SOS linija smanjuje ispadanje i potiče rast kose – oduševila je dermatologinje

Pojačano ispadanje kose jedan je od glavnih „alarma za uzbunu“ kad su žene u pitanju. Iako nije riječ o bolnom, a u većini slučajeva niti opasnom stanju, prorjeđivanje kose može na nas ostaviti ozbiljne posljedice – od smanjenog samopouzdanja, narušene slike o sebi pa sve do socijalne anksioznosti.

Razlozi pojačanog ispadanja kose su brojni

Razloga zbog kojih dolazi do pojačanog ispadanja kose su mnogi – od hormonskih promjena i autoimunih poremećaja, stresa, preko prehrane i lijekova koje uzimamo pa sve do mnogo bezazlenijih okolnosti poput promjene godišnjih doba ili klime u kojoj boravimo.

No, pogled u prorijeđeno vlasište sve je samo ne bezazlen, jer mnoge od nas ženstvenost i senzualnost povezuju upravo s bujnom, lijepom i zdravom kosom.

Kada se zabrinuti?

Prije svega, važno je napomenuti kako nije svako ispadanje kose razlog za paniku – baš poput svih stanica u organizmu, i folikule kose imaju svoj životni vijek – na kraju kojeg dolazi do prirodnog umiranja i ispadanja vlasi, kako bi na njeno mjesto mogla doći nova. No, kako bismo prepoznali trenutak u kojem je kosa počela ispadati prekomjerno, moramo znati da zdrava odrasla osoba dnevno izgubi između 50 i 100 vlasi kose – što može zvučati mnogo, no to je zapravo sasvim uobičajena količina vlasi koju dnevno pronađete na četki za kosu, na dnu kade nakon pranja kose te ujutro na jastučnici.

Vrijeme za brigu nastupa u trenu kada primijetite da je gubitak kose intenzivniji nego inače, a u trenu kada uočite prorijeđene regije na vlasištu, situacija je već alarmantna – a potraga za rješenjem postaje glavna preokupacija.

Ključni zadatak – usporiti ispadanje i stimulirati folikule

Sumnjate li na zdravstveni problem, prva adresa na koju se trebate zaputiti svakako je ona – dermatološka, no ako se u pozadini problema ne krije zdravstveno stanje, već narušena ravnoteža vlasišta i manjak nutrijenata u korijenu dlake, imamo dobre vijesti.

Na tržištu je danas moguće pronaći brojne preparate kreirane upravo za borbu protiv ispadanja kose, a sudeći po reakcijama dermatologa, neki od njih zaslužili su mjesto na tronu. Na putu do bujnije, čvršće kose i volumena o kojem sanjate ključni zadatak je paralelno uspostaviti dva mehanizma – zaustaviti ispadanje vlasi i potaknuti folikule na brži rast novih – a Keune Care Derma Active linija više nego uspješno obavlja obje zadaće!

Olivia Culpo is seen in Los Angeles, California. NON-EXCLUSIVE Jan 24, 2018. 24 Jan 2019, Image: 410160844, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency

Linija koju su dermatolozi proglasili najboljom

Ne postoji bolji dokaz učinkovitosti od onog koji smo nedavno dobili – ova je linija, naime, proglašena pobjednikom kategorije Najbolja linija protiv ispadanja kose u ovogodišnjem Estetica Premium Product natječaju. Nakon višemjesečnog testiranja, stručni žiri sastavljen od najboljih hrvatskih dermatologinja Keuneovoj uzdanici dodijelio je nagradu koja se u beauty krugovima naziva i “kozmetološkim Oscarom”.

Linija ima vrlo kompleksan sustav djelovanja – potaknuti metabolizam vlasišta. U prijevodu – ubrzati prirodni ciklus rasta kose, pomladiti kosu sklonu prorjeđivanju te poboljšati lokalnu mikrocirkulaciju vlasišta. Naravno, benefiti Derma Activate linije tu ne prestaju – njeni su sastojci zaista pravi “aktivatori” rasta kose.

Svi proizvodi linije obogaćeni su visokovrijednim vitaminom H, koji jača prirodni keratin u kosi i tako smanjuje broj popucalih i ispalih vlasi, dok je kofein zadužen za bolju mikrocirkulaciju vlasišta – što poboljšava prijenos hranjivih tvari do korijena dlake. U sastavu se nalazi i takanal, hipoalergenski sastojak koji dokazano potiče brži rast kose – a rezultat korištenja je bujnija, čvršća kosa predivnog volumena.

