Hijaluronska kiselina i botox od sada se unose u kožu i bez uboda

Unijeti aktivne tvari, vlagu i odabrane sastojke što dublje u kožu postao je jedan od najvećih ciljeva kozmetičkih preparata, ali i dermatoloških tretmana. Na dohvat su nam ruke sastojci koji dokazano čine kožu glatkom, mekom, baršunastom i zategnutijom, no slojevita struktura naše kože često je glavna prepreka u dubljem prodiranju tih moćnih sastojaka.

Poput infuzije hidratacije za cijelo lice

Kako bi odabrane tvari dopremili upravo tamo gdje su najpotrebnije, na tržištu se pojavila metoda čiji je cilj unijeti pomno osmišljen serum duboko u kožu, služeći se laserom i Cell Jet ultrazvukom, a ovaj inovativan tretman isprobati možete u zagrebačkoj Poliklinici Bagatin.

Iako se kao prva asocijacija na riječ „infuzija“ javlja igla, ovaj je tretman poznat i po tome da ne koristi niti jedan jedini ubod. Zašto se onda naziva infuzijom za kožu? Odgovor je vrlo jednostavan – kako infuzija donosi hidrataciju i nutrijente našem tijelu kroz krvotok, tako novi Laser Serum Infusion tretman našem licu donosi vitalnost, a svoju djelotvornost duguje dubini prodiranja sastojaka.

Trio djelatnih sastojaka za efekt filera i botoxa bez igle

Zvijezda tretmana svakako je serum koji se pod kožu unosi, a riječ je o kombinaciji hijaluronske kiseline, hidratantne otopine i Vistabela (botoxa). Ravnomjerno raspoređen, ovaj će serum kožu učiniti iznimno svilenkastom na izgled i dodir, a Poliklinika Bagatin napokon je pronašla idealan način da ovom jedinstvenom serumu omogući dubinsko djelovanje bez korištenja igle.

Laser Serum Infusion tretman postiže upravo ono na što pomislite kad čujete riječ infuzija – dubinski, učinkovito i djelotvorno unosi tvari točno na ona mjesta na kojima ih želimo te ih ravnomjerno raspoređuje za kompletan učinak njege i zaglađivanja lica. Iako neće dodati volumen niti utjecati na crte lica, inovativna kombinacija metoda usmjerena je prvenstveno na popravljanje kvalitete i teksture kože, a osim na svježinu i blistavost lica, djeluje i na blage znakove starenja.

Smanjena proizvodnja sebuma, glađi ten i dubinska hidratacija

Brojne su znanstvene studije potvrdile djelotvornost Vistabela, jednog od tri glavna sastojka seruma korištenog u tretmanu. U određenim koncentracijama, apliciran u lice može reducirati proizvodnju sebuma, prirodne masti koju lice ponekad pretjerano proizvodi, čineći kožu masnom, a pore proširenima.

Kako točno ovaj sastojak seruma djeluje? Standardna namjena Vistabela je aplikacija u mišiće, koje on umrtvljuje, no žlijezde lojnice, odgovorne za proizvodnju sebuma, nalaze se iznad mišića, na dubini od svega 6 mm ispod površine kože.

Prilikom upotrebe ovog seruma, Vistabel se nalazi u ravnomjernoj koncentraciji na cijelome licu, a ne samo u borama, zbog čega uzrokuje stiskanje žlijezda lojnica, što rezultira manjom produkcijom loja, a s obzirom na to da je djeluje kao vazokonstriktor, licu donosi još jedan benefit – stišće kapilare u površinskom sloju kože, smanjujući crvenilo i ublažavajući rozaceju. Korištena količina botoxa nije dovoljna kako bi paralizirala mišiće, a s obzirom na to da se aplicira na mnogo manju dubinu od one na kojoj se nalazi mišić, izbjegnuti su rizici paralize mišića.

medical equipment tubes and vials for injection and vaccinations, Image: 314901415, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Drugi sastojak seruma, hijaluronska kiselina, točnije hijaluronski dermalni filer, pobrinut će se za hidrataciju cijelog lica, ali i zatezanje i zaglađivanje njene teksture. Jedna od najvećih prednosti ovog tretmana je prilagodljivost seruma problematici lica koja se tretira, primjerice, suhoj koži će odgovarati veći postotak hijalurona, dok će masnoj koži biti potrebnija veća količina Vistabela.

Tretman u tri koraka po uzoru na Amerikance

U svijetu estetske medicine i dermatologije, nebrojeno se puta pokazalo da se najbolji rezultati postižu sinergijom metoda, jer niti jedna od njih ne može sama djelovati na sve probleme kože koje želimo riješiti. Kad je Laser Serum Infusion tretman u pitanju, u Poliklinici Bagatin osmišljen je protokol koji u glavnu ulogu stavlja Erbium frakcijski laser, koji radi matematički točne rupice na koži, na onoj dubini za koju ga programiramo.

Osim što predstavlja najnoviju generaciju lasera za tretiranje kože pomoću kojega se može doprijeti do donjeg sloja kože, ovaj će laser aktivirati i kolagen, koji potiče daljnje zatezanje kože te stimulira stanice unutar dermisa na produkciju novog, svježeg epidermalnog sloja.

Naravno, svemu prethodi Skin Peeler mikrodermoabrazija, kojom se uklanja rožnati sloj kože, smanjuju pore, reduciraju hiperpigmentacije, poboljšava tonus i potiče proizvodnja kolagena, a lice se priprema na daljnje korake tretmana.

Na kraju se, nakon aplikacije seruma na površinu kože, tretman završava Cell Jet ultrazvukom, koji ultrazvučnim valom i određenim frekvencijama titranja, producira pulsiranje koje pomaže uspješnijem prodiranju aktivnih sastojaka iz seruma duboko u kožu. Upravo se sinergijom triju metoda postiže željena „infuzija“, a ova se premium usluga koja podrazumijeva i kombinaciju metoda i kombinaciju sastojaka u serumu, preporučuje napraviti u razmacima od minimalno 4-5 mjeseci.

Ovaj inovativni tretman u ponudi Poliklinike Bagatin osmišljen je po uzoru na Aqua Gold Fine Touch, američki proizvod koji koristi istu recepturu – botox, hijaluronske filere i hidratantnu otopinu, a aplicira se tapkanjem malim zlatnim iglicama dužine 6 mm koje se nalaze na čepu i ispuštaju malu količinu seruma. S obzirom na to da takvog proizvoda u Europi nema, drago nam je da istu recepturu, ali bez igle, možemo pronaći u Poliklinici Bagatinjedinoj poliklinici u Europi koja ovakav inovativan tretman ima u svojoj ponudi.

Pročitajte još i ...