U 4 tretmana do 10 godina mlađeg izgleda

Potraga za produženom mladošću u modernom svijetu ne prestaje, no unatoč čestim predrasudama, ljudi za mladolikim odrazom u ogledalu ne čeznu iz taštine – već unutarnjeg zadovoljstva koje zdravo, svježe i blistavo lice donosi.

Promjene koje s godinama ne možemo izbjeći

Većina će žena reći kako ih poneka bora oko očiju i usana ili pak opuštena koža obraza ne smeta pretjerano te da je riječ o činjenici koju s godinama moramo prihvatiti, no činjenica je kako je zadovoljstvo samim sobom duboko vezano ne samo uz izgled, već uz vlastitu percepciju izgleda. Iz tog je razloga, od samih početaka estetske medicine, jedan od njenih ključnih postulata – individualnost, pri čemu smo pomlađivanje odavno prestalo gledati ukalupljivanje u standarde ljepote, a počeli ga doživljavati kao otkrivanje najbolje verzije sebe.

Kad su u pitanju vrlo sitne promjene, poput manjka volumena usana ili laganog mreškanja kapaka, najčešće ih s vremenom i nismo svjesni, no što kada promjene gotovo „preko noći“ postanu značajne, a odraz u ogledalu postane nam mrski neprijatelj?

Je li za izvrsne rezultate u pomlađivanju nužno ići “pod nož“?

Često možemo čuti i mišljenje kako se kod ozbiljnih znakova starenja, posebno kod osoba čija se koža pomalo „objesila“, potrebno okrenuti invazivnijim metodama, jer zadovoljavajuć rezultat nije moguće postići bez odlaska plastičnom kirurgu.

Istina je, srećom, potpuno drugačija – nevjerojatan napredak neinvazivnih estetskih metoda, posebno u području visokosofisticiranih medicinskih uređaja i tehnologija, donio nam je mogućnosti o kojima smo do prije nekoliko godina mogli samo sanjati. Specijalna bolnica Arithera u Zagrebu svoju je reputaciju među zahtjevnim pacijenticama već potvrdila, a danas je poznata kao mjesto s iznimno bogatom ponudom najinovativnijih medicinskih uređaja za neinvazivno pomlađivanje.

Da čak i dame čiji su znakovi starenja već odavno prisutni imaju šansu izgledati desetak godina mlađe, uvjerili smo se u ovoj multidisciplinarnoj zdravstvenoj instituciji, u kojoj su nam predstavili tehnologiju Fokusiranog Ultrazvučnog nekirurškog liftinga, u medicinskim krugovima poznatu i kao HIFU.

Kakve rezultate očekivati nakon 4 tretmana?

Ideje o čudotvornim tretmanima koji će preko noći riješiti sve naše probleme odavno smo odbacile, no činjenica je da su benefiti ove iznimno sofisticirane tehnologije nepobitni.

Zahvaljujući Top Quality Hifu-Top medicinskom uređaju, koji funkcionira na bazi fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta, energija se usmjerava različite dijelove lica, pri čemu pomlađuje lice na tri različita načina – stimulira i obnavlja kolagen, poboljšava strukturu kože i podiže njen tonus.

75th Annual Golden Globe Awards - Arrivals. The Beverly Hilton Hotel, Beverly Hills, CA. EVENT January 7, 2018. 07 Jan 2018 Pictured: Penelope Cruz., Image: 359558353, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency

Oslanjajući se na prolaženje energije kroz epidermis, tretman ovim medicinskim uređajem na površini kože ne ostavlja nikakve tragove, a različiti transduktori pobrinut će se za prodiranje u sve slojeve kože. S obzirom na ovakvo sveobuhvatno djelovanje, ne čudi činjenica da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, no potpuni efekt pomlađivanja lica ostvaruje se nakon 4 tretmana u periodu od 6 mjeseci, pri čemu je učinak liftinga vidljiv u prosjeku dvije godine.

Rezultate koje možete očekivati nakon posljednjeg tretmana zaista bismo mogli usporediti s blagim liftingom, jer osim zatezanja kože, djeluje i na poboljšanje njene teksture, zbog čega će lice izgledati desetak godina mlađe.

Izražene bore, podbradak i opuštena brada

Za razliku od invazivnih zahvata, tretman ultrazvučnom energijom nije bolan, a tek povremeno može uzrokovati blagu nelagodu, a najbolje od svega – izvrsne rezultate ne postiže samo na licu, već i na području vrata i dekoltea.

Dok se žene ipak najčešće žale na vidljive bore, činjenica je kako i gruba i prenaglo ostarjela koža predstavljaju jednako ozbiljan estetski problem. Opuštenost i manjak tonusa na području brade i podbratka licu mogu dodati i desetak godina, zbog čega je lifting vrata i linije čeljusti postao jedan od najtraženijih zahvata posljednjih godina u svijetu.

Da za „wow“ efekt nije potrebno leći na operacijski stol, pokazuju i rezultati Fokusiranog ultrazvučnog nekirurškog liftinga, zbog kojeg pacijentice iz zagrebačke Specijalne bolnice Arithera izlaze „mlađe nego što su ušle“, bez potrebe za invazivnim intervencijama.

Jedinstveni protokoli s kojima će koža sama proizvesti kolagen

Prodirući u tri različite, no točno određene dubine kože, sve do SMAS sloja tkiva, ovaj će tretman potaknuti fibroblaste na prirodnu proizvodnju kolagena, kao da ih programira na bolji rad.

Neokolageneza, proces koji se pritom događa, vidno remodelira kožu, dajući licu efekt pravog liftinga, a ultrazvučna zraka koja je doprla do najdubljih slojeva kože, na njoj neće napraviti štetu ili traumu, već će ciljanim zagrijavanjem djelovati na površinsko zaglađivanje bora i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea. S obzirom na neinvazivnu narav tretmana, sa svakodnevnim aktivnostima moguće je nastaviti odmah nakon tretmana.

Da je svako lice drugačije, kao i svaka koža, jasno je timu Specijalne bolnice Arithera, čiji multidisciplinarni tim svakom pacijentu osigurava potpuno individualni program ARTSYNERGY, s kojim započinje svaki protokol uljepšavanja i pomlađivanja. Ovisno o problematici, stručnjaci ove renomirane zdravstvene ustanove će već prvi prvom posjetu kreirati plan koji će polučiti najbolje rezultate – kako će inovativni „high tech“ pristup s vašeg lica skinuti deset godina u samo 4 posjeta?

Klijentice zainteresirane za tretman mogu se najaviti na konzultacije i prvi tretman koji će u Centru za ljepotu i zdravlje kože SB Arithera dobiti po promotivnoj cijeni. Sve informacije o Fokusiranom ultrazvučnom nekirurškom liftingu i cijenama tretmana možete saznati u Specijalnoj bolnici Arithera, na adresi Petrova 128, Zagreb, ili putem kontakt broja 01/4440074 te e-maila: kozmetologija@arithera.hr.

Pročitajte još i ...