I do 15 godina mlađi bez noža i oporavka

Kirurški lifting lica sve donedavno bio je jedina metoda tretiranja opuštene kože, zatezanja i učvršćivanja kontura lica. Iako pruža izvrsne rezultate, na postupak koji se izvodi kirurški te podrazumijeva šavove, ožiljke i dugotrajan oporavak, nije se jednostavno odlučiti. Uređaji koji ostvaruju približne rezultate, no ne narušavaju integritet kože, a izvode se bez anestezije, vremena oporavka i bez jakih bolova, postali su izvrsna opcija za sve one koji žele efekte liftinga lica.

Za potpuno pomlađivanje lica, osim nekirurškim zatezanjem opuštene kože, promjene poput gubitka volumena moguće je tretirati filerima hijaluronske kiseline, no vraćanje nekadašnjih kontura lica mora započeti djelovanjem na dublje strukture lica.

Piše: Kolumnist dr. Tomica Bagatin, maksilofacijalni kirurg

Pad tonusa i višak opuštene kože ne mogu se prekriti makeupom

Vidljivi znakovi starenja kože počinju već u 20-ima, no najčešće u 40-ima primjećujemo da neke stvari jednostavno više „nisu na svome mjestu“. I dok se promjene poput hiperpigmentacija mogu prekriti šminkom, jednom kada proces starenja obuhvati dublje strukture, na proizvode iz uobičajene beauty rutine više se nije moguće osloniti. U najvećem su broju slučajeva prve prave promjene koje povezujemo sa starenjem upravo opuštanje kože i pad tonusa lica.

Osim u sve dubljim borama, ovi se nepoželjni procesi očituju i u višku opuštene kože uz rub čeljusti, ali i dojmu „obješenog“ lica, koje u kombinaciji s opuštenim vratom osobu vizualno dodatno postaruje. Protokom vremena, znakovi starenja koji nisu tretirani, nastavljaju se produbljivati, zbog čega koža u 50-ima i 60-ima postaje vrlo opuštena. Lokalnom primjenom proizvoda ovakve se promjene ne mogu korigirati, a tek će djelovanje na sam uzrok problema dovesti do željenog izgleda.

NOT FOR COVER USAGE. Eva Herzigova wearing GERRY WEBER - the New Capsule Collection, Image: 352042361, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR COVER USAGE., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Protein mladolikosti nužno je nadoknaditi

Pad razine kolagena u koži s razlogom se smatra glavnim krivcem za gubitak mladenačke čvrstoće i zategnutosti lica, a zahvaljujući vlaknastoj mreži koju stvara među slojevima kože, upravo je on odgovoran za elastičnost, izdržljivost, ali i otpornost našeg najvećeg organa. Osim starenjem, ovaj ključni protein gubimo i pušenjem te pretjeranim izlaganjem UV zrakama, a prosječni pad od 1% godišnje započinje već oko dvadesete.

Dok serumima i kremama možemo uspješno djelovati na površinske promjene na koži, korigiranje opuštenog tonusa kože zahtijeva potpuno drugačiji pristup – djelovanje na sam kolagen. Da nije riječ o jednostavnom zadatku, potvrđuje i činjenica da se nadomještanje kolagenskih vlakana može postići jedino učinkom iznutra – stimulacijom proizvodnje prirodnog kolagena u koži.

Nadoknadimo li koži ovaj neopisivo važan protein, njegova će mreža postati gušća, a upravo je to jedini način da zaista zategnemo opuštenu kožu bez odlaska pod nož. S obzirom na to da se kolagen stvara u dubljim slojevima do kojih nije lako doprijeti, da bismo zaista potaknuli proizvodnju „proteina mladolikosti“, moramo se okrenuti modernoj tehnologiji, a jedan je sasvim poseban uređaj uspio što mnogi prije njega nisu – postići učinak pravog faceliftinga.

, , 17, February 2016.- Dutch model Doutzen Kroes y spanish model Andres Velencoso star in Massimo Dutti Limited Edition spring 2016 campaign. ©DJ / LAN - 17/2/16 *Hands out pics*, Image: 274595525, License: Rights-managed, Restrictions: Pictures in this set: 14 As the promotional pictures in this set are defined as 'Hands Out', the supplier can´t be considered responsible of subsequent sales or any other legal matter concerning to the material provided. These promotional pictures has been provided without any compromise between the parts and it is only under the responsibility of the recipient, who acknowledges the reception of these pictures as 'Hands Out'., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Target Press

Zašto Renew Lift može zamijeniti kirurški facelifting?

Uz rastuću popularnost hijaluronskih filera, na pozornici estetske medicine sve se značajnije uloge pripisuju i uređajima koji pomlađuju pomoću svojih sofisticiranih tehnologija. Izraženi znakovi starenja poseban su izazov za svakog liječnika, a kao kirurg koji je u svojoj karijeri pomladio na tisuće lica, priznajem da me novi pristupi u pomlađivanju posebno oduševljavaju. Kada shvatim da neki od njih mogu parirati kirurškim metodama, moje je zadovoljstvo još i veće.

