Patentirana formula: 7 sastojaka za besprijekoran ten u svakoj prilici

ara Sampaio has posted a photo on Instagram with the following remarks: Feels nice being in the sun Twitter, 2019-03-14 15:40:35. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 419453593, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Dermatolozi diljem svijeta svakodnevno svojim klijentima preporučuju kozmetiku koja će im omogućiti da svoj put do besprijekornog tena, nakon posjeta ordinaciji, mogu nastaviti kod kuće. Kad je u pitanju osjetljiva, reaktivna koža sklona burnim reakcijama, većina će se liječnika bez razmišljanja osloniti na renomirani francuski brand čija je misija upravo pomoći najosjetljivijoj koži da se s dnevnim izazovima lakše nosi – Eau Thermale Avène.

Manje je više, a s kozmetikom često pretjerujemo

Jedna od najvećih tajni njegovane i zdrave kože krije se u izreci „manje je više“, a odnosi se na činjenicu da, unatoč nevjerojatno naprednim formulama nastalim u dermatološkim laboratorijima, ponekad njegu kože vratiti na početak i usredotočiti se na njene osnovne potrebe.

Nastojanje da licu osiguramo samo najbolje sastojke, najmodernije formule i najučinkovitije proizvode, dovela nas je do kontraefekta – sve veći broj ljudi bori se s preosjetljivom, reaktivnom kožom koja više ne može podnositi slojeve i slojeve snažnih krema, seruma i maski. Je li vrijeme da ponekad napravimo pauzu i dopustimo koži da pronađe svoj „balans“?

Ljubitelji i poznavatelji kozmetike složit će se – živimo u nevjerojatnim vremenima u kojima su nam na dohvat ruke koncentrirane formule koje brišu bore, zatežu kožu i izbljeđuju mrlje, no što ako s korištenjem kozmetike pretjeramo, a koža nam počne nepovoljno reagirati na svaki proizvod koji pokušamo isprobati?

Neprilagođena kozmetika i preagresivno čišćenje neprijatelji su besprijekornog tena

Iako se često povezuju, osjetljiva koža nije nužno i sklona alergijskim reakcijama. Prirodna osjetljivost na vanjske agresore može se manifestirati različitim stupnjevima reaktivnosti – dok će kod nekih osoba biti riječ tek o blagom zatezanju, u ozbiljnijim se slučajevima može raditi i o bockanju, snažnom svrbežu, crvenilu i osjećaju žarenja, a svatko tko je sličnu reakciju na naneseni proizvod iskusio, zna da nije riječ o bezazlenom problemu.

Dermatolozi tvrde kako koža može pojačano reagirati iz tri razloga – zbog presnažnog utjecaja iz okoline, poput UV zraka ili temperaturnih promjena, zbog kontakta s proizvodom ili sastojkom koji ili pak zbog oslabljenih stijenki kapilara koje zbog sastojka koji iritira kožu reagiraju crvenilom i svrbežom.

Kad su u pitanju one „male“, svakodnevne stvari kojima kvalitetu tena dodatno narušavamo, vodeće mjesto zauzima korištenje kozmetike koja nije prilagođena tipu kože, a posebice preagresivno čišćenje. Uklanjanjem zaštitnog sloja s površine lica, olakšavamo gubitak vode, povećavamo dehidraciju i otvaramo put nastanku upala – i zato je preporuka dermatologa nježno čišćenje s odabranim sastojcima. Eau Thermale Avène Losion za čišćenje netolerantne kože istaknuo se kao omiljeno rješenje žena diljem svijeta. Osim što će spriječiti pretjerane reakcije poput crvenila, suhoće i svrbeža, ova će nježna formula vrlo blago odstraniti sve ostatke makeupa i očistiti ten, bez narušavanja zaštitne barijere kože.

Imajući na umu da je osjećaj svježine i ugode teško postići kod osoba osjetljive kože, ovaj je losion kreiran s minimalnim brojem sastojaka, kako bi „čistim“ i nježnim sastavom osigurao ne samo visoku podnošljivost, već i osjećaj intenzivne svježine. Lagana, osvježavajuća tekstura odgovarat će čak i vrlo nadraženoj i iritacijama sklonoj koži, a aktivni sastojak Parcerine® u kombinaciji s Avène termalnom izvorskom vodom dokazano smanjuje reaktivnost kože.

„Sterilne“ formule rješenje su za kožu sklonu reakcijama

Upravo je Parcerine® strogo čuvana tajna cijele linije ovog francuskog kozmetičkog diva posvećene netolerantnoj koži sklonoj reakcijama, a riječ je o patentiranom aktivnom sastojku laboratorija Pierre Fabre koji ciljano djeluje na unutarnje mehanizme kožne netolerancije.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Paul Poiret Backstage Paris Ready to Wear. Autumn/Winter 2018. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 368791867, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Djelujući „iznutra“, olakšanje koje ovaj sastojak donosi koži nije samo kratkotrajno i površinski, već dugotrajno – osim što će iritacije brzo smiriti, naučit će kožu da na vanjske agresore blaže reagira. Isti je sastojak zvijezda i Eau Thermale Avène kreme za netolerantnu kožu, koja u samo nekoliko dana obnavlja hidrolipidni sloj i vidno smanjuje burne reakcije kože, s kojima se u proljeće susreće sve veći broj žena.

Dermatolozi je od milja nazivaju i „sterilnom“ kremom jer iza njene formule stoji Sterile Cosmetics tehnologija proizvodnje – ovaj novi standard jedinstven je u svijetu, a jamči maksimalnu sigurnost za reaktivnu kožu.

I masna koža može biti reaktivna – 7 sastojaka oponaša prirodni sastav kože

Zahvaljujući kombinaciji Avène termalne izvorske vode i nježnih sastojaka za obnovu kožne barijere, ova će „prva pomoć u tubici“ pomoći u oporavku čak i izrazito nadražene, prirodno osjetljive kože – zbog tog je obožavaju čak i dame vrlo svijetle puti te tanke i crvenilu sklone kože. Najbolje od svega – u trenu uklanja i omraženi osjećaj zatezanja.

Da problema s preosjetljivošću imaju osobe svih tipova kože, odavno nam je jasno, a reaktivnost se iznimno često veže i za masnu i mješovitu kožu. S obzirom na to da gušće, bogatije formule namijenjene umirenju kože često neće odgovarati masnijoj koži sklonoj nastanku komedona, obožavani francuski dermatološki brand pobrinuo se i za ovaj problem.

Kreirana posebno kako bi masnijoj i mješovitoj koži donijela olakšanje od peckanja, crvenila i svrbeža, Avène Tolérance Extrême hidratantna umirujuća emulzija oponaša sastav kože i poštuje njene prirodne potrebe.

Emulzije su s dobrim razlogom postale najveći hit u njezi kože posljednjih godina – spoj tekstura omogućava im iznimno lako razmazivanje i upijanje bez teškog osjećaja na koži. Ova se dermatološka emulzija bazira na poštivanju fiziologije kože – u njoj se nalazi tek 7 fizio-kompatibilnih sastojaka koji zahvaljujući fuzijskoj hidraciji oponašaju prirodni sastav kože.

Pročitajte još i ...