Što kada povećanje grudi ne ispuni očekivanja?

Dutch model Bregje Heinen stars in Faithfull the Brand Summer 2017 photoshoots., Image: 339608981, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Povećanje grudi svakako je jedan od najpopularnijih zahvata. Iako se radi o operaciji koja se uglavnom pomno planira, uz prethodno dugotrajno razmišljanje, vaganje, odlučivanje o veličini i obliku grudi, može se dogoditi da niste zadovoljni rezultatom. Što onda napraviti?

Brazilian supermodel Gisele Bundchen in promotional and behind the scenes pictures for her own brand Gisele Intimates in their 2014 collections., Image: 212194001, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Pričekajte da vam se slegnu dojmovi

Važno je imati na umu da je ipak potrebno određeno razdoblje da se grudi „zaliječe“ i sjednu na svoje mjesto. Iako se odmah nakon zahvata vidi razlika u veličini grudi, one se ipak s vremenom promijene, stoga početna veličina nije mjerodavna. Otekline s vremenom splasnu, a implantati se prilagode grudima i mišiću. Također, konačni se rezultati vide tri do četiri mjeseca nakon operacije.

Dakle, ako ste se tek podvrgnuli operaciji povećanja grudi i niste zadovoljni rezultatima, nema potrebe za panikom jer se ne radi o konačnom rezultatu. Dakako, za savjete možete upitati svoga kirurga koji će vam dati preporuke što biste trebali učiniti kako biste se osjećali i zgledali bolje.

Dutch model Doutzen Kroes stunts in the new 2016 lingerie collection of Hunkemšller., Image: 304663780, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Ponovna operacija

Ako je već prošlo neko vrijeme od operacije, a i dalje niste zadovoljni izgledom grudi, razmislite o reoperaciji. Bilo da se radi o tek operiranim grudima ili onima koje ste napravili odavno pa vam se više ne sviđaju, moguće je poduzeti određene korekcije. Neke su žene nezadovoljne položajem bradavice, time što su im grudi preblizu ili time što je jedna dojka položena više od druge.

Hoće li vam kirurg u potpunosti izvaditi implantate ili pak staviti nove, ovisi o razlogu zbog kojeg želite korekciju.

Swedish fashion model Elsa Hosk poses for Victoria's Secret February 2017 catalogues., Image: 319322693, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Dobrim informiranjem spriječite razočaranje

Na konzultacijama prije zahvata otvoreno razgovarajte s kirurgom. Pitajte ga da vam podrobno objasni što možete očekivati i da vam, ako može, pokaže kako biste izgledali poslije zahvata. Također, dobro se informirajte o implantatima i karakteristikama implantata kako biste se odlučili za one koji će ispuniti vaše želje.

Ništa manje važno nije ni raspitati se o kirurgu i njegovim radovima kako biste dobili predodžbu o tome što možete očekivati. Ako budete vodili računa o svemu navedenom, vjerojatno ćete biti zadovoljni rezultatom i neće biti potrebe za ponovnom korekcijom.

Pročitajte još i ...