Nekirurški tretman u Poliklinici Glumičić koji sužava vaginu za barem 3 cm

Malo poslije 40. rođendana našla sam vremena da sjednem na kavu – sama sa sobom. Nije me uhvatila kriza srednjih godina, kako se jednom prigodom našalila moja mlađa prijateljica. Nisam poželjela napraviti nekakav ozbiljan rezime svog života (tu se držim riječi pjesme omiljene Edith Piaf  – „Je ne regrette rien“ ili „Ni za čim ne žalim“). Naprosto sam osjetila potrebu da napravim brzu analizu što u mom životu trenutačno valja, a čime baš i nisam posve zadovoljna.

Sex and the City 2 (2010) Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis *Filmstill - Editorial Use Only*, Image: 303819264, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Film Stills

Rezultati nisu ispali loši. Imam dvoje djece, ponekad naporne, ali više manje krasne. Imam partnera (ponekad napornog, ali više manje krasnog) i posao koji volim. Toksičnih odnosa sam se riješila, mogu iskreno porazgovarati o svemu što mi smeta…

I onda mi je sinulo. Hm – baš i ne mogu.

Na konzultacije kod dr. Googlea

Iako se već dugo sa svojim problemima pokušavam suočiti „face to face“, manji broj njih ipak sam, priznajem – gurnula pod tepih. A jedan od njih je i suhoća vagine. Zapravo, teško se nosim s osjećajem da mi to, premda samo po sebi nije neki veliki zdravstveni problem, uzrokuje osjećaj nelagode, čak i stres. Partneru mi je teško objasniti zašto često nemam volje za intimnošću, a i mene samu ta činjenica rastužuje – i iritira u danima kada imam osjećaj da se vaginalne infekcije lijepe jedna za drugu…

Intimno zadovoljstvo

Srećom, čovjek se uvijek može osloniti na dr. Googlea. U potrazi za rješenjem na internetu sam pronašla uređaj Ultra Femme 360, predstavljen kao revolucionaran i bezbolan 8-minutni postupak koji osigurava „intimate well-being“ rješavajući probleme urinarne inkontinencije i vaginalne suhoće, a zaslužan je čak i za povećavanje seksualnog užitka – jer sužava vaginalni kanal. Iskustva žena koje su taj tretman prošle – i čije sam komentare pronašla na internetu – sjajna su.

Rješenje za mišiće oslabljene porođajem

Premda me (još) ne muči inkontinencija, suhoća i dvoje djece koju sam rodila prirodno bili su mi indikacija da je to točno ono što tražim. Tijekom porođaja vaginalni se mišići, naime, šire kako bi oblikovali kanal kroz koji dijete može proći – nakon čega su poprilično oslabljeni… Brojne su se žene za ovaj tretman odlučile baš nakon porođaja, jer gubitak osjetljivosti može utjecati na osjećaj zadovoljstva u intimnom životu.

Prim. dr. Siniša Glumičić, vlasnik Glumičić Medical Group Boutique klinike

Također, vaginalni mišići mogu izgubiti ton kao dio procesa starenja… Shvatila sam, uostalom, da se za sve dijelove tijela brinem, a na intimni dio sam sasvim zaboravila. A s obzirom na to da u Hrvatskoj uređaj Ultra Femme 360 imaju u Poliklinici Glumičić Medical Group, odlučila sam se ondje naručiti na konzultacije.

Nekirurškim postupkom do poboljšanja intimnog zdravlja

To se definitivno pokazalo kao dobra odluka, jer iako dr. Google zna puno, razgovor s prim. dr. Sinišom Glumičićem, jednim od najeminentnijih hrvatskih liječnika i estetskim kirurgom s 25 godina iskustva, ipak ulijeva mnogo više povjerenja.

Ovaj zagrebački liječnik detaljno mi je objasnio na kojem principu funkcionira Ultra Femme 360, uređaj s čijim je rezultatima u svojoj poliklinici on sam iznimno zadovoljan. Kome je uopće namijenjen? Ženama koje na nekirurški način žele poboljšati žene svoje intimno zdravlje.

Radiofrekvencijom do novog kolagena

Uređaj se bazira na radiofrekvenciji koja podiže temperaturu na više od 40°C u ciljanom tkivu, povećavajući tako sposobnost organizma da proizvede novu količinu kolagenskih vlakana i elastina te potičući cirkulaciju.

Ultra Femme 360 ujedno steže i podiže stidne usne, smanjuje promjer vaginalnog otvora i kanala te poboljšava prirodnu osjetljivost i vlažnost. Cilja dva područja – stidne usne i vaginalni kanal, i to iznutra i izvana. Tretman uvelike poboljšava kvalitetu intimnog života i rješava stresa i nelagode uzrokovane stalnim osjećajem peckanja zbog suhoće i izgubljene prirodne osjetljivosti. Izvrsna je vijest da u velikoj mjeri rješava i postporođajnu inkontinenciju, pa se više nećete morati brinuti da vam mokraća ne „pobjegne“ kada kihnete ili se nasmijete…

Vaginalni lifting

Prva faza tretmana sastoji se od umetanja jednokratnog aplikatora u vaginu i njegovog pomicanja prema unutra i prema van, uz obilatu količinu gela – što traje osam minuta. Aplikator, koji pomalo podsjeća na nastavak ultrazvuka kod ginekološkog pregleda – zagrijava tkivo do određene temperature. Taj proces ubrzava protok krvi što, u kombinaciji s radiofrekvencijom, zateže tkivo i sužava vaginalni kanal. S obzirom na to da sam nekoliko puta počinjala raditi Kegelove vježbe (i uvijek bi mi dosadilo), bila sam oduševljena saznanjima.

Non Exclusive: Celebrating the holiday season, Brazilian jewelry brand Vivara taps Gisele Bundchen for its Christmas 2018 campaign. Captured by Luigi & Iango, the supermodel shows off her famous figure while covered up with red fabric and little else. Styled by Patti Wilson, Gisele wears gold and silver jewelry in sleek silhouettes. For beauty, hair stylist Luigi Murenu creates her polished coif with Daniel Hernandez on makeup. ------- DISCLAIMER: BEEM does not claim any Copyright or License in the attached material. Any downloading fees charged by BEEM are for BEEM's services only, and do not, nor are they intented to, convey to the user any Copyright or License in the material. By publshing this material, the user expressly agrees to indemnify and to hold BEEM harmless from any claims, demands, or causes of action arising out of or connected in any way with user's publication of the material., Image: 400075752, License: Rights-managed, Restrictions: MANDATORY CREDIT OR DOUBLE FEE WILL BE CHARGED, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Beem

Postupak nije bolan, baš suprotno – moglo bi se reći čak da je ugodan. Druga je faza takozvani lifting vagine, tijekom kojeg se pomlađuje njezin vanjski dio. Nakon tretmana može se primijetiti blago crvenilo i oticanje, što obično nestaje za nekoliko sati. Pacijentica može odmah nastaviti s normalnim aktivnostima bez perioda oporavka.

Vaginini dijalozi

Moj je zaključak nakon konzultacija bio da je zaista vrijeme da nešto učinim i za svoje intimno zdravlje – a samim tim i za bolji opći osjećaj.

New styles. New colors. New Body By Victoria. See what all the fuss is about

I da se usput pozabavim pitanjem zašto „vaginini monolozi“ ne postanu „vaginini dijalozi“, zapravo zašto se žene tako često povjeravaju jedna drugoj o svemu – osim o dijelu tijela čija „kondicija“ može uvelike pridonijeti kvaliteti njihova života.

Pročitajte još i ...