Renew Lift uređaj je koji je označio svojevrsnu prekretnicu u svijetu neinvazivnih estetskih zahvata, jer svojim djelovanjem dopire u SMAS tkivo koje se do sada tretiralo isključivo operativnom zahvatom faceliftinga. Dopirući u sloj tkiva lica koji se nalazi ispod kože i potkožnog masnog tkiva te ovija mišiće odgovorne za ekspresiju lica, Renew Lift djeluje na duboke strukture pogođene starenjem, što rezultira zatezanjem kože i kontura lica. 

Gal Gadot (gal_gadot / 30.11.2017): "Hello Everyone! Im coming to Long Island, NY December 9 & 10 to meet you @acecomiccon #ad! I am so excited to see you, and be reunited with some of the #JusticeLeague as @henrycavill, @prideofgypsies, @rehsifyar, #EzraMiller, & #CiarnHinds are coming too! For tickets and more info, check out www.aceuniverse.com. I hope you can make it!, Image: 356558791, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Zahvaljujući fokusiranom ultrazvuku, ultrazvučna energija ovog uređaja prolazi kroz kožu bez oštećenja površinskog sloja kože, epidermisa, i usmjerava se u točke na točno određenoj dubini koje nazivamo fokalnim točkama. Te fokalne točke raspoređene su od dubljeg dijela kože, dermisa, do površinskog sustava ovojnica mišića, a zagrijavanjem njihovog tkiva, dolazi do remodeliranja i stvaranja novog kolagena i kontrakcije SMAS tkiva, što dovodi do postupnog zatezanja i podizanja kože lica. Jednostavnije rečeno, uređaj potpuno neinvazivno dovodi optimalnu količinu ultrazvučne energije na najbolju moguću dubinu, kako bi proizveo prirodni odgovor tkiva u vidu stvaranja velike količine kolagena.

Podizanje gornjih kapaka, učvršćivanje obraza, zatezanje linije čeljusti

„Jesam li kandidat za Renew Lift?“, jedno je od najčešćih pitanja s kojima se susrećemo u Poliklinici Bagatin. S obzirom na široku primjenu ovog modernog uređaja, tretman je namijenjen svima koji žele zategnuti kožu i ublažiti znakove starenja.

Opušteni gornji kapci, opušten tonusa lica, istaknute nazolabijalne bore, izraženi podočnjaci, bore na čelu ili iznad usana, naborani dekolte, podbradak i opuštena koža vrata – znakovi starenja koji se javljaju u 40-ima, a produbljuju u nadolazećim godinama, mogu se tretirati Renew Liftom. Pružajući izvrsne rezultate čak i u slučaju značajno opuštene kože, ovaj je uređaj pružio revoluciju u pogledu tretiranja znakova starenja.

Ono što klijente posebno oduševljava svakako je trajanje rezultata koje se proteže čak i do dvije godine, a činjenica da je dovoljan jedan tretman, i to bez vremena oporavka, pozicionirala je ovaj uređaj među najpopularnije tretmane Poliklinike Bagatin. Nakon tri mjeseca može se napraviti korekcija područja koje treba dodatno potaknuti na proizvodnju kolagena, što je uključeno u cijenu tretmana, a kod slučajeva vrlo opuštene kože, tretman se može ponoviti. Prvi rezultati kod većine klijenata uočavaju se neposredno nakon tretmana, a krajnji rezultat vidljiv je nakon 3 – 6 mjeseci, koliko je potrebno da se obnovi kolagen.

Što kada se zategne opuštena koža i učvrste konture lica?

Zatezanjem opuštene kože, učvršćivanjem kontura i vraćanjem trokuta mladolikosti koji karakteriziraju visoke jagodice, čvrsta brada i V-oblik lica, ublaženi su najtvrdokorniji znakovi starenja. Učinak Renew Lifta izgleda baš kao da ste dlanovima zategnuli opuštene konture lica – sve se vraća na „svoje mjesto“, koža je zaglađena, a lice učvršćeno.

dr. Tomica Bagatin

Kada je riječ o licu u 40-ima, 50-ima i 60-ima, za potpuno pomlađivanje važno je obuhvatiti svaki segment starenja. Iako je opuštena koža svakako znak starenja koji najviše opterećuje, nedostatak volumena, odnosno „plošni“ izgled lica problem je koji ultrazvučni uređaji ne mogu korigirati.

Rješenje tog problema krije se u hijaluronskim filerima kojima se vrlo jednostavno, brzo i sigurno naglašavaju nedovoljno istaknute regije. Dodavanjem volumena obrazima, odnosno jagodicama i bradi, poboljšava se projekcija lica, vraća dojam mladenačke punoće i dodatno naglašava trokut mladolikosti. Tretman filerima hijaluronske kiseline moguće je napraviti nekoliko mjeseci nakon nekirurškog liftinga lica Renew Lift uređajem, a ovakvom kombinacijom tretmana doista se s lica može izbrisati i 15-ak godina, dok se uz održavanje rezultata takav mladoliki izgled može zadržati još niz godina.

Pročitajte još i ...