Evo zašto vrijedi uložiti u A313 kremu!

Kremu A313 proslavila je slavna Gwyneth Paltrow 2012. kad je u susrela francusku kolegicu čije je lice izgledalo spektakularno. Na pitanje kako je moguće da joj lice u sedmom desetljeću izgleda tako dobro, izjavila je da koristi samo francusku kremu A313. Nakon što je tu informaciju podijelila na svom blogu, kreće pravi hype na francuski retinol. Poznati blogeri hodočastili su u francuske ljekarne u potrazi za A313 kremom čija je prodaja bila ograničena na samo tri komada po osobi, što je izazvalo još veću potražnju za njom.

Jedanaest godina nakon, u njenu efikasnost uvjerili su se mnogi. A313 krema s retinolom preplavila je društvene mreže, a malu plavo-bijelu tubicu počinjemo viđati posvuda – u Vogueu, Style Editu, Harper’s Bazaaru… Proizvođač kreme, francuska kompanija Pharma Development, dugo je godina odbijala ekspanziju ove megapopularne kreme, već se prodaja odvijala samo u francuskim ljekarnama. Također, važno je napomenuti kako Pharma Development nikada nije uložila niti jedan euro u reklamiranje kreme, već je cijeli hype napravljen isključivo zbog pozitivnih recenzija ljudi koji su je isprobali.

Nakon što su popustili pritiscima, počelo je širenje i u druge zemlje, ali vrlo selektivno. Nakon distribucije u SAD i Španjolsku, Hrvatska i zemlje regije među prvima su dobile A313 kremu. I od tada traje potražnja za ovim slavnim retinolom.

Hrvatice prate svjetske trendove

Čim se krema pojavila na našem tržištu, poznate Hrvatice pohitale su u potragu za svojim primjerkom. Jedna od njih je i Ivana Vida, bivša kraljica Hrvatske i manekenka, koja je među prvima na svojim društvenim mrežama govorila o ovoj slavnoj kremi. TikTokerica Meri Goldašić na svom je profilu imala nekoliko milijuna pregleda kada je recenzirala A313 kremu. Uskoro su im se pridružile slavne i one malo manje slavne dame iz Hrvatske i regije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meri Goldašić (@merigoldasic)

Zbog čega A313 daje najbolje rezultate?

Slavna francuska krema iznimno djelovanje duguje specifičnoj kombinaciji sastojaka – retinolu i makrogolu. U njenom se sastavu nalazi retinil palmitat, derivat retinoične kiseline koji se u nju pretvara desetak minuta nakon nanošenja, koji sprječava da se pore zatvore te djeluje tako da uklanja nepravilnosti na koži – pore, bore, hiperpigmentacije i prištiće. A kako bi apsorpcija bila potpuna, pobrinuo se sastojak naziva makrogol. Poznat kao molekula koja djeluje putem osmotskog mehanizma, makrogol je svojevrstan magnet za vlagu, što znači da privlači vodu na površinu kože i pomaže u njenom zadržavanju. Rezultat je puniji izgled kože, površinska zategnutost i nevjerojatno glatka tekstura lica.

Kako se koristi i je li peckanje kože nakon nanošenja normalno?

A313 nanosi se isključivo navečer na čistu i obvezno suhu kožu. Ovisno o tome koliko je koža osjetljiva, potrebno je neko vrijeme da se navikne na retinol. Krema A313 može se koristiti svaku večer. Osjetite li peckanje i svrbež, to je normalna reakcija kože na retinol. Ako ne možete izdržati, preko A313 kreme nanesite svoju hidratantnu kremu ili Cicaplast. Postepeno smanjujte hidratantnu kremu i nastojte nanositi A313 kremu svaku večer. Dermatolozi preporučuju nanositi retinol najprije jednom tjedno, pa dva puta tjedno te povećavati do nanošenja svaku večer. Nakon što nanesete A313 kremu, ne trebate koristiti dodatnu večernju njegu. A313 se ne koristi u kombinaciji s kiselinama.

Tko može koristiti A313?

A313 krema preporučuje se svima koji imaju problema s aknama, borama i hiperpigmentacijama. Ne smiju je koristiti trudnice i dojilje.

Gdje kupiti A313 kremu?

Kremu A313 možete kupiti u svim bolje opskrbljenim ljekarnama i njihovim web shopovima te u dm specijaliziranim ljekarnama, gdje će vam ljubazne magistre objasniti najbolji način korištenja ove kultne francuske kreme.

Pročitajte još i ...