Fileri s wow efektom koji pariraju face liftingu

Uz brojne stvari kojima nas je neugodno iznenadila, ova nam je kriza donijela i neke dobre navike: primjerice, naučili smo racionalno raspolagati budžetom. Pazimo u što ćemo uložiti, a za svoj novac želimo maksimum.

Trend racionalizacije zahvatio je i segment pomlađivanja, a činjenica da štedimo odlično se poklopila s konceptom “manje je više” koji već neko vrijeme vlada krugovima kojima je estetika u središtu pozornosti. Dakle, pretjerivanje je definitivno out, što ne znači samo da u trendu nisu „prepunjena“ lica – već da se traži i mnogo sofisticiraniji, efikasniji i racionalniji pristup anti-ageingu.

Poklonik tog stava je i dr. sc. Boris Filipović, spec. otorinolaringologije i kirurg glave i vrata te subspec. plastične i rekonstruktivne kirurgije lica iz renomirane zagrebačke Poliklinike Lohuis Filipović Medical Group.

Ovaj je kirurg prvi Hrvat koji je završio subspecijalističko usavršavanje u Nizozemskoj na EAFPS-u, čuvenoj Europskoj akademiji za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju lica. Njegove pacijentice, koje u Polikliniku LF Medical Group dolaze na tretmane filerima, u njega imaju iznimno povjerenje jer – s obzirom na to da je facijalni plastični kirurg i bavi se isključivo licem i vratom – savršeno poznaje anatomiju lica.

Što je to LF Balance pristup?

Osim toga, pomno prati globalne trendove u estetici te se konstantno usavršava, a pacijentice kod njega vole smisao za lijepo i „mirnu ruku“. Kakav je njegov stav o estetskim korekcijama, najbolje ističe koncept LF FACE Balance po kojem radi, koji se bazira na dovođenju pojedinih dijelova lica u skladnu cjelinu – uz uporabu minimalne količine filera. Takav princip odražava karakteristike suvremene “manje je više” estetike, ali definitivno i stav suvremenog pacijenta koji za svoj novac naprosto traži – više.

Rad. dr. sc Filipovića: ovaj fantastični makeover rezultat je blefaroplastike te aplikacije samo 4 ml Neauvia filera, koji su riješili problem pada volumena – osobito vidljiv u srednjem dijelu lica – i opuštene konture čeljusti

U tu su se beauty filozofiju savršeno uklopili fileri brenda Neauvia, koji je neinvazivno pomlađivanje lica doveo na posve novu, fantastičnu razinu. Ta se renomirana marka bazira na holističkom pristupu ljepoti u čijem središtu nisu samo dermalni punjači, već čitava filozofija inovativnog pristupa, kliničkih ispitivanja te pomni odabir i edukacija liječnika.  

A fantastični rezultati koje dr. sc. Filipović postiže uz pomoć filera Neauvia najbolja su referenca i liječniku, i fileru. Dermalni punjač Neauvia Stimulate promovira koncept liftinga i odmiče se od pretjerane volumizacije: to je definitivno filer s većim kapacitetima od konvencionalnih. Injektiranjem filera Neauvia Stimulate očuvan je sigurnosni profil bezprijekorne integracije u tkivo, zbog čega ovaj filer obožavaju i pacijenti, i liječnici koji se bave estetikom. 

Fascinantan i dostupan makeover

Posebnost brenda Neauvia je i koncept „budget friendly“ anti-ageinga, koji omogućuje da makeover lica bude dostupan što većem broju žena. Naime, trendovi koji promoviraju korištenje 10-15 ml filera kako bi rezultati bili wow očito su – iza nas. Novi pristup oduševljava iz više razloga, od kojih su dva najočitija: kao prvo, rezultati su vrlo prirodni i vode se poznatom rečenicom da bi preobrazbe na licu trebale „šaptati, a ne vikati“. Drugi je faktor pristupačnost: odličan rezultat s minimalnim brojem mililitara na ovaj način postaje dostupan i ženama koje si dosad brojne mililitre filera za fantastični učinak naprosto nisu mogle priuštiti.

