Evo kako zamijeniti estetskog liječnika

Prošla su ona vremena kada se o estetskim zahvatima govorilo ‘ispod glasa’, te ih se povjeravalo samo najbližim prijateljicama. Danas žene (a sve više i muškarci), a naročito one(i) koje sudjeluju u javnom životu ili djeluju na estradi, bez imalo ustezanja ‘prijavljuju’ svoje zahvate. Neki idu i korak dalje pa nas ‘časte’ video filmovima koji dokumentiraju sve faze određenog zahvata pa tako djeluju i edukativno i informativno, pružajući svima koji o istome razmišljaju, informacije iz prve ruke.

Iako broj pacijenata koji se podvrgavaju estetskim kirurškim zahvatima kontinuirano raste i polako, ali sigurno postaje dio higijene, još uvijek postaje značajan dio populacije koji, bez prijeke potrebe, ne želi ‘pod nož’. Usprkos tome, ti isti ljudi, rado bi na svome licu i tijelu ponešto ‘popravili’, pomladili se, ‘zategnuli ‘ i ‘popeglali’. Sjajna vijest za njih je da je tržište ljepote svakim danom sve bogatije najrazličitijim inovativnim uređajima koji zbilja odrađuju posao.

Ljepota izbora

Kako bismo iz doista ogromnog mnoštva opcija uređaja  za primjenu kod kuće odabrali onu pravu i najbolju za nas, u okviru projekta ESTETICA PREMIUM PRODUCT  2022  formirali smo sasvim poseban žiri kojega čini troje uglednih kirurga –  dr. sc. Mladen Duduković, dr. Hrvoje Kisić i dr. Maja Malić.

dr. sc. Mladen Duduković i dr. Hrvoje Kisić

Riječ je o ljudima kojima je pomlađivanje, zatezanje kože lica te preoblikovanje lica i tijela ‘kruh svagdašnji’ te su stoga najrelevantniji i najpozvaniji da nam preporuče najbolje od najboljeg, ali i da odgovore na pitanje mogu li kućni uređaji zamijeniti estetskog liječnika?

dr. Maja Malić

Rio Beauty FACELITE anti-age LED maska za lice

U kategoriji Najbolji anti-age uređaj za lice nominirana je Rio Beauty FACELITE anti-age LED maska za lice – inovativan anti-age uređaj baziran na svjetlosnoj terapiji koji možete koristiti kod kuće.

Riječ je o klinički dokazanom tretmanu koji stimulira stanice na proizvodnju kolagena i elastina, i to postupkom nazvanim fotobiomodulacija. Ovaj proces pozitivno utječe na zdravlje tretiranog područja, a za korištenje je ugodan – usprkos žarko crvenom sjaju, maska na licu ne stvara osjećaj topline niti nelagode. Zahvaljujući kratkom infracrvenom svjetlu, tretman regenerira kožu te potiče prirodnu oksigenaciju i cirkulaciju.

Crveno svjetlo poznato je i po pozitivnom učinku na stvaranje kolagena, a potiče i bolje djelovanje krema i seruma nakon primjene. Rio FaceLite maska dizajnirana je za isporuku svjetlosti izravno na kožu, osiguravajući da maksimalna količina svjetlosti dubinski utječe na stanice kože.

Ovaj inovativni uređaj snažno djeluje na brojne prirodne procese pomlađivanja u koži, a izvođenje tretmana je brzo, jednostavno i ugodno. Znamo da starenjem zbog gubitka kolagena i elastičnog tkiva koža postaje sve više suha i tanka, opuštena i sklona nastanku bora, a pogodnija je i za razvoj smeđih mrlja i pigmentacije – a dermis može izgubiti od 20 do 80% svoje debljine tijekom procesa starenja.

FaceLITE ™ koristi dvije valne duljine svjetlosti; 633nm (crveno svjetlo) i 830nm (kratko infracrveno svjetlo). Navedene valne duljine dokazano (u kliničkim studijama) stimuliraju stanice za proizvodnju kolagena i elastina postupkom nazvanim fotobiomodulacija – ove specifične valne duljine crvenog svjetla prodiru u stanice i stvaraju pozitivne promjene u tijelu.

Za najbolje rezultate koristite masku 3-5 dana u tjednu kroz minimalno 4 tjedna, nakon čega možete očekivati smanjenje sitnih bora i linija, poboljšanu teksturu kože te povećanje blistavosti i kvalitete kože.

TriPollar STOP VX GOLD

TriPollar® Stop VX  GOLD predstavlja novu generaciju RF tehnologije (radiofrekvencije), a bazira se na izmjeni radiofrekvencijskih valova, ravnomjerno raspoređujući toplinu u dermis sloju kože kako bi stimulirao proizvodnju kolagena i elastinskih vlakana.

Ovaj postupak zaglađuje kožu te smanjuje bore i fine linije, a revolucionarni TriPollar® Stop VX kombinira dvije učinkovite tehnologije – TriPollar® Multi-RF tehnologiju (RF) i Dinamičku aktivaciju mišića (DMA), koje istovremeno rade na pružanju neinvazivnog preuređenja kolagena i mišićne aktivnosti, kao i zatezanja kože i smanjenja bora.

