Dr. Nevia Delalle: Skinboosteri – kada je prioritet prirodan izgled i zdrava koža koja blista

Svjetski trendovi u estetskoj medicini svakako su razni punjači (fileri) čija je kvaliteta i sigurnost primjene dosegla zavidnu razinu. Ali, za zdraviju i mlađu kožu potrebno je puno više rada od samo jednog ili dva postupka aplikacije filera ili botoxa.

Ljepota kože ovisi i o njenom tonusu

Osnovni princip ljepote je u koži dobrog tonusa i teksture, što se postiže različitim hidratacijskim i nutritivnim postupcima uz stimulativne metode. U nizu laserskih i drugih skupih zahvata, svakako su injektibilne metode kao mezoterapija, dermarolleri i dermapenovi neizostavni dio kombinacije koju odabiremo, a od 2005. godine skinboosteri jedan od meni najdražih, ali, nažalost, ne i najčešće primjenjivanih postupaka.

DSC_3363
Dr. Nevia Delalle

Gubitak hijaluronske kiseline u koži dovodi do prvih znakova starenja

Za pomlađivanje i poboljšanje izgleda i teksture kože, među vodećim tvrtkama sigurno je i Galderma. Njihov Restylane Vital i Vital Light vrlo su suptilni, mekani fileri hijaluronske kiseline, bez dodataka i neanimalnog podrijetla (NASHA – tehnologija).

Hijaluronska kiselina (HA) je prirodni šećer iz naše kože (dermisa) i najvažnija joj je funkcija vezivanje i prenošenje vode. S godinama se ta sposobnost ubrzano smanjuje, stoga postaju sve vidljiviji znakovi starenja: bore, grubost kože, manjak jedrosti, slabiji tonus, gubitak elastičnosti kože itd.

DSC_3396

Restylane Vital i Vital Light omogućavaju nadoknadu prijeko potrebne hijaluronske kiseline u koži. Vlažeći kožu iznutra, ispunjavaju i pomlađuju lice, vrat i dekolte bez dodavanja neprirodnog volumena koji u nekim slučajevima nije potreban u tolikoj mjeri.

Ako je koži potrebno poboljšanje tonusa i suptilna zategnutost

Kako se radi o kompatibilnim filerima, i sa svim ostalim Restylane proizvodima moguće je napraviti idealan balans između nadoknade hijaluronske kiseline difuzno, uz lokaliziranu nadoknadu volumena gušćim filerima, tamo gdje je to potrebno. Upravo na ovakav način postižemo mladenački, zdravi izgled kože, suptilnu zategnutost, poboljšanje tonusa i elastičnosti te sjaj – potpuno prirodan izgled, a bez negativnih estetskih posljedica.

Pomlađivanje kože lica, dekoltea i ruku

Kako je hijaluronska kiselina molekula koja voli vodu, osnovni princip poboljšanja svih gore navedenih aspekata je što ravnomjernije difuzno aplicirati skinbooster u kožu lica, vrata, dekolte regiju, ruke, ali i drugdje kako bismo vratili izgubljenu hijaluronsku kiselinu. Samim time napravili smo duboku hidrataciju kože iznutra prema vani. Osim toga, ovisno kojom tehnikom apliciranja ćemo se koristiti, svakim ubodom stimuliramo proizvodnju novog kolagena.

Dr. Nevia Delalle s pacijenticom
Dr. Nevia Delalle s pacijenticom

Metode aplikacije ovise o tome što želimo postići. Osim mezoterapijske tehnike, aplikacije male količine hijaluronske kiseline u dermis, moguća je aplikacija retrogradno linearna, stvarajući mrežu, a mogu se koristiti i kanile te aplicirati difuzno, mijenjajući smjer u obliku lepeze kako bi se sa što manje uboda dosegnuli veću površinu kože. U svakom slučaju, dobro je i kombinirati više različitih tehnika aplikacije kod istog pacijenta, ovisno o problematici. Ipak, najvažnije je da uvijek budemo dovoljno duboko, u dermisu, jer aplikacije u epidermalnim slojevima rezultiraju dugo vidljivim papulama koje su estetski neprihvatljive.

Idealni prije i poslije ljeta

Ovaj postupak namijenjen je ženama i muškarcima svih tipova kože i bez dobnih ograničenja. Osim vidljivog anti-age efekta, ovaj postupak je idealan prije i poslije ljeta kao dobra priprema kože za sunce, ali i kao lijek nakon ljetnih vrućina, izlaganja suncu, vjetru i drugim vanjskim utjecajima.

Kod već fotooštećene kože ili kože oštećene ožiljnim promjenama nakon upalnih bolesti kao što su akne, vide se značajne promjene već nakon dva postupka. Premda se rezultati vide već nakon prvog postupka, savjetuje se ponavljanje kroz 3 – 4 tjedna, a potom svaka 4 – 6 mjeseci, ovisno o stanju kože i problematici koju rješavamo. Također, savjetuje se i kombinacija više različitih medicinsko estetskih nekirurških postupaka za što bolji rezultat.

DSC_3438

Cijeli postupak gotovo je bezbolan

Za razliku od nekih mezoterapijskih metoda, ova metoda je gotovo potpuno bezbolna zahvaljujući dodatku lidokaina u već gotovi pripravak, a nakon postupka osim blagog eritema na mjestu uboda ili blagog otoka ukoliko se preparat aplicira u osjetljivijoj regiji, nema drugih nuspojava. Svakako treba prethodno uzeti detaljnu anamnezu, jer nije preporučljivo aplicirati bilo što ukoliko je netko na terapiji aspirinima, anti-koagulantnoj terapiji, ima neku autoimunu bolest, alergije, aktivnu kožnu bolest, frekventnu pojavu herpesa i sl.

Neposredno nakon tretmana
Neposredno nakon tretmana

Za sve one kojima je prioritet prirodan izgled i zdrava koža koja blista

Na kraju ću samo dodati da su Restylane Vital i Vital Light samo jedan kvalitetan nastavak dugogodišnje uspješne i sigurne ere u aplikaciji filera. Radi se o visokokvalitetnim proizvodima, prvenstveno sigurnim za pacijenta, s rezultatima koji su ispunili sva očekivanja onih kojima je prioritet prirodan izgled i zdrava koža koja blista.

Pročitajte još i ...