Crvenilo koje ne prolazi – riješite se rozaceje kod kuće

Crvenilo lica je prilično česta pojava, a razlozi i trajanje su različiti. Nekad su razlozi zdravi i povezani s dobrim životnim odlukama, kao recimo nakon intenzivne tjelesne aktivnosti.

Proširene kapilare i crvenilo – kako prepoznati rozaceju?

Nekad su romantične prirode kao kad sretnemo svoju simpatiju, a za one kojima ljubav prolazi kroz želudac crvenilo na lice svakako će namamiti konzumacija začinjene hrane.

No postoje i trajnija i ozbiljnija crvenila za koje razlog leži u problemima s cirkulacijom krvi  ili vaskularnoj preosjetljivosti; dolazi do proširenja krvnih žila i razvoja prvih znakova rozaceje, bezopasnog, no neugodnog stanja kože koje odlikuju proširene kapilare na licu te blago ili jače crvenilo kože s povremenim osjećajem žarenja, naročito pri temperaturnim promjenama.

Sprječavaju nastanak i smanjuju postojeće simptome

Spomenute temperaturne promjene naročito su ekstremne u zimsko doba, kada često iz grijanih prostora izlazimo na hladnoću uz razlike u temperaturi od dvadesetak stupnjeva.

Upravo zato je zimsko doba naročito neugodno za oboljele od ove kronične bolesti koja može itekako negativno utjecati na samopouzdanje i kvalitetu života. Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène za njegu kože sklone crvenilu razvili su liniju proizvoda Antirougeurs, koji sprječavaju nastanak ili smanjuju već postojeće crvenilo kože, a primjenjuju se kod lokaliziranog, prolaznog ili trajnog crvenila.

Pročitajte i: Top 5 najprodavanijih Avene proizvoda

Umirenje kože i ujednačavanje tena u jednom koraku njege

Antirougeurs Unify ujednačavajuća njega SPF 30 svoju učinkovitost može zahvaliti jedinstvenoj kombinaciji aktivnih sastojaka: TRP-regulin ™, patentirani djelatni sastojak zadužen je za bolju toleranciju i smanjenje reaktivnosti kože sklone crvenilu, dok Avène termalna izvorska voda trenutno djeluje umirujuće, omekšava i štiti kožu. Dekstran sulfat je dekongestant i vazokonstriktor koji smiruje iritacije i smanjuje crvenilo, a ulje pongamije za održavanje ravnoteže ekosustava kože.

Naravno tu je i Sunsitive® Protection tehonologija, patentirani sustav Dermatoloških laboratorija Avène, čija formula sadrži samo 4 filtera (Tinosorb M, Tinorsorb S, Parsol and Uvasorb) te tako garantira visoku podnošljivost i dokazanu učinkovitost zaštite od UVA i UVB zraka. Antirougeurs Unify ujednačavajuća njega SPF 30 trajno smiruje i značajno smanjuje crvenilo kože[1], a 92 posto ispitanika koji su svakodnevno koristili proizvod 21 dana ustvrdilo je da se crvenilo kože smanjuje iz dana u dan, 98 posto njih primijetilo je da je koža umirena, a 92 posto tvrdi da je koža svjetlija[2]

Eau Thermale Avène program njege za kožu sklonu crvenilu

Čišćenje kože prvi je korak svakog programa njege čiji je cilj prirodno lijepa, čista, blistava i  zdrava koža. Za crvenilu sklonu kožu posebno je prilagođen proizvod za čišćenje i skidanje šminke Antirougeurs Clean umirujuće mlijeko za čišćenje. Čišćenje završite tako da blago raspršite finu maglicu Avène termalne vode po koži za trenutno umirenje.

 

Za hidraciju i ujednačavanje tena ujutro nanesite Antirougeurs Unify ujednačavajuću njegu SPF 30 na obraze, čelo i vrat razmazujući od sredine lica prema van. Za ciljano djelovanje nanesite ANTIROUGEURS FORT KONCENTRAT na crvenilom zahvaćena područja lica, a za značajno smanjenje broja proširenih kapilara i vidljivost crvenila intenzivno primjenjujte tri mjeseca.

[1] Klinička studija provedena pod dermatološkom kontrolom; 32 ispitanika; jedna primjena dnevno tijekom 28 dana.

[2] Test zadovoljstva proizvodom; 84 ispitanika; jedna primjena dnevno tijekom 21 dan.

Pročitajte još i ...