Dr. Nikola Milojević: Kako s ograničenim budžetom po estetske tretmane

Nedavno ste mogli pročitati kako bi dr. Nevia Delalle rasporedila vaše budžete za pomlađivanje kože i lica, a danas vam donosimo kako bi to napravio dr. Nikola Milojević.

Tanka koža, bore, podočnjaci, vrat koji odaje godine… Ako se pronađete u nekim od slučajeva, pročitajte savjete. Vrlo konkretne upute naših liječnika pomoći će vam da novac uložite u ono što zaista djeluje.

Feb. 28, 2015 - Milan, ITALY - Antonio Marras. Beauty Backstage, HAIR, LIPS, FACE, BBT, MODEL ON BACKSTAGE, MILAN FASHION WEEK 2015 WOMEN READY TO WEAR FOR FALL WINTER, RTW, DEFILE, FASHION SHOW RUNWAY COLLECTION, PRET A PORTER, MODELWEAR, MODESCHAU LAUFSTEG HERBST, AUTUMN, WOMEN MAILAND, MILANO ITALY.MILPAPFW15, Image: 229506514, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

30 godina, podočnjaci, ožiljci od akni

Koju kozmetiku koristite u Poliklinici Milojević i zašto ste se baš odlučili za nju?

Koristimo SkinCeuticals i Dermalogica proizvode. Dermalogica je najpoznatiji američki brand krema u svijetu. Rade se na bazi prirodnih sastojaka i za sve tipove kože.

SkinCeuticals kreme su na nivou jakih medicinskih krema i za nas apsolutno, kao i za brojne zvijezde, broj jedan u svijetu. Pod motom protect-prevent-correct, s vitamin C serumima i drugim sastojcima štite i liječe kožu te rade korekciju bora. Apsolutno su esencijalni dio nastavka naših tretmana botoxom, filerima i laserima jer zacjeljuju kožu, brišu bore, vraćaju koži sjaj te mogu obrisati i pigmentacije.

Barbara Palvin (realbarbarapalvin / 04.12.2017), Image: 356887632, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Prvi slučaj: Imamo klijenticu od 30 godina. Ima podočnjake, ožiljke od akni i budžet od 5 000 kuna u godini dana koji može potrošiti na rate u Poliklinici Milojević. Što biste joj savjetovali?

Iznimno nam je drago da možemo pomoći i onim klijentima s ograničenim budžetom. S 5 000 kuna ulaganja mogu se postići jako dobri rezultati u periodu od godine dana, posebice ako se ti tretmani ponavljaju jer će rezultati biti sve bolji iz godine u godinu.

Pacijentici bih savjetovao medicinski dermalni roller (Dermastamp) tretman, koji je jedan od najboljih tretmana unutar ovog budžeta. Jako dobro rješava ožiljke od akni, popravlja tonus kože, vraća kolagen i sjaj koži te uklanja ožiljke i pore.

Kod mlađih žena koje nemaju duboke podočnjake preporuka su dermalni fileri koji mogu popraviti i zategnuti kožu oko očiju. Uz dermalni roler preporučujem jednu ampulu dermalnog filera Restylane za podočnjake. Po pola ampule sa svake strane, i time apsolutno rješavamo problematiku izraženih podočnjaka. Pacijentima koji su ograničeni budžetom spremni smo izaći ususret i složiti pakete tretmana jer nam je primarno omogućiti najbolji rezultat svima koji nam ukažu svoje povjerenje.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Alexander Wang Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2018. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355894940, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

45 godina, umoran izgled, naglašeni podočnjaci

Klijentica ima 45 godina, zagriženi je pušač i stalno djeluje umorno. Ispod očiju ima tamne kolutove. Njezin budžet je 10 000 za godinu dana.

Primarno, svakako je savjet prestanak pušenja jer je to jedan od najvećih uzroka starenja kože. Pacijenti koji puše imaju tipičnu sivu kožu, manjak elasticiteta i više bora. Oštećenu kožu generalno je najbolje liječiti krvnom plazmom koja je puna faktora rasta, posjeduje moć matičnih stanica, popravlja tonus kože, vraća joj sjaj i reverzira oštećenja od pušenja i sunca na koži, što je dokazano brojnim laboratorijskim istraživanjima. Naša verzija plazme se zove PRGF plazma koja ima najveću koncentraciju faktora rasta i nema leukocita.

Što se tiče podočnjaka, dermalni fileri su daleko najbolji tretman jer se popunjava udubina podočnjaka i tamni kolut nestaje. Kombinacija hijaluronskih dermalnih filera i plazme apsolutno bi ušla u budžet od 10 000 kuna. Količine filera i plazme ovise o stanju kože.

Ovim bi postupcima pacijentica izgledala osvježeno, a nadamo se da bi, kada bi vidjela rezultate koje je tijekom godina potrebno i održati, dobila volju za prestanak pušenja. To je, ponavljam, savjet svim našim pacijentima koji žele izgledati odlično.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Emanuel Ungaro. Backstage Paris Ready to Wear. Spring/Summer 2018. ALTERNATIVE IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 356013400, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Naboran vrat

Klijentica ima 55 godina i naboran vrat. Koje biste joj tretmane preporučili i kako se kreću cijene?

Kod naboranog vrata imamo dvije nekirurške opcije. Manje invazivnu i više invazivnu. Manje invazivna opcija je kombinacija Nefertiti botoxa u platysma mišić, koji je jedan od najboljih načina da maknemo bore na vratu i zategnemo kožu.

Druga opcija je tretman Restylane Vital Skinboosterima, što je hijaluron koji putem medicinske mezoterapije potiče pomlađivanje kože, hidrataciju i ublažavanje bora. Uz to bismo koristili titan infracrvenog svjetla koji zateže svu kožu.

Uvijek preporučujemo kombinacijske tretmane u estetskoj medicini jer postižu najbolje rezultate. Cijena bi u godini dana za tu kombinaciju tretmana bila od 7 600 kuna pa naviše.

Druga opcija je agresivniji pristup putem frakcijskog lasera, Pearl Fractional Laser, s kojim je u godini dana potreban samo jedan tretman, a rezultati bi trebali potrajati nekoliko godina. Frakcijske zrake selektivno oštećuju kožu i tjeraju je da sama sebe zacjeljuje. Nakon tretmana slijedi oporavak oko tjedan dana jer se koža zacrveni i natekne. Rezultati su zapanjujući, bore nestaju i koža se dugotrajno pomlađuje. Cijena tretmana frakcijskim laserom je 8 000 kuna.

Pročitajte još i ...