Prodire u stanice i stimulira rast kose

S obzirom na to da je osnova svake dobre njege pravilna rutina, i ova nam linija donosi kompletnu njegu u tri koraka – a njeni aduti su Derma Activate šampon, Derma Activate losion te Derma Activate Thickening spray.

Zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji pomlađivanja, Derma Activate šampon prodire u stanice vlasišta, osiguravajući da liposomi postupno prenesu esencijalne minerale, biotin i stimulatore za rast kose kao što su takanal i kofein. Najviše će odgovarati osobama s osjetljivim vlasištem i tankom kosom sklonom prorjeđivanju, jer je bogat vitaminom H koji jača kosu u korijenu i vidno smanjuje ispadanje vlasi.

Kao rezultat redovne upotrebe, kosa će imati veću punoću, volumen i sjaj, a prirodna funkcija vlasišta bit će obnovljena.

Drugi korak ove moćne rutine odnosi se na Derma Activate losion – a ovaj intenzivni iscjeljujući tretman pravo je SOS rješenje kod pojačanog gubitka kose. Aktivno djeluje na vlasište i korijen dlake, boreći se protiv prorjeđivanja kose, a u njemu je koncentracija aktivnih sastojaka još veća – kako bi liposomi, vitamin H, keratin i kofein pokazali svoju punu snagu.

Cirkulacija vlasišta je poboljšana, metabolizam stanica ubrzan, a kosa potaknuta na rast – pri čemu su rezultati vidljivi već nakon nekoliko tjedana.

Upotrebom proizvoda iz linije Derma Activate vaša će kosa i vlasište biti vitalniji, kosa će dobiti volumen i sjaj, a dugoročno ćete primijetiti i manje opadanje kose te njezinu bolju i snažniju strukturu. Proizvode možete koristiti preventivno ili kada već primijetite prve znakova stanjivanja i slabljenja vlasi.

Kao posljednji korak tu je Derma Activate Thickening Spray – ‘’leave-in’’ sprej za tanku kosu, koji djeluje kao što mu i samo ime kaže: daje punoću i volumen kosi već od prvog korištenja. Snagu djelovanja duguje proteinima pšenice i provitaminu B5, koji jačaju vlasi i čine strukturu kose debljom.

Što su o ovim moćnim proizvodima rekle hrvatske dermatologinje – čime su zaslužili titulu Najbolje linije protiv ispadanja kose?

Doc. dr. sc. Marija Buljan imala je samo riječi hvale, a testiranju i ocjenjivanju pristupila je vrlo temeljito.

“Keune Care Derma Activate linija zaista pomlađuje kosu i potiče njen rast, a proizvodi su obogaćeni vitaminom H, koji jača keratin te kofeinom koji potiče cirkulaciju. Nakon redovite primjene, kosa ima više punoće, volumena i sjaja. Posebno sam oduševljena sprejem, jer moje vlastito iskustvo potvrđuje da povećava volumen kose nakon feniranja – a produžuje i postojanost frizure”, ističe dermatologinja.

Pohvale za ovu inovativnu liniju stižu i od riječke dermatologinje, dr. Zrinke Stanić Žgombić.

“Derma Activate linija izvrsna je linija preparata, koja sprječava ispadanje vlasi. Losion je posebno učinkovit – intenzivno potiče rast vlasi. Nakon korištenja proizvoda iz ove linije, kosa dobiva volumen i lepršavost”, komentirala je liječnica.

Zadovoljstvo proizvodima nije krila niti dr. Jolanda Kanižaj Rajković, koja je nakon višemjesečnog testiranja ovom linijom ostala oduševljena.

“Keune Care Derma Activate linija – pravi je prijatelj u borbi sa starenjem vlasišta. Sprječava pretjerano ispadanje kose, ali i potiče rast novih vlasi. Korištenjem kombinacije proizvoda, kosa postaje čvršća, voluminoznija i otpornija na okolne uvjete, a potaknuta je i na novi rast”, zaključila je članica žirija Estetica Premium Product o pobjedničkoj liniji proizvoda.

Pročitajte još i ...