Senzacionalni učinak zategnute i hidrirane kože u jednom tretmanu

Kad je o izgledu riječ, brojne trendove danas kroji – Instagram. Na njemu provjeravamo kakve su usne „in“, kakve jagodice, kakvi nosevi… A i pomalo si laskamo – uz pomoć svemoćnih filtera. No, dok se dvadesetogodišnjakinje bore za lajkove birajući između brojnih aplikacija koje će im ten učiniti savršenim, žene nakon 35. ulažu u „live varijantu“ blistavosti sa željom da glow efekt postignu i offline.

Premda je u moru ponude ponekad teško prepoznati The Proizvod, dakle onaj koji će odgovoriti na potrebe naše kože i učiniti je zdravijom, otpornijom i ljepšom, posljednjih godina zaljubljenice u estetiku na top listu omiljenih uvrstile su Profhilo.

„Profhilo je injekcijski tretman hijaluronskom kiselinom koji objedinjuje karakteristike filera, skinboostera i mezoterapije. Nakon aplikacije 2 ml visoko koncentrirane hijaluronske kiseline neanimalnog porijekla, dolazi do iznimne hidracije kože. Profhilo djeluje po konceptu hidroliftinga jer sadrži hijaluronsku kiselinu visoke i niske molekularne mase izrazite čistoće i vrhunske kvalitete, koja s jedne strane hidratizira kožu, a s druge strane daje efekt zatezanja i podizanja. Donosi dramatično poboljšanje kvalitete kože čak i u izazovnim područjima poput vrata i dekoltea”, objasnio nam je prim. dr. sc. Darko Jurišić, specijalist opće kirurgije i subspecijalist plastične kirurgije iz Poliklinike Kirurgija i estetika iz Slavonskog Broda.

Da se uistinu radi o vrhunskom tretmanu, dokazuju brojne nagrade uključujući i Aesthetic Awards za najinovativniji tretman u području estetske medicine.

Najviša koncentracija hijaluronske kiseline

Profhilo je jedan od proizvoda s najvišom koncentracijom hijaluronske kiseline na tržištu, zbog čega u samo dva tretmana potpuno regenerira kožu. Aplicira se injektivno, a već nakon jedne primjene koža postaje sjajnija, a vidna se promjena uočava i u njezinoj teksturi – lice je zaglađenije i zategnutije, a učinak je posebno vidljiv na tankoj i opuštenoj koži.

Stoga se može reći da je Profhilo biorevitalizator kože, jer također ima značajan učinak zatezanja i podizanja tkiva. „Bioremodulacija kože postiže se indukcijom kolagena u dubokim slojevima kože zahvaljujući točno određenim točkama u koje se injektira Profhilo na licu ili vratu, odakle se hijaluronska kiselina ravnomjerno raspoređuje po regijama.

Prvi rezultati su vidljivi tjedan do dva nakon prve aplikacije, a konačni mjesec dana nakon druge aplikacije. Tonus lica je učvršćen, sitne bore su zaglađene, a koža ima punoću i blistavost“, nadovezao se na dr. Jurišića dr. sc. Damir Sauerborn, specijalist maksilofacijalne kirurgije i subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata iz iste poliklinike.

Tim Poliklinike Kirurgija i estetika: prim. dr. sc. Darko Jurišić (desno), specijalist opće kirurgije i subspecijalist plastične kirurgije, te dr. sc. Damir Sauerborn, specijalist maksilofacijalne kirurgije i subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata

No, ni ostale efekte ne treba zanemariti. Kad je o tretiranju lica riječ, oni su zaista fascinantni jer se koži vraćaju tonus i punoća te se postiže učinak kompletne revitalizacije. Ovaj dvojac stručnjaka smatra da ga vole žene koje ne žele promijeniti crte lica, već drastično poboljšati stanje kože koja će, nahranjena i elastična, izgledati vrlo njegovano.

Idealni pacijent

„To je idealan tretman za žene koje žele ublažiti sve vidljivije tragove starenja na licu ili vratu, a dosad nisu bili na estetskom tretmanu i zapravo ne žele da okolina primijeti da su nešto na sebi radile. Iz različitih razloga ne žele ni tretman filerom, kao ni PRP ili mezoterapiju – ponekad i zbog straha od brojnih uboda iglom“, otkrio nam je dr. Jurišić naglasivši da brojne žene u njihovu Polikliniku privuče i znatiželja. Dosad su, naime, probale raznorazne neinvazivne metode rejuvenacije, a sad su čule za Profhilo i žele isprobati ovaj inovativni tretman kako bi postigle mladolikost i njegovan izgled.

Kao takav, Profhilo se savršeno uklapa u „less is more“ pristup, popularan u hrvatskim, ali i svjetskim dermatološko-estetskim krugovima. Nije stoga čudo da ga obožavaju žene svih dobnih skupina, koje se za blistav ten moraju itekako potruditi! Njihova se koža – osim s agresivnim vanjskim čimbenicima poput smoga i UV zraka – bori s prirodnim posljedicama koje godine ostavljaju na svakom od  nas.

Rezultati tretmana vidljivi su već za dva tjedna, no kako je sinteza kolagena proces koji traje, s vremenom – i s ponovljenim tretmanom – učinak će biti još atraktivniji.

Rješenje za umoran izgled lica

Posebice će to cijeniti žene koje pate zbog umornog izgleda lica, što je posljedica dehidracije i pada kolagena – a to pak rezultira padom tonusa. U četrdesetima se taj problem još može riješiti izravnim apliciranjem hijaluronske kiseline u međustanični prostor, no za to je potrebna injektivna metoda: kozmetika, koliko god kvalitetna bila, tu vam neće pomoći.

Brojni liječnici ovaj tretman rado kombiniraju s filerima, koji će dodatno naglasiti ili „ispeglati“ određenu regiju. Sam Profhilo odlično funkcionira u kombinaciji s filerima. Profhilo se može aplicirati i u područje nadlaktica, natkoljenica, atrofičnih ožiljaka i dekoltea. Ono po čemu je jedinstven je očuvanje i obnavljanje adipocita, masnih stanica zaduženih za volumen lica i podršku koži tijekom mimike lica. Površinsko masno tkivo kože pored volumena daje podršku koži prilikom pokreta.

A ako se ubrajate u ljubiteljice sunčanja pa ste i ljetos – usprkos svim upozorenjima dermatologa – pokleknuli te zadobili solarna oštećenja, Profhilo će i ta područja revitalizirati, dubinski nahraniti i pomoći im da se oporave.

Kada ponoviti tretman

„Gotovo sve klijentice ponove tretman Profhilom kroz mjesec dana kako i preporučuje proizvođač radi postizanja maksimalnog učinka. Većinom se klijentice vraćaju na isti tretman kada same procijene da bi trebalo pojačati djelovanje Profhila“, otkrili su nam prim. dr. sc. Darko Jurišić i dr. sc. Sauerborn.

Može li se Profhilo kombinirati s botoksom, pitali smo ovu dvojicu stručnjaka?

„Kombinacija tretmana Profhilom za srednju i donju trećinu lica i tretmana botoksom za gornju trećinu lica pokazala se idealnom za klijentice s borama na čelu i oko očiju, koje žele minimalno zategnuti lice i vratiti koži sjaj otprije nekoliko godina“, rekao nam je dr. sc. Darko Jurišić, na kojeg se za kraj nadovezao dr. Sauerborn: „Nakon što se uvjere u učinkovitost tretmana Profhilom, značajan broj klijentica odlučuje se na minimalnu volumizaciju obraza gustim filerima, a potom na nastavak periodičnih tretmana Profhilom“.

Pročitajte još i ...