Volumizacija je “out” – lifting je “in”

Osvježiti, zagladiti, zategnuti i pomladiti lice, no zadržati potpuno prirodan izgled – ovaj je koncept postao mantra estetske medicine u posljednjih nekoliko godina. Iako postoje iznimne za koje ne vrijedi pravilo „manje je više“, većina će se estetskih liječnika složiti kako je upravo to glavna ideja tretmana pomlađivanja i revitalizacije lica – izgledati svježe, bolje i mlađe, no bez utjecaja na prirodnost dojma.

Takav koncept u potpunosti utjelovljuje brend Neauvia, koji je neinvazivnom pomlađivanju lica dao sasvim novu dimenziju: bazira se na holističkom pristupu kojem u središtu pozornosti nisu samo dermalni fileri, već čitava filozofija inovativnog pristupa, kliničkih ispitivanja te pomni odabir i edukacija liječnika.

Svjetske, ali i hrvatske stručnjake za anti-age medicinu oduševio je „flagship“ proizvod, odnosno „perjanica“ brenda Neauvia: riječ je o Organic Stimulate fileru, sasvim jedinstvenom proizvodu na tržištu koji ujedinjuje benefite nekoliko anti-age tretmana, no najviše oduševljava njegov lifting “moment” – podizanje lica s wow učinkom, ali još uvijek u kategoriji neinvazivnih intervencija.

Filer budućnosti – prirodna biorevitalizacija i zatezanje lica

Zbog iznimno napredne tehnologije i širokog spektra djelovanja, liječnici ga često nazivaju i „filerom budućnosti“ – Neauvia Stimulate će tako, osim učinka liftinga, zagladiti bore te osigurati dugotrajnu biostimulaciju kože. Što to zapravo znači?

Najveća posebnost Neauvia Stimulatea je u njegovom sastavu: ovaj proizvod, naime, sadrži hijaluronsku kiselinu koja osigurava učinak filera i daje licu potporu, ali i 1% kalcijevog hidroksiapatita koji potiče proizvodnju kolagena i učvršćuje mrežu kolagenskih vlakana te vidno podiže lice.

Prije i poslije, 1 ml Neauvia Stimulate filera + 0,5 ml Neauvia LV , iz arhive dr. Ane Štanfel
Prije i poslije: 1 ml Neauvia Stimulate filera, iz arhive dr. Ane Štanfel

Premda je zbog kombinacije dvaju vrhunskih sastojaka djelovanje filera vidljivo odmah, s vremenom dolazi do još snažnijeg lifting efekta. Osobe koje su ga isprobale tvrde kako koža s vremenom postaje zategnutija, a bore sve manje vidljive, a sudeći po fotografijama koje su nam ustupile 3 hrvatske liječnice – dr. Jelena Jakić, dr. Ana Štanfel i dr. Haina Peto Radiković, riječ je zaista o jedinstvenom pristupu zatezanju lica.

Prije i poslije: 1 ml Neauvia Stimulate filera, iz arhive dr. Ane Štanfel

Pretjerana volumizacija je – srećom – “out”

Dr. Ana Štanfel, samo je jedna od brojnih domaćih liječnika koji su ovim proizvodom jednostavno oduševljeni. Kako tvrdi ova ugledna opća i abdominalna kirurginja, Stimulate se savršeno uklapa u njenu percepciju estetike: na volumen utječe vrlo diskretno, a glavni mu je cilj efekt koji smo donedavno mogli očekivati samo od faceliftinga.

Srećom, era pretjerane volumizacije lica, koju je karakterizirao “prenapunjen” izgled i neprirodan dojam – definitivno je “out”, a zamijenila ju je era prirodnog liftinga, pri čemu je zadržavanje karakterističnih crta lica apsolutni imperativ.

Dr. Ana Štanfel, opća i abdominalna kirurginja

Iskusna liječnica objasnila nam je kako za “tekući lifting” lica koristi 2 ml ovog vrhunskog preparata, pri čemu ponekad dodaje 0,5 mililitra viskoznijeg, kohezivnijeg filera s većim kapacitetom volumizacije na mjesta na kojima želi postići više volumena, a svoju tehniku naziva “Diamond face”.

