Ove dame o estetskoj industriji znaju – baš sve

Čak i kad pomislite da ste o mogućnostima i primjeni dermalnih filera usvojili sve što vas je zanimalo, pojavi se novitet koji nas podsjeti kako je estetska medicina područje koje se zaista mijenja i razvija – iz dana u dan.

Iako se najčešće za objašnjenja, komentare i savjete vezane za dermalne filere obraćamo liječnicima koji ih apliciraju, ne treba smetnuti s uma kako se najveći poznavatelji sofisticiranih medicinsko-estetskih proizvoda ponekad nalaze među poduzetnicama i poslovnim ženama koje su karijeru posvetile proučavanju njihovih učinaka.

Upravo smo na takve osobe ovoga puta željeli staviti naglasak – dame u nastavku dugogodišnjim su radom znatno doprinijele predstavljaju hijaluronskih filera široj javnosti, ali i educirale na stotine liječnika o mogućnostima primjene i tehnikama aplikacije. Neke su od njih profesorice, neke magistre farmacije, a neke i same liječnice – zajednička im je činjenica da s obrazovanjem i kontinuiranim edukacijama ne prestaju, što ih čini stručnjakinjama koje o filerima zaista znaju – svaki detalj.

Dr. sc. Ana Ljevar

Dr. sc. Ana Ljevar, mag. pharm., MBA, direktorica tvrtke Humed Pharma, iznimna je stručnjakinja u području medicinskih i kozmetičkih proizvoda i strastvena zaljubljenica u vrhunske anti-ageing preparate.

Nakon diplome na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, doktorirala je na području nutricionizma, magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a završila je i Farmaceutski fakultet u Novom Sadu.

Dr. sc. Ana Ljevar, mag. pharm, direktorica tvrtke Humed Pharma s prim. dr. Sanjom Poduje

Iznimni obrazovni put dokaz je njene posvećenosti i profesionalnog „drivea“, u koji su se uvjerili svi njeni suradnici.

Dugi niz godina radi u farmaceutskoj industriji te vodi vlastitu tvrtku, Humed Pharma, koja je ekskluzivni uvoznik i generalni zastupnik kozmetičkih i medicinskih proizvoda renomiranih tvrtki Skin Tech Pharma Group, Cantabria Labs, TSK, Physioderm te medicinskih proizvoda talijanske tvrtke IBSA Farmaceutici – među kojima se ističu fileri brenda Aliaxin te svjetski popularni Profhilo.

Maya Tayfour Mali

Jedna od osoba s čijim se poznavanjem najsofisticiranijih medicinsko-estetskih proizvoda, prvenstveno hijaluronskih filera i botoxa, rijetko koja osoba u Hrvatskoj može mjeriti je Maya Tayfour Mali. Po struci magistra farmacije, ova je dama u domaćim estetskim krugovima poznata kao jedna od prvih osoba koja je filere predstavila brojnim hrvatskim liječnicima, zbog čega danas njeno ime znaju svi domaći estetičari.

Maya Tayfour Mali, mag. pharm, vlasnica tvrtke Prime Aesthetics

Kroz njene je edukacije prošlo više od 500 liječnika, pri čemu su mnogi od njih danas zvučna imena u domeni medicinske estetike i anti-ageinga. U 15-godišnjoj karijeri ova se stručnjakinja može pohvaliti iznimnim iskustvom i poznavanjem i najmanjih detalja vezanih za hijaluronske filere – organizirala je nebrojene edukacije i masterclassove te u Hrvatsku dovela vrhunske strane liječnike.

Danas je ova dama vlasnica i direktorica iznimno uspješne kompanije Prime Aesthetics, kroz koju je u Hrvatsku dovela nekoliko brendova, između ostalih i brend Neauvia, čiji su fileri i Skinboosteri osvojili pacijente, ali i liječnike u samo nekoliko godina.

Larisa Živković

Kad je u pitanju poznavanje tržišta dermalnih filera, ime koje nikako ne možemo izostaviti je mag. pharm. Larisa Živković. Ova je dama direktorica prodaje tvrtke Proximum, u vlasništvu dr. Želimira Vukšića. Obrazovanje je obogatila i MBA diplomom, a nakon 25 godina rada u farmaceutskoj industriji, kao kruna je došla i estetska priča u tvrtki Proximum, generalnog zastupnika jednog od najpoznatijih i najčešće korištenih brendova filera – Restylanea.

mag. pharm, Larisa Živković, Proximum

Od samih početaka korištenja hijaluronskih filera na hrvatskom tržištu, Restylane se nametnuo kao jedan od najpouzdanijih te je već godinama prvi izbor mnogih liječnika. Ta nas činjenica ni malo ne čudi, znajući da je Restylane zapravo prvi hijaluronski filer koji se ikada pojavio na svijetu – a sljedeće godine ovaj će kultni brend filera proslaviti 25 godišnjicu na tržištu. S obzirom na to da je riječ o prvom fileru na svijetu, Restylane je zapravo začetnik promjena koje su se dogodile na sceni estetske medicine u posljednjih nekoliko desetljeća.

