Dr. Nevia Delalle: Biostimulacija – ključ uspjeha

Jedan od glavnih razloga koji pacijente dovode u klinike estetske medicine je gubitak volumena koji posljedično dovodi do naglašavanja nazolabijalnih bora, marionetskih linija i ovješenosti u području donje čeljusti. Prema riječima ugledne zagrebačke dermatologinje, dr. Nevije Delalle, mnogi pacijenti već  na prvim konzultacijama stave dva prsta na jagodične kosti i povuku malo kožu prema gore i kažu: “Evo, napravite mi samo ovo”. To “samo ovo”, kaže dr. Delalle, zapravo je  lifting, koji je moguće postići jedino kirurškim putem, dok će prepunjavanje filerima dovesti “samo do” estetski neprihvatljivih “pillow face” rezultata.

“Naravno da postoje pacijenti koji se ne žele podvrgnuti estetskoj kirurgiji, a nekima to nije ni potrebno. Rješenje su biostimulativne metode. Jedna od meni dražih kombinacija je PLLA (Sculptra) u kombinaciji s HIFU (High-intensity Focused Ultrasound).  Danas puno bolje razumijemo tehnike apliciranja filera i rijetko se hijaluronski fileri apliciraju direktno u gore navedene kritične regije. Lifting ćemo postići apliciranjem filera veće gustoće (Restylane Lift, Restylane Volyme) u području temporalne regije i visoko u vlasištu te periostalnom aplikacijom u području jagodičnih kostiju, a tek malu količinu u donjoj trećini lica ako je potrebno. Na sličan način mogu se popraviti marionetske linije koje su posljedica opuštanja kože kao i ligamenata koji su potpora masnom tkivu. Apliciranjem filera duž donje čeljusti (Restylane Define, Restylane Volyme), od kuta donje čeljusti do brade različitim tehnikama, postižu se odlični rezultati”, otkrila nam je dr. Delalle.

Poli-L-laktična kiselina, poznata i kao PLLA [1], biokompatibilna je tvar koja nalikuje na mliječnu kiselinu prirodno prisutnu u organizmu – a njen je glavni zadatak pokretanje prirodne regeneracije u koži. Ovaj polimer potpuno se apsorbira u kožu, a djelovanje mu je brže, snažnije i dugotrajnije od svih dosad dostupnih skinboostera, filera i tretmana namijenjenih poticanju sinteze kolagena. Djelujući na glavni uzrok pojave znakova starenja, gubitak kolagena, Sculptra obnavlja strukturu same kože – i to ciljanim poticanjem sinteze kolagena tipa 1. Apliciranjem mikročestica Poli-L-Laktične kiseline, naš organizam pokreće procese zadužene za obnovu i regeneraciju, čime se koži vraća čvrstoća, kvaliteta, prirodan volumen i površinska zategnutost – i to bez „nafilanog“ izgleda koji se može dogoditi kod aplikacije prevelike količine klasičnih dermalnih filera.

Kako izgleda sam tretman? Kod inicijalne primjene, Restylane Sculptra aplicira se u seriji od 2 do 3 tretmana, s nekoliko tjedana razmaka između tretmana. S obzirom na to da je riječ o tretmanu koji se oslanja na prirodne procese u koži, rezultati će biti ne samo dugotrajni, već i vremenom sve bolji i bolji. Koža će nakon nekoliko tjedana postati zategnutija, svježija i čvršća, a straha od neprirodnog izgleda naprosto nema – jer poli-L-laktična kiselina ne kreira volumen, već potiče tijelo na kreiranje novog kolagena.

A upravo o ovom revolucionarnom tretmanu i biostimulatoru Sculptra koji dolazi iz brenda Restylane posjetiteljima Estetica Demik 2023 stručnog skupa govorit će dr. Nevia Delalle, spec. dermatologije i venerologije.

————————————————————————————

 

Stručni skup Estetica Demik 2023 održat će se u petak, 3. 11. 2023. u hotelu Hilton Garden Inn Zagreb, Radnička cesta 21, s početkom u 9:40 sati.

Ulaz na stručni skup je besplatan, ali je moguć isključivo uz prethodnu prijavu. PRIJAVITE SE OVDJE:

FORMULAR ZA PRIJAVU

 U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na info@estetica.hr.

Generalni pokrovitelj Estetica Demik stručnog skupa 2023. je Vichy.

Pročitajte još i ...