Dobro upoznajte svoju kožu i odaberite prilagođenu njegu

Štiti nas od utjecaja okoliša, ima funkciju regulacije tjelesne temperature, a također igra važnu ulogu u izgledu, pa je održavanje njenog zdravlja i vitalnosti presudno. Koža priča i neke druge priče pa promjene na njoj mogu biti signal da se nešto događa sa sveukupnim zdravljem. Primjerice, hormoni koje proizvodi štitnjača su direktno povezani s prirodnim mastima i uljima koji štite kožu i kosu, stanice i pigmentaciju.

Zato – dobro upoznajte svoju kožu i kožu svojih najdražih te odaberite prilagođenu njegu.

Avène XeraCalm Nutrition

U dermatološkim laboratorijima Avène svjesni su potreba suhe kože te su odgovorili izazovu na najbolji mogući način: linijom proizvoda XeraCalm Nutrition. XeraCalm Nutrition Krema za tuširanje čisti i hidrira suhu osjetljivu kožu cijele obitelji u jednom koraku. Njezina kremasta tekstura, bez sapuna, neutralnog pH za kožu i nježnog mirisa, pruža ugodu koži i zadovoljstvo prilikom primjene. Pjeni se pri nanošenju i ne pecka za oči ili vanjska intimna područja.

XeraCalm Nutrition Balzam možete koristiti za dnevnu njegu, nemasne je strukture i visoke podnošljivosti, sastavljen od 95% sastojaka prirodnog podrijetla, jača kožnu barijeru lica i tijela. Smiruje zatezanje, hrani i vlaži hidrira 48 sati*. Formulirano je s uljem mliječnog čička koje potiče sintezu ceramida za djelovanje protiv isušivanja.

XeraCalm A.D relipidirajuće ulje za čišćenje kože sadrži aktivne sastojke koji su iznimno učinkoviti u tretmanu kože sklone atopiji, suhe kože koja svrbi.  Tu je i XeraCalm A.D bogati sindet za čišćenje bez sapuna za vrlo suhu kožu sklonu atopijskom ekcemu i svrbežu.

Avène Cicalfate linija

Cicalfate+ razvijena je za umirivanje i poticanje oporavka osjetljive kože. Tako za svaki nadraženi tip kože postoji Cicalfate+ rješenje.

Cicalfate+ gel za čišćenje umiruje i čisti nadraženu kožu, bez isušivanja u 48 sati od prvog korištenja. Pogodan je za higijenu lica, tijela, vanjskih intimnih područja, ruku i vlasišta već od dojenačke dobi. Ne nadražuje oči. Njegova formula pomaže smanjiti iritaciju i nadraženost kože, dok njegovo djelovanje čišćenja pomaže ograničiti rizik od razmnožavanja bakterija.

Pogodan za svakodnevne iritacije (pelenski osip, ogrebotine, intimne nelagode, dječji osip na koži, tetovaže, površinski dermatološki zahvati, njega pupkovine…) Formula gela je bez parfema i sadrži 98% sastojaka prirodnog podrijetla. Ugodna, plavo obojene teksture lagano se pjeni pri nanošenju.

Cicalfate+ obnavljajuća hidrirajuća emulzija prilagođen je proizvod za umirenje, hidraciju i oporavak kože nakon površinskog dermatološkog zahvata ili tetovaže kod odraslih osoba.  Fluidne teksture, s 91% sastojaka prirodnog podrijetla, bez mirisa, vrlo je visoke podnošljivosti, te je namijenjena osjetljivoj koži lica i tijela odraslih. Pomaže smanjiti nelagodu, odnosno osjećaj topline, peckanje i slično, pruža dugotrajnu hidraciju i pridonosi brzom oporavku kože. Trenutačno umiruje kožu, nudi 24 satnu hidraciju, te u roku 48 sati oporavlja kožu.

Šećer za kraj – Avène termalna izvorska voda

Avène termalna izvorska voda ima gotovo beskonačne mogućnosti korištenja za svakodnevnu njegu.  Bilo da se radi o iritiranoj koži, koži nakon površinskih dermatoloških tretmana, koži nakon sunčanih opeklina ili običnom nanošenju i učvršćivanju šminke, osjetljiva koža svakodnevno treba umirenje. Avène termalna izvorska voda može pomoći koži u svakoj situaciji.

 

Sve Avène proizvode možete pronaći u ljekarnama.

 

Pročitajte još i ...