxom, a rezultati su vrlo slični kao kod normalnog doziranja, no uz veću mogućnost pokretljivosti lica. Naime, botox djeluje tako da „uspavljuje“ mišiće. Botulinum neurotoksin veže se na presinaptičke neurone i onemogućava oslobađanje neurotransmitera acetilkolina u neuro-muskularnu spojnicu te na taj način dovodi do relaksacije mišića. Onemogućujući mišićnu aktivnost i opuštajući mišiće, dolazi do smanjenja ili potpunog nestanka bora na licu.

Los Angeles Premiere of "Kidnap". ArcLight Hollywood, Hollywood, California. Pictured: Halle Berry. EVENT July 31, 2017 Job: 170731A1, Image: 343642286, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Apliciranjem manjih doza botoxa, mimika ostaje očuvana i omogućuje se veća pokretljivost mišića. Baby botox tako pruža prirodnije i suptilnije rezultate, ali kraćeg vijeka trajanja.

Brojni liječnici uvjereni su da je upravo tretman manjim dozama botoxa zaslužan za svjež i prirodan izgled mnogih zvijezda, i to baš onih za koje nikada ne bismo rekli „da su nešto radili“, poput Halle Berry, Jennifer Lopez, Heidi Klum, Gwyneth Paltrow ili Jennifer Aniston. Upravo je to cilj baby botoxa – uz potpuno prirodne rezultate održati mladolik izgled.

Kada započeti s tretmanom?

Postoje suprotna mišljenja oko pogodne dobi za primjenu botoxa. Dok su neki uvjereni da s tretmanom ne treba započinjati prije srednjih 30-ih, dio stručnjaka ukazuje na važnost prevencije znakova starenja. Pristalice ranije primjene botoxa tvrde da je pravovremenim djelovanjem moguće spriječiti produbljivanje bora.

U 20-ima koža već lagano počinje gubiti elasticitet, a pojavljuju se i prve borice. Ako se već u tim godinama počne s primjenom baby botoxa, smatraju neki stručnjaci, usporavaju se znakovi starenja u nadolazećim godinama. Tako se djeluje preventivno, a te se bore nikada neće produbiti koliko bi se produbile da se na njih nije djelovalo.

Giulia Bruni posing outside the Etro Runway Show During The Milan Fashion Week Womenswear Spring Summer 2017

Baby botox idealan je za tretiranje plitkih bora s kakvima se susrećemo još prije 30-ih, a treba napomenuti i kako godine nisu jedini uvjet – mladi pušači ili osobe koje se previše izlažu suncu, ranije dobivaju izraženije bore.

Pojedini liječnici idu toliko daleko da tvrde da je to najbolji potez – prevenirati starenje već u 20-ima kako bi kasnije bile manje potrebe za većim zahvatima, dok neki smatraju da su tek kasne 30-e dobro vrijeme za tretman botoxom.

Razlike između botoxa i baby botoxa?

Da zaključimo, razlika uobičajenog i baby botoxa krije se u rezultatima i trajanju. Baby botox tretman daje suptilnije rezultate i omogućuje veću pokretljivost i mimiku. S obzirom na to da je razlika u apliciranoj dozi, treba biti svjestan da tretman baby botoxom daje kratkotrajnije rezultate – rezultati traju do 3 mjeseca.

Pročitajte još i ...