Danijela Dvornik: Podržavam botox i filere

„Ja jednostavno obožavam svoje godine, valjda se to vidi na meni. Srednje godine najbolje su godine svake žene, sve je posloženo već, znaš točno što hoćeš, što nećeš, znaš sebi ugoditi, svjestan si sebe, svoje osobnosti i svoje seksualnosti. Kad sve to znaš, divno se ujutro probuditi i započeti novi dan“, izjavila je Danijela Dvornik za tportal. Ova britka Splićanka sa zagrebačkom adresom već duže vrijeme piše posjećeni blog gdje dijeli recepte zdrave hrane, savjete i pokoju lekciju o životu i lijepim stvarima koje je okružuju ili, kako nosi naslov njezina bloga, piše o svemu pomalo. S nama je podijelila mišljenje i iskustva o estetskoj kirurgiji.

Nikada niste skrivali svoje estetske operacije, dapače, neke su se odvijale pod budnim okom javnosti. Već duže vrijeme okrenuli ste se zdravom načinu života. Vježbate, pripremate zdrave obroke i svoj novi način života i navike oduševljeno dijelite sa svojim followerima. Da se vratite u prošlost, kako biste sada postavili stvari? S kojim operacijama biste pričekali, koje ne biste radili, a za koje mislite da je odlično što ste se odlučili?
Teško mi je odgovoriti na to pitanje jer kad pričamo o prošlosti, pričamo o prošlom stoljeću kada je sve bio drugačije. Naime, ja sam u svojoj mladosti bila jako zgodna i jednostavno ne bih mijenjala ništa. A kasnije, kad se život zakuhao, muž, dijete, posao, stresovi koje takav život nosi, promijene se neke stvari i u času se zaboravimo. Taj bih dio promijenila. Prošlo je 10 godina u tom mom zapostavljanju same sebe.

Primjećujemo da ništa niste mijenjali (bar nije vidljivo) već ste se jednostavno pomladili, osvježili, zategnuli.
Ja na sebi nisam imala neke vidljive korekcije, radila sam liposukciju i apsolutno bih to ponovo učinila da se ukaže prilika. Sada nemam potreba za tim jer vježbam i utegla sam tijelo. Napravila sam i liposukciju podbratka, jer je on genetska predispozicija zbog moje male brade i uvijek mi je smetao. Da nisam javno to objavila, nitko ne bi ni primijetio da sam išta napravila na sebi, a napravila sam to zato što mi idu na živce tabu teme. Nekoga veseli sebe malo popraviti, a danas kad se to može, zašto ne? Nikad ne bih pumpala usne niti stavljala silikone u sebe. Ne sviđa mi se to, izgleda neprirodno ako se s tim pretjera. Druga stvar je što ipak treba misliti na svoje zdravlje dugoročno. Također, podržavam botox i filere kao nekakvu opoziciju čudotvornim kremama za zatezanje. I s tim treba biti umjeren, ali definitivno nema boljeg i bržeg rezultata od toga ako želite malo osvježiti lice.

Što se tiče vašeg fizičkog izgleda, kada ste bili najzadovoljniji?
Što se tiče mene, sada. Ja sam prirodna, za moje pomlađivanje kriva je genetika, prehrana, moj unutarnji mir i zadovoljstvo, moj režim života, odnos prema životu i ljubav u srcu. Sada živim onako kako ja želim, imam vremena za sebe, sretna sam i to se vidi. A kad sve to zadovoljite, onda se i fizički promijenite. Ljepota ipak dolazi iz duše i ogleda se na licu.

Što se tiče zadovoljstva, bila sam mnogo puta u svom životu zadovoljna, iskreno. Svaka faza života donosi neke nove poglede i osjećaje. I sada sam zadovoljna, možda čak i zadovoljnija, ali to nije uvjetovano mojom slobodom ili nekim drugim razlozima, nego jednostavno stanjem uma i mojim zrelim godinama.

Što biste promijenili na sebi?
Momentalno, na sebi ne bih ništa mijenjala. Zadovoljna sam kako nosim svoje godine. Trudim se skinuti još koji kilogram i to je sve.

Za koju svoju fizičku osobinu mislite da nije savršena, ali vas definira i nikada je ne biste mijenjali?
Niti jedna fizička osobina na meni koja nije savršena ne definira mene. Ono što mene definira jest moja nutrina, moj um, moja energija jer, budimo iskreni, da suzim struk na 60 cm ili smanjim nos, bih li „ja“ prestala biti „ja“? Ono što ljudi moraju shvatiti jest da je vanjska ljepota samo vanjska, bez one unutarnje ljepote niste kompletna osoba. Vrlo često se začudimo kada muškarac ostavi ženu koja je po svim kriterijima savršena ljepotica i ode s nekom koja joj nije ni do koljena po ljepoti. Ali ona svoju umanjenu ljepotu kompenzira nečim drugim što je tog muškarca privuklo, a to je um i energija kojom zrači.

Mislite li da Hrvatice pretjeruju s estetskim intervencijama do neprepoznatljivosti ili?
Što se tiče Hrvatica i njihovih estetskih operacija, neke pretjeruju ali to govori o njihovom manjku samopouzdanja i percepciji same sebe. Ljepota je danas ultimativni trend, svi žele isto izgledati, naročito je to vidljivo kod mladih djevojaka. Od njihovih umjetnih trepavica, noktiju, do silikonskih grudi, napućenih usana i umetaka u kosi. Danas imate osjećaj da ste okruženi plastičnim erotskim lutkama za seks.

Pročitajte još i ...