Ekskluzivni parfemi u koje se isplati uložiti

Ako je jedan pojam posljednjih godina postao dominantan u industriji parfema, onda je to pojam „niche“. Ekskluzivni parfemi proizvedeni u malim serijama, često i u manjim obiteljskim parfumerijama nude nam mnogo bogatiji doživljaj od konfekcijskih mirisa velikih brendova.

Osim što nam omogućavaju da mirišimo drugačije od drugih i izrazimo svoju autentičnost, niche parfemi daju nam i veću mogućnost izbora – iako se u ponudi niche brendova nalazi bitno manji broj parfema nego u ponudi većih proizvođača, niche mirisi donose nam neočekivane, neobične note koje inače nemamo prilike nositi.

Od molekularnih, preko začinskih, pa sve do „kožnih“ ili „duhanskih“ – među ekskluzivnim parfemima zaista svatko može pronaći svoj signature scent. Pronađete li parfem koji ćete s užitkom nositi baš svakog dana, i ponešto viša cijena neće vam predstavljati prepreku – jer se, baš poput dobrog odjevnog komada, i dobar parfem može smatrati investicijom.

Donosimo vam pet vrhunskih parfema u koje se svakako isplati uložiti ovog proljeća.

27 28 Genetic Bliss

Jedan od parfema koji je u samo nekoliko godina osvojio srca ljudi diljem svijeta svakako je Genetic Bliss brenda 27 28. Riječ je o niche parfemu iz drvenaste mirisne obitelji, a karakteristika kojom se najviše ističe je činjenica da je riječ o molekularnom parfemu. Što to znači? Molekularni parfemi imaju mogućnost adaptiranja prirodnoj aromi našeg tijela. Genetic Bliss parfem, baš poput većine molekularnih parfema, može se koristiti samostalno ili kombinirati s drugim aromama brenda 27 28.

Parfem je lansiran 2018., a predstavljen je kao hiper-moderan „statement“ parfem za osobe koje žele zaista unikatan miris. Glavne mirisne note su mu drvo Akigalawood, Belambre, molekula Moxalone, Javanol (molekula sandalovine) i sintetski miris Georgywood.

Spoj ovih posve ekskluzivnih sastojaka rezultirao je predivnim, unikatnim i pomalo artističkim mirisom u kojem prevladavaju drvenaste note – što se odražava i u vizualnom dojmu bočice s uzrokom drveta.

Ramon Monegal Borgia

Ramón Monegal Maso je osnivač i parfumer marke Ramon Monegal Parfums iz Barcelone u Španjolskoj. Od samih početaka kao parfumer, Monegal je pokazao hrabrost i istančan ukus pri odabiru i kombiniranju najsloženijih i skupih sirovina. Nakon dugogodišnjeg rada za druge parfemske kuće, 2007. započinje samostalnu karijeru kreiranja unikatnih parfema. Borgia je parfem drvenastih nota kreiran kao oda talijanskoj renesansi, a karakteriziraju ga tonovi kože, dima i pačulija.

U donjim notama osjete se tamjan i sandalovina, a cvjetne gornje note daju mu dozu razigranosti i romantičnosti. Bergamot, geranij, cvijet naranče, amber i muškatni oraščić samo su neke od uzbudljivih notama kojima će vas ovaj parfem očarati već u prvom nošenju.

Laboratorio Olfattivo Emotional experiences – Tuberosis

Snažan i uzbudljiv cvjetni parfem naziva Tuberosis iz linije Emotinal experiences brenda Laboratorio Olfattivo pravi je pogodak za proljetne dane.

Parfumer Jean-Claude Ellena koristio je cvijet tuberoze u svim stadijima rasta, kako bi doživljaj raskošnog mirisa bio potpun.

Ovaj unisex parfem lansiran je 2019., a vlasnik brenda Roberto Drago želio je odati počast talijanskoj tradiciji kreiranja parfema – no u modernom i nepretencioznom obliku.

Osim cvijeta tuberoze kao glavne note, u parfemu se nalaze i note bijelog cvijeća, začina, mošusne note, ali i nježne puderaste arome – ovaj je miris svakako kao stvoren za vječne romantičare.

Nasomatto Hindu Grass

Istovremeno muževan i ženstven, Hindu Grass parfem brenda Nasomatto spada u „zelenu“ olfaktornu obitelj, što znači da u njemu prevladavaju biljni i začinski tonovi. Vrlo nekonvencionalan miris, definitivno nije za svačiji ukus, no oni koji su u njegovim neobičnim tonovima pronašli svoj idealan miris, tvrde kako su pronašli parfem za cijeli život.

Dizajniran u Amsterdamu i proizveden i Italiji, Nasomattov parfem vrlo je moderan i kompleksan, a odlikuje ga i iznimno dugotrajno zadržavanje na koži. Iako je iznimno aromatičan, izvrsno pristaje svim godišnjim dobima, ali i osobama različitog stila. Najizraženije note su mu miris trave, bilja, duhana i pačulija.

Meo Fusciuni Notturno

Notturno parfem brenda Meo Fusciuni vrlo je aromatičan, drvenast parfem, a lansiran je 2012. Majstor parfumer koji stoji iza njega jeGiuseppe Imprezzabile.

U gornjim notama osjeti se aroma ruma – što ovaj parfem čini zaista posebnim i pomalo ekstravagantnim. Srednje note odišu mirisima tinte, kože i karanfila, dok se u bazi parfema kriju breza, mošusne note, tamjan, amber i cedar.

Ovaj je parfem pomalo pjesničkog karaktera – kreiran je kako bi predstavljao tamu, noć i potragu za unutarnjim smislom. Vrlo snažan, no istovremeno senzualan miris podsjeća na stare knjižnice, kožni namještaj i toplinu doma – već jednim prskanjem stvara pravu poetičnu atmosferu.

Pročitajte još i ...