S 24-karatnim pozlaćenim elektrodama, zlatnim gelom za obradu i elegantnim zlatnim poklopcem, ovaj tretman donosi dašak luksuza u vaš dom – no uloga zlata je i funkcionalna – služi kao vodič. Tretman utječe homogeno na sve slojeve dermisa i površinskog mišićnog sloja – za brže, sigurnije i učinkovitije tretiranje znakova starenja kože. TriPollar® Stop VX korisnici uživaju u kombiniranim prednostima jedinstvenog ne-vodljivog gela koji osigurava isporuku fokusirane RF energije u prave slojeve dermisa pomoću novo dizajniranih elektroda, a senzor temperature osigurava učinkovit i siguran tretman uz poticanje dermalne aktivnosti koja ubrzava prirodnu proizvodnju kolagena, proteina odgovornog za glatku i podatnu teksturu kože.

Istovremeno, DMA cilja SMAS sloj kože, tonirajući i podižući ga sa stimulirajućim nježnim kontrakcijama mišića te tako potiče učinak “face liftinga”. Ovaj je uređaj namijenjen neinvazivnoj obnovi kože kod kuće, a posebno je djelotvoran za zatezanje kože i smanjenje bora – redovno korištenje prema preporučenom režimu može učinkovito odgoditi znakove starenja. Smanjuje pojavu bora i finih linija, potiče regeneraciju kolagena i elastina, preoblikuje konture čeljusti, podiže opuštenu kožu i vraća tonus koži na tretiranom području.

Tretman cijelog lica traje između 12 i 15 minuta, a za optimalne rezultate uređaj koristite 2-3 puta tjedno u razdoblju od 6-8 tjedana. (Dopustite najmanje jedan dan između tretmana na istom području tretiranja).

Rio 60 Second Face Lift Plus

Rio 60 Second Face Lift Plus uređaj za lifting lica poboljšava tonus lica već u prvoj primjeni, a djeluje na dva načina: elektrostimulacijom mišića lica učvršćuje opuštenu kožu lica, a poticanjem apsorpcije kolagena i retinola u kožu povećava elastičnost kože i smanjuje vidljivost bora.

Ovaj se inovativni uređaj može koristiti na licu vratu, a odlično je rješenje ne samo za zatezanje i pomlađivanje lica, već i za smanjivanje podbratka. Djelujući na mišiće i cirkulaciju, umanjuje vidljivost bora i učinkovito zateže kožu na tretiranom području. Nakon uporabe ovog uređaja, lice će biti osvježeno i zategnuto – i to bez odlaska liječniku.

Elektromišićna stimulacija nježno zateže mišiće lica te poboljšava cirkulaciju dok upijanje kolagena i retinola smanjuje vidljivost bora. Na samom početku uporabe (prva 2 tjedna) za najbolje rezultate preporučuje se korištenje uređaja svakodnevno po 20-ak minuta, a kasnije po potrebi. Rio 60 Second Face Lift Plus ima 2 vrste tretmana za podizanje tonusa mišića, pomlađivanje lica i podizanje kože lica: faradizaciju i iontoforezu. 

Faradizacija je oblik tretmana u kojem se koristi metoda elektrostimulacije mišića (EMS) – električni impulsi postižu blagu kontrakciju i opuštanje mišića, čime nježno podižu tonus mišića, učvršćuju opuštene crte lice te pomlađuju kožu. Ovaj način elektrostimulacije među ostalim pojačava lokalnu cirkulaciju, opskrbljujući kožne stanice s više kisika, te brže uklanja toksine, nakon čega koža ostaje osvježena i pomlađena.

Iontoforeza je oblik tretmana u kojem se koriste flasteri s kolagenom i retinolom – flaster sadrži djelatne tvari koje se oslobađaju i apsorbiraju duboko u kožu radi smanjivanja pojave sitnih linija i bora, te povećanja elastičnosti kože. Uz pomoć struje male jakosti duboko u kožu unose se djelatne tvari pripravka te se na taj način koža oporavlja i pomlađuje.  Flasteri koji dolaze u pakiranju s uređajem za lifting lica sadrže kolagen i retinol pozitivnog naboja koji djeluju protiv bora i protiv starenja kože.

* Generalni sponzor projekta Estetica Premium Product 2022 je brend LUUN ® Luxury Uniforms. Hrvatski brend luksuzne i moderne medicinske odjeće stvoren je kako bi medicinskom osoblju donio osjećaj udobnosti i elegancije u jednom. Kombinacijom modernog dizajna i besprijekorne funkcionalnosti –  kreirane su očaravajuće, luksuzne medicinske uniforme u kojima ćete se svakog dana osjećati jedinstveno. Iskusni tim strastvenih profesionalaca kreirao je medicinske uniforme koje donose dašak ekskluzivnosti i mode u svakodnevnu radnu rutinu – luksuz se u slučaju LUUN ® uniformi ne odnosi samo na vrhunski dizajn, već i na funkcionalnost, kvalitetu izrade i materijala, sofisticiranost, eleganciju i jednostavnost. U medicinskoj profesiji prvi dojam je presudan, a odjeća koju nosimo odražava i ciljeve i viziju naše tvrtke. LUUN ® Luxury Uniforms na pitanje: „može li odjeća medicinskih radnika biti moderna i elegantna“? odgovara: „može!“, a kao najveću inspiraciju ističu zadovoljne kupce iz cijelog svijeta, koji neprestano daju moć istraživanja, rasta i razvoja.

Pročitajte još i ...