Pogledajte rezultate operacije nosa u rukama doc. dr. sc. Ivana Rašića

Nos s pravom nosi laskavu titulu ‘središta lica’ jer doista dominira svakom fizionomijom. Kao takav, privlači pozornost, a naročito onda kada svojim oblikom ili proporcijama odskače od prosjeka. Rijetko za koji drugi dio tijela koristimo toliko opisnih pridjeva kao za nos: prćast, orlovski, grbav, šiljat, širok, dug, zašiljen, zaobljen…ali i savršen. Taj posljednji pridjev rijetko će tko upotrijebiti opisujući vlastiti nos pa je upravo kirurška korekcija nosa ili, stručnim rječnikom rečeno – rinoplastika, jedan od najtraženijih estetskih zahvata na svijetu.

Kao i kod svake operacije, izuzetno je važno odabrati stručnog liječnika u kojega imate potpuno povjerenje te s njim uoči zahvata obaviti detaljan i temeljit razgovor. Od iznimne je važnosti postaviti sva pitanja koja vas muče i na njih dobiti iscrpne odgovore. Također je važno imati realna očekivanja od samog zahvata, kako poslije ne bi bilo neugodinih iznenađenja.

No, jedno je sigurno, ako je izvodi vrhunski stručnjak, rinoplastika može doslovno postati life changing iskustvo koja će ne samo uljepšati lice, već pozitivno djelovati na samopouzdanje i svijest o sebi. Stoga vam danas donosimo rezultate nedavne operacije nosa jednog od najboljih estetskih kirurga, doc.dr. sc. Ivana Rašića, specijalista otorinolarignologije i subspecijalista kirurgije glave i vrata.

U članku vas vodimo i kroz iskustvo pacijentice i njezin put do lijepog i pravilnog nosa. Pacijentica je mlada žena koja je došla na revizijsku operaciju nosa – operaciju koja, kako joj samo ime kaže, nije prva, već ponavljajuća. Prema riječima dr. Rašića, upravo zato ovaj je zahvat bio složen.

“Svaka revizijska rinoplastika je iznimno komplicirana jer ne znate što je od hrskavice ostalo u nosu, odnosno, čime vi, kao operater, raspolažete. Kod ove pacijentice sretna je okolnost bila da je od ranije operacije ostalo nešto hrskavice u samom septumu, odnosno u nosnoj pregradi pa je to bila dosta dobra polazišna točka iz koje se moglo krenuti prema željenom estetskom rezultatu”.

Osim toga, ispričao nam je dr. Rašić, ova je pacijentica imala i nešto deblju kožu, što je dodatno otežalo situaciju.

“Za uspješan zahvat bilo je potrebno dosta hrskavice koju je onda trebalo repozicionirati i složiti tako da nos dobije svoju projekciju, da bude ženstven i estetski zadovoljavajuć, ali i da bude funkcionalan”, otkrio nam je naš sugovornik.

Dodao je kako ni funkcija nosa ove pacijenitce nije bila zadovoljavajuća pa je u istom aktu ispravljeno i to.

“Ispravili smo nosnu pregradu – od hrskavice koju smo uspjeli sačuvati, jedan dio smo uzeli za hrskavične presadke koji su  nos onda doveli u zadovoljavajući funkcionalni položaj i u estetsko zadovoljavajuće stanje. Moram reći da je situacija bila granična i gotovo da je bilo potrebno hrskavicu uzeti s rebra, no srećom to na kraju nije bio slučaj, što je dobro, jer bi se onda radilo o bitno složenijem, dugotrajnijem i većem zahvatu”, pojasnio je dr. Rašić.

Konačnim je rezultatom zadovoljan: “Mislim da smo uspjeli postići i funkcionalnost i estetski zadovoljavajuć izgled, a konačni rezultat vidjet ćemo za otprilike godinu dana. Inače, ponekad se kod ovakvih revizijskih zahvata i kod nešto deblje kože kao u ove pacijentice, finalni rezultat može očekivati i za godinu i pol do dvije”, zaključio je dr. Rašić.

Rezultatom operacije izuzetno je zadovoljna i sama pacijentica, gospođa Paulina Stojić.

“Na ovaj zahvat odlučila sam se kako bih riješila problem devijacije septuma, ali i iz estetskih razloga. Liječnika, doc. dr. sc.  Ivana Rašića odabrala sam na temelju brojnih preporuka koje sam dobila i moram reći da su sve do jedne bile opravdane. Naime, ishod operacije znatno je bolji od očekivanog”, rekla nam je gđa Paulina Stojić u kratkom razgovoru.

Dodala je kako je sama operacija trajala tri i pol sata, protekla je u redu, dok je oporavak bio bolan.

“Bio je to kratak, ali bolan oporavak. No, moram reći – isplatilo se! Rezultatom sam jako zadovoljna, pogotovo što sam svjesna činjenice da je ovo bila revizijska operacija, da sam imala neispravnu kost te da je moja koža debela, što otežava stvari”, rekla je Paulina Stojić koja sada ima nos kakav je oduvijek željela.

 

Pročitajte još i ...