Sretan vam Dan žena!

Happy friends making silly faces against flying colours

Danas je 8.3. Ako uguglate Dan žena, Wikipedija će vam dati ovu definiciju: Međunarodni dan žena (skraćeno Dan žena) obilježava se 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Prvi Dan žena je obilježen 8. ožujka 1909., prije 108 godina. Što se od tada promijenilo za žene? Pa mogli bismo reći – sve.

Žene danas imaju neusporedivo veća prava, emancipirane su, sudjeluju aktivno u političkom životu, grade uspješne poslovne karijere, mogu odabrati ne postati majke i supruge, mogu što žele, svijet je gotovo pa njihov…

Ipak, žene su manje nego ikada solidarne. Istraživanje Američke udruge menadžera pokazalo je kako bi tri četvrtine muškaraca radije radilo za muškarca nego ženu, a jednako misli i četvrtina žena. Zanimljiv je podatak da je 95 posto ispitanih žena reklo kako su se tijekom karijere osjećale sabotirane od – šefice (Izvor: Poslovni savjetnik).

U skladu s tom činjenicom često se na ovom portalu susrećemo s predrasudama, ružnim i neupućenim komentarima, i to, zamislite, uvijek od strane žena. Nikada nismo primili nijedan ružan komentar od strane muškaraca.

Je li ljepota trivijalna stvar? Bezbroj puta sam, kao i mnoge od vas, bila svjedok da nije. Je li to pošteno? Nije, ali je to činjenica. Nekome će ljepota pomoći, nekome odmoći, ali svijet sigurno nije ravnodušan na lijepo.

Ovaj portal bavi se estetskom medicinom i kirurgijom te je njegova misija pružiti informaciju svim ženama (i muškarcima, naravno :)) koje (koji) nisu zadovoljne/i nekim dijelom svog lica i/ili tijela i žele isprobati neke od čari moderne medicine da bi se pri tom osjećale/i bolje.

Mi samo želimo da se osjećate dobro u svojoj koži i ako ne želite ništa mijenjati na njoj, mi vas u potpunosti podržavamo!

Koliko puta sam čula: „Isuse, ona je sva izoperirana!“ Ne, nije izoperirana, nego je lijepa sama od sebe! Ne, nije izoperirana nego je bila na injekcijama filera i zato danas izgleda odmornije nego prije dva dana, a to sigurno ne uključuje operaciju. Ali i da uključuje… Odluka je na vama jer imate pravo na izbor, dobile ste ga prije 108 godina.

Sretan vam Dan žena, drage naše! Želimo vam da uz sva prava za koja ste se izborile budete tolerantne jedne prema drugima, da manje osuđujete, a više volite i budete sretne i zadovoljne!

Pročitajte još i ...