Zahvat koji bezobrazno pomlađuje – i naglašava zavodljivost pogleda

U danima koji najavljuju mogućnost ponovnog lockdowna ne treba gubiti optimizam – kojem pridonosi i briga o sebi. Naravno, tu je prije svega riječ o fokusu na unutarnju stabilnost i pronalaženje hrabrosti za suočavanje s trenutačnim okolnostima koliko god obeshrabrujuće one bile. No, ne treba zanemariti ni aspekt izgleda, koji poprilično utječe na naše samopouzdanje.

I ne mislimo pritom samo na klasičnu njegujuću rutinu: ona je svakoj poklonici njegovanog izgleda uvjet bez kojeg ionako ne može. Postoji, naime, i viši level, a to su estetske korekcije. Možda je ovo pravi trenutak da si ispunite beauty želju o kojoj već dugo maštate? Njezino vam ispunjenje, jasno, neće donijeti „unatarnji mir i stabilnost“, ali ni osjećaj zadovoljstva izgledom ne treba podcijeniti, posebice ako o nekoj atraktivnoj promjeni maštate već dugo…

Liječnik koji nudi inovativan pristup – i wow rezultate

U grupu zahvata koji nisu veliki, a ne zahtijevaju ni pretjerani izdatak, ubraja se i operacija ukošavanja očiju. Seksi vam je Bella Hadid, američki model dansko-palestinskog podrijetla? Baš ona dio svog egzotičnog šarma duguje blago mačkastim očima, za kojima luduje više od 39 milijuna pratitelja njezinog Instagram profila. Ova je ljepotica nedavno za kuću Marc Jacobs snimila kampanju za naočale, no s obzirom na to koliko zavodljivosti ima u njezinom pogledu, može nam se učiniti da i najatraktivniji okviri na njezinom licu samo smetaju…

Kako, dakle, do zavodljivog pogleda? Među domaćim je liječnicima po zahvatu ukošavanja očiju možda najpoznatiji dr. Matija Miletić, renomirani kirurg iz poliklinike MM Medestetica. S obzirom na to da i sam priznaje kako “kod žena najprije primjećuje oči i nos“, usavršavanju ovog zahvata doista se studiozno posvetio… Njegova inovativnost – te s njom povezani wow rezultati – ne ispunjavaju samo njega kao eksperta, već i njegove klijentice koje mu se, kad je bilo što u vezi s estetikom područja oko očiju u pitanju, s punim povjerenjem prepuštaju u ruke.

dr. Matija Miletic
Dr. Matija Miletić

U jednom od brojnih izjava koje je dao za naš portal dr. Matija Miletić otkrio nam je tajnu svog uspjeha, koja leži u tome što je – drugačiji od ostalih. „Ne volim stereotipe i imam svoj stil u svemu. Služim se tehnikom koju drugi ne koriste“, rekao nam je jednom prigodom, otkrivši da se mnogo educirao i u inozemstvu – Sloveniji, Austriji, Australiji, Rumunjskoj, Srbiji…

Estetski tretmani trebali bi biti financijski dostupniji, kaže dr. Miletić u OVOM INTERVJUU.

Kakve obrve imate?

A po čemu je posebna njegova metoda ukošavanja očiju – zanimalo nas je? Zašto brojne žene hrle baš u njegovu ordinaciju? Otkrio nam je da postoje dva pristupa tom popularnom zahvatu, a tiču se položaja obrvi kod pacijentica.

„Kod osoba koje imaju relativno normalan položaj obrva, ili možda malo spušteniji, možete dobiti efekt ukošenih očiju manipulacijom obrve. U tom se slučaju orbicularis oculi (mišić koji je ispod obrve) ispreparira i fiksira proksimalno i lateralno za temporalnu fasciju“, kaže ovaj stručnjak za zavodljivi pogled.

„No, kod osoba koje imaju dosta povišene obrve ne može se postići ukošenje očiju manipulacijom same obrve, nego toj regiji treba pristupiti sa strane vanjskog očnog kuta. Morate jednostavno prikazati taj spoj gornje i donje vjeđe i horiziontalno razrezati mišić.

Dakle, prereže se ligament koji fiksira sami vanjski očni kut, čime se postiže njegova mobilnost. Poanta kod ukošavanja očiju je da je taj medijalni očni kut na nižoj, tj. vanjski očni kut na višoj poziciji“, govori dr. Matija Miletić.

Dr. Matija Miletić u svojoj ordinaciji MM Medestetica

Dakle, različito se pristupa osobi čije su obrve na više položaju i osobi koja ima normalne ili niže položene obrve”, otkrio nam je dr. Matija Miletić, vrsni estetičar koji svoje klijentice oduševljava upravo personaliziranim pristupom, opuštenošću i – friendly cijenama.

Pročitajte još i ...