Uz Svjetski dan atopijskog dermatitisa, 14. rujna A-Derma ima akciju

14. rujna 2023. obilježava se Svjetski dan atopijskog dermatitisa s ciljem podizanja svijesti i razumijevanja ove bolesti. Obilježavanje ovog dana potiče sve one koji se bore sa ovom bolešću da podijele svoja iskustva i povežu se sa zajednicom u kojoj žive na način da pozovu na promjene. Atopijski dermatitis je kronična upalna bolest sa simptomima crvenila, osipa i vrlo neugodnog svrbeža kože. Bolest  je neizlječiva i može uvelike utjecati na kvalitetu života bolesnika i njihovih obitelji. Tijek bolesti je takav da se faze pogoršanja i mirne faze stalno izmjenjuju što unosi nemir u živote osoba koje se bore s atopijskim dermatitisom.

Kako bi mirna faza trajala što duže, A-DERMA, referentni brend kada je u pitanju emolijentna njega, razvila je potpuno prirodno rješenje za suhu kožu sklonu atopiji EXOMEGA CONTROL liniju, s čak 95% sastojaka prirodnog podrijetla. Formule bez silikona, parfema, mineralnih ulja i kontroverznih sastojaka jamče optimalnu sigurnost za cijelu obitelj, uključujući i novorođenčad.

EXOMEGA proizvodi sadrže tri djelatna sastojka, ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, Filaxerine i vitamin B3, čije je sinergističko djelovanje usmjereno na prekidanje začaranog kruga u kojem se nalaze bolesnici s atopijskim dermatitisom. Jedinstveni djelatni sastojak biljnog podrijetla, ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, bogat je flavonoidima i saponinima, a ne sadrži mjerljive proteine. Time je omogućeno protuupalno i imunoregulirajuće djelovanje, a onemogućena je pojava alergijskih reakcija. Filaxerine i vitamin B3 pomažu obnavljanje kožne barijere. Učinkovitost djelatnih tvari pojačana je zahvaljujući BioVect® sustavu, koji olakšava ulazak djelatnih tvari u kožu i povećava njihovu apsorpciju. Samo jedno nanošenje dnevno dovoljno je za brzo poboljšanje stanja kože i smanjenje pojave svrbeži, čime se poboljšava kvaliteta sna, a time i kvaliteta života cijele obitelji.

A-DERMA je razvila tri teksture EXOMEGA CONTROL proizvoda prilagođene svakom tipu kože i za sva godišnja doba: emolijentno mlijeko, emolijentna krema i emolijentni balzam. EXOMEGA CONTROLemolijensi referentni su tretman za suhu kožu i kožu sklonu atopijskom ekcemu. Njihovom se primjenom smanjuje SCORAD indeks za 54 posto* i poboljšava kvaliteta života pacijenata, i to uz samo jedno nanošenje dnevno. Svi EXOMEGA CONTROL proizvodi trenutno i dugotrajno umiruju, hrane i ojačavaju kožnu barijeru. Smanjuju frekvenciju pogoršanja bolesti. Ultra-bogate, bogate i fluidne teksture, lako se nanose, brzo se upijaju s „dry touch“ završetkom za brzo oblačenje. Mogu se koristiti na licu i tijelu.

Na atopijskoj koži ponekad se manifestiraju i alergijske reakcije koje, uz već prisutan osjet neudobnosti, dovode do povećane osjetljivosti i reaktivnosti kože. Upravo za takvu kožu, A-DERMA je formulirala sterilni kozmetički proizvod koji pruža najvši stupanj sigurnosti, EXOMEGA ALLERGO emolijentni balzam. Patentirana tehnologija proizvodnje omogućuje kreiranje proizvoda bez dodatka konzervansa. Trenutno i dugotrajno umiruje crvenilo i iritacije, hrani i ojačava kožnu barijeru te štiti ravnotežu mikrobioma. Za lice, tijelo i očne kapke. Bez parfema. Ispitan je na koži sklonoj alergijskim reakcijama. Nanosi se jednom dnevno na kožu očišćenu nježnim sredstvom bez sapuna, kao što je EXOMEGA CONTROL ulje za tuširanje.

U povodu Svjetskog dana atopijskog dermatitisa, od 14. do 17. rujna 2023. u sljedećim web shopovima https://mojaljekarna.hr/, https://ljekarne-prima-farmacia.hr/, https://ljekarnaonline.hr/, https://eljekarna24.hr i https://apoteka.hr možete  ostvariti popust od -25% na sve Exomega CONTROL i ALLERGO proizvode.

 

Pročitajte još i ...