Dermalni fileri: brzo i jednostavno do punih usana

Za razliku od nekadašnjih operativnih zahvata povećanja usana silikonima, danas su dostupne neinvazivne metode kojima se usne povećavaju vrlo brzo i bez oporavka. Radi se o postupcima injekcijskog ubrizgavanja preparata u usne kako bi se povećao njihov volumen.

Zbog brzog postizanja željenog izgleda i brze procedure, hijaluronski fileri postali su jedan od najtraženijih metoda povećanja usana. Na tržištu su dostupni različiti fileri – oni kraćeg i oni dužeg vijeka trajanja, kao i različite marke. Koji će se filer iskoristiti, ovisi o liječniku. Prije odluke se možete informirati o kvaliteti pojedinih filera i sami odabrati kome se prepustiti. Osim toga, za idealan rezultat važno je odlučiti kakvu promjenu želite, odnosno je li vaš cilj blago povećanje i popunjavanje usana ili nešto izraženiji rezultat. Usne se mogu popuniti ubrizgavanjem ispod ruba usana kako bi se one naglasile i kako bi se definirao rub, a volumen samih usana povećava se  injektiranjem u mišić, ovisno o potrebi. Za one nesigurne, povećanje se može izvoditi postepeno, tako da se prvi put stavi manje filera, a kasnije dopunjava prema želji.

kyliejenner

Postupak povećanja usana izvodi se pomoću lokalne anestezije ili kreme kako bi se bol minimalizirala, a potom slijedi ubrizgavanje filera u usne. Radi se o neoperativnoj metodi, a sve skupa traje između 10-ak minuta i pola sata. Kraće vrijeme nakon tretmana usne su blago natečene i učinak je jači nego što će on biti u konačnici, a pravi rezultati vidljivi su nakon 7 do 10 dana, kada se preparat preraspodijeli i otok splasne.

Povećanje usana injekcijskim filerima najmanje je invazivna tehnika koja daje vrlo prirodne rezultate. Osim povećanja usana, može se koristiti i za korekciju asimetrije usnica. Preparat koji se koristi, hijaluronska kiselina, prirodno se nalazi u ljudskom organizmu. Hijaluronska kiselina veže vodu i time daje elastičnost i punoću koži. Dugotrajnost rezultata ovisi o primijenjenim materijalima, a najčešće se radi o otprilike 9 mjeseci nakon čega je, ovisno o želji, potrebno ponoviti tretman.

Pročitajte još i ...