Prije i poslije:  2 ml Neauvia Stimulate filera, iz arhive dr. Ane Štanfel

Jednako oduševljenje ovim revolucionarnim proizvodom iskazala je i dr. Jelena Jakić, zagrebačka dermatologinja s iznimnim iskustvom u neinvazivnim tretmanima pomlađivanja, čija su posebna strast postupci koji vidno pomlađuju lice, a istovremeno potiču prirodnu revitalizaciju.

Dr. Jelena Jakić

Ova je vrsna liječnica na Instagram profilu svoje poliklinike podijelila izvrsnu prije i poslije fotografiju koja prikazuje rezultate tretmana Neauvia Stimulate filerom, a već na prvi pogled jasno nam je zašto je riječ o jednom od najtraženijih tretmana među njenim pacijenticama.

Prije i poslije, korišten 1 ml Neauvia Stimulate filera, izvor: Instagram, Poliklinika dr. Jakić

Garancija za prirodan izgled

Neauvia Stimulate filer liječnici često opisuju kao „garanciju za prirodan izgled“: njegovom se primjenom izbjegava efekt pretjerane volumizacije, a pritom djeluje na biorevitalizaciju i lifting kože „iznutra“. Izvrsni se rezultati pritom postižu i kod žena u 30-ima, i kod dama u 70-ima – kod kojih je dojam još fascinantniji zbog dubljih bora koje su nakon tretmana iznimno ublažene.

Jedna od najiskusnijih i najrenomiranijih stručnjakinja za filere, Haina Peto-Radiković iz zagrebačkog Medicinsko-kozmetičkog centra Murad, ovaj tretman preporučuje pacijenticama koje žele podizanje lice, zatezanje obraza, ali i smanjenje nazolabijalnih brazdi.

Dr. Haina Peto-Radiković

S obzirom na to da tretman Stimulateom ne mijenja „osobni opis“, već postiže lifting efekt vrlo prirodnog dojma, postao je omiljeni tretman brojnih poznatih dama na hrvatskoj sceni. Zadržati karakteristične crte lica, a pritom s lica “skinuti” nekoliko godina – upravo je ovo vodilja mnogih javnih osoba, a ovaj je tretman utjelovljenje takvog pristupa.

Josipa Pavičić Berardini

Josipa Pavičić Berardini i Mila Elegović svoj su idealan put do čvrstog, mladolikog lica pronašle upravo u stručnim rukama dr. Peto Radiković, a Neauvia Stimulate tretmanom su naprosto – oduševljene. 

Dr. Haina Peto Radiković i Josipa Pavičić Berardini

Ova se liječnicama već godinama brine o njihovom predivnom izgledu, a ističe kako je ovaj tretman pun pogodak u slučaju dviju poznatih ljepotica  – jer im je zbog prirode posla iznimno važno zadržati prirodnost lica, a istovremeno uvijek izgledati svježe i mladoliko.

Mila Elegović

Efekt na koži je poput faceliftinga

Važno je napomenuti i kako bi za ovako izniman učinak liftinga inače bilo potrebno minimalno dvostruko više nekog drugog filera. S obzirom na to da se u Neauvia Stimulateu mikronizran kalcijev hidroksiapatit – zaslužan za stimulaciju kolagena – nalazi u iznimno malim česticama inkorporiranim u hijaluron, osigurano je njegovo postepeno oslobađanje, ali i postojanost i dugotrajnost rezultata.

Prije i poslije: 2 ml Neauvia Stimulate filera, iz arhive dr. Ane Štanfel
Prije i poslije: 2 ml Neauvia Stimulate filera, iz arhive dr. Ane Štanfel

Kad je pomlađivanje lica u pitanju, najviše vjerujemo upravo liječnicima, a dr. Jelena Jakić objasnila je što ju je kod ovog tretmana najviše oduševilo.

Impresivni rezultati

„Originalna tehnologija Neauvia Stimulate filera omogućuje svježiju i zategnutiju kožu lica. Riječ je o fileru nove generacije koji u isto vrijeme popravlja čvrstoću kože i potiče stvaranje novog kolagena, a ovaj tretman nije invazivan, ne zahtijeva oporavak te najvažnije – dugotrajnog je učinka. Efekt koji postiže na koži je kao nakon face-liftinga, u što su se uvjerile brojne pacijentice u mojoj poliklinici“, napisala je.

S obzirom na to da je riječ o liječnici kojoj su povjerenje poklonile i brojne celebrity dame poznate po prirodnom i svježem izgledu, možemo zaključiti kako je preporuka dr. Jakić zaista vrijedna spomena.

Pročitajte još i ...