Ovaj super serum obnavlja zaštitnu barijeru kože u samo 1 dan!

Da briga o zdravlju kože postaje sve važnija, pokazuju i trendovi na društvenim mrežama i u tražilicama. Tako su TikTok videouraci na temu skin barrier repair pregledani gotovo 52 milijuna puta, dok je isti pojam guglalo gotovo 165 milijuna korisnika. Apsolutno podržavamo taj trend!

Štit od svih izvanjskih neprilika

Ako zamislimo kožu kao utvrdu, zaštitna barijera je nevidljivi štit koji nas čuva od svih izvanjskih neprilika i tvari koje mogu iritirati kožu, sprječavajući gubitak dragocjene vlage. Kako bi se oduprla svim napadima, među kojima su zagađenja, ultraljubičasta zračenja i loše životne navike, ta barijera treba biti jaka, elastična i dobro hidratizirana.

U dermatologiji, barijera kože poznata je kao epiderma. Slikovito rečeno, da je koža gore spomenuta utvrda, njezini bi zidovi bili izrađeni od čvrstih “ciglica” poznatih kao korneociti i ljepila koje zovemo lipidni matriks s ceramidima. Ta barijera može biti narušena intrinzičnim ili ekstrinzičnim faktorima, no često je riječ o kombinaciji oba.

Intrinzični i ekstrinzični faktori

Intrinzični faktori uključuju bolesti barijere kože koje imaju genetsku predispoziciju, kao što su ekcem i ihtioza te visoke razine stresa. Ekstrinzični faktori pak uključuju pretjeranu izloženost oštrim vremenskim uvjetima i potencijalnim kemijskim iritansima, poput aktivnih sastojaka za njegu kože kao što su AHA kiseline i retinoidi. Da ne spominjemo zagađenje, pušenje, nedovoljno sna i alergene.

Ukratko, agresori su posvuda, ali najčešći razlog narušavanja zaštitne barijere je pretjerana upotreba aktivnih sastojaka i korištenje previše proizvoda odjednom. Koža postaje preopterećena, a posljedica je narušena barijera. Znakove nećete moći previdjeti jer se poremećaji u osnovnim funkcijama barijere kože mogu manifestirati na niz načina, uključujući rozaceju i ekcem, beživotan ten, kroničnu iritaciju kože, svrbež, dehidraciju, hiperpigmentacije, infekcije, sporije cijeljenje rana.

Obnavlja, umiruje, hidrira

Što učiniti? Kako bi pomogli koži obraniti se i zaštititi od svakodnevnih agresija, Dermatološki laboratoriji Avène imaju pojačanje u omiljenoj liniji Cicalfate+ u obliku intenzivnog seruma. Riječ je o Cicalfate+ Intenzivnom obnavljajućem serumu koji obnavlja i ojačava kožnu barijeru u 1 dan te uspostavlja mehanizam obnove kože u 3 tjedna.

Ovaj svestrani proizvod možete koristiti kao trotjedni tretman za obnavljanje oslabljene kože, ali i kao dio rutine svakodnevne njege, a njegova je moć u tri djelatna sastojaka koji obnavljaju i jačaju mehanizme obnavljanja kože. TRP- Regulin™ smanjuje osjećaj zatezanja, svrbeža i nelagode, provitamin B5 obnavlja i jača kožnu barijeru te hidrira kožu, dok Avène termalna izvorska voda umiruje, jača i uravnotežuje kožu.

Formula sadrži 96% prirodnih sastojaka

Također, Cicalfate+ Intenzivni obnavljajući serum pruža trenutno i dugotrajno olakšanje te smanjuje nelagodu (84% manje nadraženosti kože u tjedan dana). Odmah nakon nanošenja crvenilo, suhoća i nelagoda se smanjuju. Formula sadrži 96% prirodnih sastojaka i pogodna je za sve tipove kože i, što je iznimno važno, ne sadrži alkohol, mirise ni silikone. Za kraj, svježa mliječna gel tekstura daje baršunasti izgled i vraća koži osjećaj ugode.

Ujutro i navečer nanesite nekoliko kapi Cicalfate+ Intenzivnog obnavljajućeg seruma na lice, vrat i područje oko očiju, prije uobičajene njege kože. Koža će vam biti zahvalna!

Pročitajte još i ...