Beauty svijet je oduševljen: Puder s 80% skincarea i naprednim kompleksom koji posvjetljuje mrlje

U beauty svijetu trendovi se mijenjaju vrlo često, no neke stvari ostaju iste – besprijekorna koža jedan je od ultimativnih zahtjeva koji baš nikada neće izaći iz mode.

Novi ideal ljepote vlada beauty svijetom

Ovisno o stanju i potrebama kože, ujednačen i blistav ten možemo postići na brojne načine, pri čemu je korištenje pudera s dobrim prekrivanjem svakako najjednostavniji. Dok se u tom slučaju radi tek o sakrivanju postojećih nepravilnosti na koži, mi od proizvoda ipak želimo nešto više.

Modnim pistama, beauty editorijalima i kanalima influencera na društvenim mrežama zavladao je novi ideal ljepote, nazvan bare ili nude face, a njegova je glavna ideja naglasiti prirodnu ljepotu i blistavost kože te izbjeći korištenje teških pudera koji će sakriti teksturu kože i ostaviti neprirodan dojam.

September 18, 2016 - London, England, United Kingdom - A model poses during backstage at London Fashion Week Spring/Summer collections 2017 on September 18, 2016 in London, United Kingdom., Image: 300355901, License: Rights-managed, Restrictions: * France Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Naglasak je na uljepšanoj koži i iluziji besprijekornog tena

Ovaj se koncept ne bazira na izbjegavanju beauty proizvoda, već na premještanju naglaska s teškog makeupa na formule koje će uljepšati kožu i stvoriti iluziju potpuno ujednačenog, prividno besprijekornog tena.

Na tragu planetarno popularnog nude face trenda, posljednjih se godinama među ljubiteljicama kozmetike traži nešto sasvim novo – proizvod koji će koži pružiti sve učinke dobrog pudera, ali uopće neće izgledati kao puder.

February 11, 2017 - New York, USA - Tibi. MODEL ON BACKSTAGE, MAKE UP, WOMAN WOMEN, NEW YORK FASHION WEEK 2017 READY TO WEAR, PRET A PORTER, FALL WINTER AUTUMN HERBST.NYPAPW17, Image: 321224767, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Tehnologija je postala iznimno važan dio kozmetike

Sve većom educiranošću, potrošači su postali i mnogo zahtjevniji, a od brandova se očekuje neprestano inoviranje u pogledu formula, tekstura i učinaka proizvoda, pri čemu posebno raste potražnja za proizvodima koji na licu izgledaju baš poput naše kože, samo bolje.

Uspješnost i kvaliteta pudera više se ne mjere količinom pigmenata, već tehnologijom koju koriste kako bi stvorili iluziju besprijekorne kože, bez nanošenja nekoliko slojeva proizvoda.

Kako bi zamaglio sve nepravilnosti na koži, a zadržao prirodnu teksturu i izgled tena bez dodavanja boje, jedan od najpoznatijih svjetskih brandova premium kozmetike, Dior, osmislio je koncept bezbojnog pudera, čija je uloga naglasiti ljepotu tena, ublažiti sitne nepravilnosti i pružiti licu prirodnu blistavost.

Lom svjetlosti odgovoran za blur efekt koji uljepšava ten

Znanstvenici ovog prestižnog branda željeli su kreirati proizvod koji će ženama osigurati sve učinke na koje se oslanjaju kod nanošenja pudera, no bez sakrivanja prirodnog tena.

Osmišljen prvenstveno za ten bez većih nepravilnosti, Dior Capture Dreamskin Cushion puder u jastučiću oslanja se na postizanje besprijekorne kože, u potpunosti izbjegavajući izgled našminkanog lica.

U dosad dostupne tri nijanse već je osvojio ljubiteljice kozmetike diljem svijeta, a Diorovi znanstvenici pobrinuli su se da inovativna tehnologija loma svjetlosti na licu osim blagog sjaja, osigura i efekt usavršavanja kože.

Poput filtera na fotografijama, specijalno osmišljeno raspršivanje svjetlosti kamuflira crvenilo na licu, stvara iluziju potpuno glatke kože i pruža “blur” učinak na proširene pore i druge vidljive nepravilnosti, kako bi površina kože postala instantno uljepšana.

Puder koji to nije: 80% skincare

Bezbojni puder ideja je koja bi se na prvi pogled mogla doimati neobično, no promatranjem njegovih učinaka, jasno nam je kako bi većina žena imala koristi od ovakve filozofije uljepšavanja.

Znajući da je za lijep ten ipak ključna preparativna kozmetike, Dior je u novom bezbojnom Capture Dreamskin Cushion puderu spojio najbolje od oba svijeta – vidno usavršava nepravilnosti tena, a sadrži čak 80% sastojaka za njegu kože.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Giambattista Valli Backstage Paris Ready to Wear. Autumn/Winter 2013/2014. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 223199266, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Ova hibridna skincare formula odgovara svim tipovima kože, a među mnogobrojnim prednostima najviše se ističe praktičnost – ovim pomalo neobičnim inovativnim korakom lice možete uljepšati bilo kada i bilo gdje, a izvrsno funkcionira kao touch-up, kad je licu usred dana potrebno malo zaglađivanja i ujednačavanja teksture.

Napredni kompleks njege smanjuje mrlje na koži

S obzirom na to da većinu njegovog sastava čine sastojci za njegu i ljepotu tena, ovaj inovativni puder nanosi se samostalno, a kožu za njegovo nanošenje nije potrebno pripremati drugim proizvodima za njegu niti ga učvršćivati fiksatorima ili puderom za matiranje.

Da je percepcija ujednačenog tena prvenstveno stvar pada svjetlosti na mikro-površine na licu, dokazuje i činjenica da Dior Capture Dreamskin Cushion formula korigira nepravilnosti tena soft-focus efektom, koristeći biomimetic mica prah koji proizvodu ne daje boju niti pearl efekt, već licu daje suptilnu blistavost i svježinu.

Iako smo kožu navikli njegovati kremama, koncentratima i serumima, ideja da njegu nanosimo jastučićem koji stane u svaki džep više je nego primamljiva, a zahvaljujući njegovim antibakterijskim svojstvima, nanositi ga možete više puta dnevno bez straha od razvoja bakterija u njemu.

Svakom aplikacijom hrani kožu i ispravlja nepravilnosti

Imajući na umu da je svakom tipu kože, prije svega, potrebna cjelodnevna hidratacija, Diorovi su znanstvenici u novi bezbojni puder integrirali čitav napredni kompleks njege kože – Longoza djeluje kao proaktivni agens za hidratizaciju, dok Opilia targetira proizvodnju melanina u koži, utječući na smanjenje vidljivosti mrlja.

September 10, 2016 - New York, USA - Francesca Liberatore. MODEL ON BEAUTY BACKSTAGE, HAIR, LIPS, FACE, EYES, NAILS, WOMAN WOMEN, NEW YORK FASHION WEEK 2017 READY TO WEAR, , PRET A PORTER, SPRING SUMMER FRUEHLING SOMMER .NYSS17, Image: 300251784, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Što besprijekoran ten uopće podrazumijeva? Osim glatke teksture i ujednačene boje, ideal kojem stremimo je svakako i dovoljna hidratiziranost stanica kože, a upravo je ovaj bezbojni puder predstavio inovaciju u kontekstu hranjenja kože i osiguravanja snažnih aktivnih sastojaka.

Pročitajte još i ...