Fileri koje je nahvalio i Harper’s Bazaar

Portuguese fashion model Sara Sampaio in the photo session for Victoria's Secret March 2017 lingerie catalogue., Image: 324516816, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Harper’s Bazaar donosi reportažu o jednim od najpopularnijih filera na svijetu, dostupnih i u Hrvatskoj. Naime, za popunjavanje nazolabijalnih bora i volumena obraza, FDA (američka Agencija za hranu i lijekove) još prije skoro dvije godine odobrila je Restylane Lyft, injektibilni gel, prvi toga tipa koji je odobren za popunjavanje središnjeg dijela lica.

Prije no što je na scenu stupio Restylane Lyft (prije nazvan Restylane Perlane), za tu namjenu koristili su se Voluma i Sculptra fileri. Međutim, predstavljanjem Restylane Lyfta, potrošači su dobili na izbor pristupačniju varijantu od Allerganovih filera. Naime, Restylanom se postiže pomlađivanje središnjeg dijela lica s manjom dozom proizvoda. Otkako je FDA odobrila proizvod, potrošači mogu na siguran i pristupačan način uživati u prirodnim i dugotrajnim rezultatima.

Russian top model Irina Shayk stars in Avon 2014 promotional campaign., Image: 206397030, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Po čemu se Restylane razlikuje od drugih filera?

I Restylane i Voluma fileri su koji sadrže hijaluronsku kiselinu, dok je Sculptura sintetički filer. Sculptura fileri sadrže poli-L-mliječnu kiselinu koja pokreće sintezu kolagena. Proizvedeni su u laboratoriju i ne sadrže sastojke koji podsjećaju na prirodnu ljudsku kožu. Iako rade na sličan način kao i fileri koji sadrže hijaluronsku kiselinu, njihov učinak ne može se poništiti, dok se učinak filera na bazi hijaluronske kiseline, ako je rezultat pretjeran, može poništiti posebnim enzimom – hijaluronidazom.

Restylane Lyft može se koristiti i za liniju brade kako bi se poboljšala linija čeljusti i dio prema vratu. Radi se o bistrom, prozirnom viskoznom gelu stabiliziranog oblika hijaluronske kiseline koja se nalazi prirodno u našoj koži i potkožnom tkivu. Djeluje tako da tkivu dodaje volumen, čime oblikuje konture lica, ispravlja nabore ili povećava usne do željenog stupnja korekcije. Za razliku od trajnih (permanentnih) implanata i punila, gel hijaluronske kiseline u potpunosti se resorbira, tj. uklanja iz organizma biološkim prirodnim načinom bez tragova.

Michael Kors

Je li postupak bolan i koliko traju rezultati?

Postupak je minimalno bolan. Prije apliciranja filera na kožu se nanosi anestetik u obliku kreme, a osim toga, doza anestetika nalazi se i u samom fileru. Rezultati traju od 10 do 18 mjeseci, a ako se tretman ponavlja, postaju još i dugotrajniji.

Kombiniranje s drugim tretmanima

Uz Restylane Lyft može se koristiti i botox, ali i drugi fileri. Botox se uglavnom koristi za tretiranje bora na čelu i između obrva, Restylane Kysse se koristi za popunjavanje usana, a za cjelokupno pomlađivanje mogu se još dodati i osnovni Restylane za nazolabijalne bore i bradu. Svaki filer ima svoju svrhu i namjenu, a u rukama liječnika/stručnjaka estetske medicine, kombiniranjem tretmana rezultati su vrlo prirodni. Ako Restylane Lyft želite kombinirati s laserima na istom području, trebali biste pričekati tjedan dana od tretmana.

Beauty shot of two young faces side by side, Image: 6832922, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Olive images

Restylane Lyft je izvrsno rješenje za upale obraze i nazolabijalne bore, u Europi je dostupan već više od godinu dana.

Restylane je danas jedan od najpopularnijih i najsigurnijih filera na svijetu čija prodaja je prošle godine prešla trideset milijuna komada i gotovo je potpuno potisnuo filere na bazi kolagena (Zyderm, Zyplast), koji su životinjskog porijekla i mogu izazvati alergije. Radi se o stabiliziranoj hijaluronskoj kiselini, a nakon primjene, rezultati su vidljivi već nakon desetak minuta: bore su zaglađene, a koža poprima svježi pomlađen izgled.

Izvor: harpersbazaar.com

Pročitajte još i ...