Nova hit destinacija za pomlađivanje – u Splitu otvorena najluksuznija estetska poliklinika

U Hrvatskoj već godinama sinonim za estetsku medicinu, kirurgiju i neinvazivno pomlađivanje, Poliklinika Bagatin u Zagrebu svakodnevno privlači klijente iz čitave Hrvatske, ali i iz zemalja regije.

Prošlogodišnja laskava titula najbolje dermatološke poliklinike u Europi došla je kao kruna dugogodišnjeg predanog rada, ali i strasti koju pacijenti prepoznaju u svakom posjetu ordinaciji.

Dugoočekivani dolazak „Bagatina“ u Split iziskivao je i jednako spektakularnu lokaciju, a za sjedište je odabrana Dioklecijan Hotel&Residence u sklopu Splitske kuće zdravlja.

S obzirom na to da se od ove renomirane poliklinike ne očekuje ništa manje nego usluga od pet zvjezdica, otvaranje splitske podružnica s oduševljenjem su dočekale brojne poznate i nepoznate dame iz čitave Dalmacije, koje po svoju „dozu ljepote i mladolikosti“ više neće morati putovati do Zagreba.

Koliko se „splitski stožer“ razlikuje od zagrebačkog, zašto su jedva dočekali kročiti u Dalmaciju te što nas sve očekuje na novoj adresi, željeli smo saznati iz prve ruke, a sve nam je odgovore dao Ognjen Bagatin, Ravnatelj Poliklinike Bagatin, koji uzbuđenje nije mogao sakriti.

Ognjen Bagatin, CEO/Ravnatelj Poliklinike Bagatin

Zašto je pala odluka da otvorite polikliniku u Splitu?

Osluškivali smo tržište, naše klijentice i pacijentice koje u zagrebačku polikliniku dolaze iz svih dijelova Dalmacije – konstantni upiti oko otvaranja splitske podružnice doveli su nas do zaključka da i naš jug želi i treba svoju destinaciju za ljepotu. Znajući koliko su Splićani divni ljudi te koliko su Splićanke lijepe i njegovana dame, bilo nam je jasno da Dalmaciji moramo osigurati vrhunsku uslugu, najmodernije svjetske uređaje, ali i maestralno educirano osoblje.

Još jedan motiv otvaranja splitske podružnice je i ulaganje u zdravstveni turizam – smatramo da Split već posjeduje sve predispozicije koje će ga dovesti do statusa zdravstvene prijestolnice, među kojima je i iznimno educiran kadar s jednog od najboljih medicinskih fakulteta u Hrvatskoj.

Poliklinika Bagatin poznata je po uvođenju noviteta, koje usluge nudite u Splitu i čemu se Splićanke mogu najviše radovati?

Za početak smo odlučili u Splitu ponuditi usluge neinvazivnog pomlađivanja, kozmetologije i stomatologije, a pojedini tretmani bit će dostupni i u sklopu Laser centra, dok će odjel kirurgije u prvoj fazi nuditi preglede i konzultacije za estetsku kirurgiju.

Najveće novitete Splićani mogu očekivati u stomatološkom odjelu – ordinacije su opremljene najnovijim tehnologijama, poput Ortopana, ali i stomatološkog stolca s integriranim rendgenom, kako bi posjet stomatologu bio ugodan poput šetnje rivom.

Možete li nam izdvojiti tri trenutačno najpopularnija tretmana, za čim je najveća potražnja?

Vjerujem da vam ovo neće biti iznenađenje – tretmani dermalnim filerima i botoxom na prvom su mjestu, a slijede ih laserski tretmani, posebno uklanjanje dlačica. S obzirom na to da se približava sezona kupaćih kostima, uređaji za nekirurško oblikovanje tijela ponovno su postali najveće zvijezde Poliklinike – najpopularniji među njima i dalje je Med Contour, borac protiv celulita bez konkurencije.

Hoće li vrsni kirurzi Poliklinike Bagatin kirurške zahvate izvoditi i u Splitu?

U početnoj fazi odjel kirurgije nudit će preglede i konzultacije, na koje će – po dogovoru, dolaziti liječnici, dok će se zahvati odvijati u Zagrebu.

Ravnatelj Poliklinike Ognjen Bagatin, dr.med. Dinko Bagatin, dr. med. Tomica Bagatin

Velika prednost splitskog „stožera“ je i Vectra XT 3D fotosimulator – napredna tehnologija koja radi projekciju rezultata zahvata, a zagrebačka i splitska podružnica ujedno su jedine adrese u Hrvatskoj s ovom jedinstvenom ponudom.

Status prestižne anti-age destinacije Poliklinika Bagatin duguje i vrhunskom timu liječnika – tko će se naći u splitskom timu?

Manje kirurške estetske zahvate obavljat će dr. Zlatko Kljajić, specijalist otorinolaringologije, dok će se veći zahvati obavljati u Zagrebu. Prije operacije, pacijent će u Splitu obaviti konzultacije s dr. med. Dinkom Bagatinom, specijalistom opće, sub. plastične i rekonstruktivne kirurgije te dr. med. Tomicom Bagatinom, specijalistom maksilofacijalne kirurgije, sub. plastične kirurgije glave i vrata, a ni zbog kontrolnih pregleda neće morati putovati u Zagreb jer će iste moći obaviti u Splitu.