LF FACE Balance na djelu: pristup koji primjenjuje dr. sc. Filipović bazira se na uspostavljanju ravnoteže između pojedinih dijelova lica uporabom minimalne količine filera. U ovom je slučaju filer apliciran u područje usana, linije čeljusti, jagodica i podočnjaka

Neauvia Organic Stimulate jedinstveni je filer iz kategorije neinvazivnih tretmana koji oduševljavaju učinkom liftinga. Proizvod, naime – uz  hijaluronsku kiselinu koja osigurava učinak filera i daje licu potporu – sadrži i 1 posto kalcijevog hidroksiapatita koji potiče proizvodnju kolagena i učvršćuje mrežu kolagenskih vlakana te vidno podiže lice, što je efekt koji se klasičnim hijaluronskim filerima ne može postići.

Premda je zbog kombinacije dvaju vrhunskih sastojaka djelovanje filera vidljivo odmah, s vremenom dolazi do još snažnijeg lifting efekta. Osobe koje su ga isprobale tvrde da koža s vremenom postaje sve zategnutija, a bore sve manje izražene, a koži je osigurana dugotrajna biostimulacija. No trace face pristup – koji bi dobro došao mnogim celebrity damama koje su si u želji za vječnom mladošću uništile mimiku lica – ovdje je na djelu u punom sjaju!

Pomlađivanje se, dakle, shvaća na potpuno nov način: očuvanje crta lica apsolutni je imperativ, no imperativ je i podizanje (najčešće srednje regije) lica, koja s godinama pada i uzrokuje umoran, ispijen izgled. Koža tretirana Neauvia Stimulate filerom djeluje svježe, zategnuto, kao da ste se napokon probudili posve odmorni – i deset godina mlađi.   

Najveća koncentracija hijaluronske kiseline

U pristup LF FACE Balance odlično se uklopio i filer Neauvia Intense, dermalni punjač s najvišom koncentracijom hijaluronske kiseline na tržištu – 28 mg po mililitru – koji se koristi za nadoknadu izgubljenog volumena lica na posve prirodan način. Vrlo je adaptivan u tkivu, namijenjen za punjenje dubokih bora (nazolabijalnih), obraza, brade, modeliranje nosa i konturiranje lica kod osoba sa srednje i jače izraženim znakovima starenja kože.

Linija čeljusti s godinama gubi definiciju pa je dr. Filipović kod ove klijentice aplicirao filer Neauvia Stimulate kako bi pomladio donji dio lica. Za ovako fascinantan rezultat dovoljna su – dva mililitra filera Neauvia Stimulate

Iznimne rezultate daje i zbog svojih reoloških karakteristika – otporniji je na pritisak i daje odmah najbolju definiciju te trajnost koja zadovolji svakog, pa i najzahtjevnijeg pacijenta. Hijaluron na kojem se filer zasniva dobiva se iz potpuno čistog izvora (Bacillus subtilis) i umrežen je pomoću PEG polimera koji u potpunosti smanjuje mogućnost imunološke reakcije. Rezultat je prirodno vraćeni volumen lica, zaglađene bore, spora biodegradacija – pa u skladu s tim i dugotrajni anti-ageing rezultati.

Neauvia fileri potvrđuju mali kuriozitet u shvaćanju spektakularnosti rezultata: oni su, naime, najbolji kad se – najmanje vide. “Izgledaš savršeno” – sve je što trebamo čuti od okoline koja na komplimentima zasigurno neće štedjeti.

“Apliciranjem filera u točno određene točke lica pacijentima možemo priuštiti vrlo atraktivan makeover s iznimno prirodnim pomlađujućim rezultatima. Uz dermalne punjače brenda Neauvia – koji već s vrlo malim mililitražama pružaju efekt koji  oduševljava – uklapamo se i u budget friendly koncept koji će pacijente oduševiti gotovo kao i rezultati”, naglašava dr. sc. Boris Filipović.

Pročitajte još i ...