Oblikovanje tijela zamrzavanjem masti

German fashion model Alena Blohm stars in 'Wanderlust' Spring 2015 collection by For Love and Lemons., Image: 215173207, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Višak masnog tkiva na bokovima, trbuhu, leđima ili bilo kojem drugom dijelu tijela brzo i bezbolno može se odstraniti zamrzavanjem masti. Radi se o CryoVAC tehnologiji koja djeluje na osnovi hipotermičke stimulacije tkiva, a objedinjuje krioterapiju s endodermijskom terapijom. Popularno se zove i kriolipoliza.

Cryo terapija (cryo – led, lipolysis – raspadanje masnih stanica) postupak je kojim se hlađenjem djeluje na biokemijske i fizikalno-kemijske procese. Hlađenje tkiva uzrokuje povećano izlučivanje transmitera u živčanim vlaknima, čime se uvelike ubrzava metabolizam i svi enzimskih procesi u stanici. Cryo terapija uz izlučivanja masnih stanica istovremeno poboljšava tonus kože.

Oblikovanje kontura tijela i uklanjanje celulita

U postupku se masno tkivo na odabranim mjestima zamrzne na točno određenoj temperaturi. Za to vrijeme masne se stanice kristaliziraju i raspadaju, a potom postupno izlučuju iz organizma u narednih nekoliko tjedana.

Victoria's SecretOvisno o željama pacijenta, tretira se jedno po jedno kritično područje. Prije tretiranja odabranog područja, koža se zaštiti gelom, folijom ili kremom, a postupak nije opasan za okolno tkivo. Masne stanice vrlo su osjetljive na hladnoću, stoga se tretiraju samo područja tijela s kojih se želi ukloniti njihov višak.

Ova revolucionarna metoda u potpunosti je bezbolna i vrlo je brzo postala popularna diljem svijeta za oblikovanje kontura tijela, osobito za uklanjanje celulita. Svaki tretman uklanja oko 20 posto masnih stanica koje se izlučuju kroz limfni sustav kroz sljedećih nekoliko tjedana. Procedura se može ponoviti na istom dijelu tijela svaka 3 tjedna, a na ostalim dijelovima tijela jednom tjedno.

Metoda se može kombinirati s drugim tehnikama oblikovanja tijela, a za najbolje rezultate dobro je u svoju dnevnu rutinu uključiti i vježbanje, zdravu prehranu i puno vode, dok će vam Cryo terapija pomoći oblikovati tijelo i izgubiti centimetre s onih dijelova koji vam predstavljaju najveći problem.

Pročitajte još i ...