Splitski se tim sastoji od vrhunskih stručnjaka u različitim metodama pomlađivanja lica i oblikovanja tijela, ali i stručnjaka u području estetske i funkcionalne stomatologije. Kad je u pitanju anti-age tim, na njegovom se čelu nalazi dr. Zlatko Kljajić, specijalist otorinolaringologije, čija su velika strast upravo neinvazivni estetski tretmani, poput dermalnih filera, botoxa, mezoterapije, ali i tretmana radiofrekvencijom. Dokaz da se klijenti splitske podružnice nalaze u rukama najboljih stručnjaka je i činjenica da je dr. Kljajić proglašen najdoktorom za 2018. godinu.

Split je jedan od najsunčanijih gradova u Dalmaciji, a iako sunce svi volimo, ono našoj koži nosi i probleme – hiperpigmentacije, bore, prijevremeno starenje kože…  Kako doskočiti ovom problemu ako nismo pravilno njegovali kožu?

Imajući na umu specifične razlike između života uz more i onog u unutrašnjosti, i ponuda Poliklinike Bagatin prilagođena je velikom broju sunčanih sati tijekom godine. Neki tretmani, poput određenih laserskih tretmana, ne preporučuju se u vrlo sunčanim područjima, jer probleme poput hiperpigmentacija mogu dodatno pogoršati. Kad je u pitanju borba protiv starenja, prvi korak je analiza kože lica uređajem Visia, koji će definirati točnu problematiku tehnologijom najnovije generacije, kako bi svaki sljedeći korak bio pomno osmišljen.

Ovisno o trenutnom stanju kože, njenoj problematici, i – naravno – godinama, svakom se pacijentu osmišljava potpuno individualni plan terapije, pa tako liječnik može preporučiti Reviderm Skin Peeler Mikrodermoabraziju kojom započinje svaka dobra antiage priča, ali i „brisače bora“ poput mezoterapije, dermalnih filera i botoxa, dok će za opuštenu kožu najbolje rješenje biti tretman uređajima poput Med Visagea ili pak Plasmagea.

Na radost lijepih Splićanki, u ponudi su se našli i neinvazivni Reviderm Beauty Break tretmani, koji predstavljaju svojevrstan spoj anti-age tretmana i vrhunske dermokozmetike.

A postoje li načini za prevenciju hiperpigmentacija?

Svakako – no najbolje je da vam po tom pitanju prenesem odgovor iz prve ruke, od naše stručnjakinje i voditeljice kozmetološkog odjela Kristine Ukalović:

„Znajući da naša tvornica melanocita u potkožju u prisustvu sunca ubrzo isporučuje melanin, vrlo je važno prije izlaganja suncu zaustaviti proizvodnju, distribuciju i isporuku hiperpigmentacijskih mrlja na površinu kože – a to je moguće učiniti jedino topikalnim proizvodima. Izvrsne rezultate u prevenciji mrlja postižemo Reviderm SpotEx koncentratom, nakon kojeg je potrebno nanijeti proizvod sa zaštitnim faktorom. Ova će kombinacija spriječiti nastanak novih mrlja, a postojeće mrlje nakon ljeta uklanjamo tretmanima mikrodermoabrazije, laserskim uklanjanjem hiperpigmentacije te tretmanima Dermapenom.“ 

Dr. Tomica Bagatin službeni je edukator i trener za Allergan i jedan od najcjenjenijih stručnjaka za Juvéderm filere, stoga vjerujemo da ste posebnu pozornost posvetili odabiru liječnika koji će se baviti filerima. Prema čemu ste birali kandidate?

S obzirom na to da je riječ o jednom od najtraženijih tretmana, od iznimne nam je važnosti okupiti izvrstan tim specijaliziran za neinvazivne estetske tretmane – kandidate smo birali prema kvalifikacijama, postignućima, ali i oku za detalje, preciznosti i profesionalnosti – selekcija je bila dugotrajna i detaljna, a nakon što smo odabrali finalnog kandidata, dr. Kljajića, uslijedila je višemjesečna edukacija.

dr. Zlatko Kljajić, specijalist otorinolaringologije

Mediteranski tip žena tamnije je puti i tamnije kose. Neki dijelovi tijela, kao što su lice, dekolte i ruke, izloženi su suncu tijekom cijele godine. Kako tretirati dlačice na ovom tipu kože?

Najvažnije je voditi računa o vremenskim uvjetima – dlačice se uvijek tretiraju tijekom hladnijeg perioda u godini, kada je koža prekrivena odjećom, a to pravilo vrijedi za sve tipove kože, uključujući i mediteranski.

Nakon ljeta je potrebno pričekati da koža ponovno ‘posvijetli’, vrati se u prirodnu nijansu, a važno je obratiti pažnju i na vrijeme od zadnjeg laserskog tretmana do prvog izlaganja suncu. Kozmetolog će odrediti potreban broj tretmana, no nije ih nužno napraviti unutar nekoliko mjeseci – tijekom ljeta se svakako savjetuje pauza, a s obzirom na životni vijek dlačica, ponekad je i nužno napraviti razmak između tretmana, a slijede li klijentice naputke našeg osoblja, dlačice će uspješno nestati.

Stignu li se dame do ljeta riješiti celulita?

Stignu ga svakako reducirati i oblikovati svoje tijelo! Za to su im u Splitu na raspolaganju neinvazivni tretmani najmodernijim uređajima – Med Contour smatra se uređajem broj 1 u svijetu za redukciju celulita, dok je Zerona hladni laser najbolji kad je u pitanju smanjenje centimetara, obujma i masnih naslaga na kritičnim područjima.

Naravno, tretmani nisu čaroban štapić i uz njih je potrebna disciplina i –  opet – slušanje uputa naših medicinskih kozmetologa, koji će svaku damu uputiti u poseban plan prehrane, a pomoći će joj i savjetima oko tjelovježbe i unosa tekućine, kako bi rezultati bili ne samo brzi, već i trajni.

Pročitajte još i ...