Kroz dugogodišnju suradnju s hrvatskim estetičarima te nebrojene edukacije, stručne skupove i radionice, Larisa se danas  pravom smatra jednom od najvećih poznavateljica hijaluronskih filera na ovim prostorima.

Nataša Špehar

Još jedna stručnjakinja na današnjoj listi je Nataša Špehar, magistra farmacije s dugogodišnjim iskustvom u radu s filerima – i liječnicima koji ih apliciraju.

Regionalna je direktorica sektora estetike u kompaniji Medis, distributeru svjetski poznatog proizvođača Merz Aesthetics. U njihovom se portfelju nalaze mnogi brendovi renomiranih medicinsko-estetskih proizvoda, no u kontekstu dermalnih filera svakako su nam najzanimljiviji Belotero i Radiesse.

Nataša Špehar, mag. Pharm, regionalna direktorica sektora estetike u kompaniji Medis

Hrvatskoj su javnosti ovi fileri poznati već godinama, jer su brojni hrvatski liječnici odlučili izvrsne makeovere Belotero filerima podijeliti s javnosti.

Dugogodišnji rad u tvrtkama koje proizvode i distribuiraju medicinsko-estetske proizvode, Natašu je doveo u sam vrh poznavatelja neinvazivnih estetskih tretmana, a zahvaljujući brojnim edukacijama, masterclassovima i radionicama diljem Hrvatske, ali i susjednih zemalja, danas ova dama filere zaista „ima u malom prstu“.

Dr. Maria Škornjak

Na našoj se listi našla i jedna liječnica – dr. Maria Škornjak, doktorica medicine i forenzičarka, specijalizirana za forenzičnu kemiju i molekularnu biologiju.

Od samih početaka karijere posvećena je regenerativnoj, preventivnoj, estetskoj i anti-ageing medicini, a već dugi niz godina pohađa brojne poslijediplomske edukacije u zemlji i inozemstvu. Nakon zavrsenog studija medicine i forenzike na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu upusuje i specijalizaciju iz Dermatofarmacije i medicinske kozmetologije.

Danas je ova ugledna liječnica licencirana edukatorica kompanija K-Surgery, MCCM Medical Cosmetics, Taumed, Medixa i LoveCosMedical.

Dr. Maria Škornjak, direktorica tvrtke Med-line

Dr. Škornjak direktorica je tvrtke Med-line, ekskluzivnog distributera brojnih medicinsko-estetskih brendova, između ostalih i Luminera filera – jednog od najboljih svjetskih brendova dermalnih filera, proizvođača Luminera Derm te grudnih implantanata s najdužom tradicijom i doživotnom ganacijom: GC Aesthetics Eurosilicone i Perla inovativnog grudnog silikona s dozivotnom garancijom. Osim toga, tvrtka Med-line zastupnik je filera za tijelo Opera, talijanskog proizvođača K-Surgery, iznimno traženog proizvoda u svijetu estetske medicine i kirurgije.

Ova je tvrtka posvetila izniman trud istraživanju i razvoju inovativnih proizvoda iz područja estetske medicine – a zahvaljujući timu vrhunskih znanstvenika, svi proizvodi benda oslanjaju se na visokosofisticiranu tehnologiju.

Svoju je svestranost ova liječnica usmjerila u više pravaca djelovanja, neprestano ulažući u edukacije i stjecanje novih znanja, pri čemu i danas njene edukacije pohađaju brojni profesionalni iz beauty industrije te brojni liječnici specijalizirani za estetsku i anti-age medicinu.

Jelena Batić

U hrvatskoj beauty industriji gotovo svi znaju tko je Jelena Batić – ova je dama poznata kao jedna od najvećih profesionalaca u svijetu ljepote i njege kože. Po struci profesorica biologije i kemije, vlasnica je tvrtke Dispomed promet, uvoznika i generalnog zastupnika nekoliko svjetski poznatih brendova kozmetike i dodataka prehrani, no i za današnju temu najvažnijeg brenda – Yvoire dermalnih filera.

Jelena Batić, LG Yvoire, Dispomed Promet

LG Yvoire proizvođača LG CHEM LTD prije nekoliko je godina predstavljen na hrvatskom tržištu te je domah privukao pažnju brojnih liječnika. Ovi su inovativni fileri stvoreni i proizvedeni u istraživačkim laboratorijima prestižne farmaceutske tvrtke LG Life Sciences – a riječ je o tvrtki koja koristi hijaluronsku kiselinu vlastite proizvodnje garantirajući tako sigurnost, kvalitetu i sljedivost od sirovine do gotovog proizvoda i pakiranja.

Pročitajte još i ...