Hijaluronski fileri su prirodni?

Canadian fashion icon Linda Evangelista appears in the Erasa skincare 2016 advertising campaign., Image: 307961753, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Hijaluronska kiselina prirodni je polisaharid (ugljikohidrat) u ljudskom tijelu koji veže vlagu i održava kožu hidratiziranom i mladolikom.

Tijekom godina razina hijaluronske kiseline u našoj koži opada, što je posljedica procesa starenja, ali i vanjskih faktora poput pušenja, stresa i loše prehrane. Dolazi do gubitka hidratacije, gubitka elastičnosti kože, formiranja bora i obješene kože oko očiju i usta.

Već iza tridesete koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, a zatim i kolagen, elastin i potkožnu masnoću. Uz to, gravitacijska sila te upotreba mimične muskulature dovode do stvaranja mimičkih bora, gubitka volumena, a zbog svega toga koža postaje umorna i bez sjaja.

Važnost hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina i kolagen nužni su za održavanje slojeva i strukture kože. Kolagen daje koži čvrstoću, ali hijaluronska kiselina hrani i hidratizira kolagen. Mlada koža glatka je i elastična zato što sadrži visok udio hijaluronske kiseline koja pomaže koži da ostane zdrava. Kako starimo, tijelo gubi mogućnost održavanja jednakog udjela hijaluronske kiseline u koži. S opadanjem razine hijaluronske kiseline u koži, smanjuje se i mogućnost kože da zadržava vodu. Rezultat toga je suha koža koja gubi mogućnost održavanja vlažnosti.

Kate Moss is the face ot David Yurman Fall 2014 Campaign., Image: 195249522, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Zadatak hijaluronske kiseline je popunjavati prostor vežući vodu i na taj način održavati kožu bez bora. Hijaluronski fileri (punila) nježno ublažavaju znakove starenja i poboljšavaju ono što nam je majka priroda dala.

Hijaluronski fileri:

Revitaliziraju – smanjuju i izglađuju bore; ubrizgavanjem u kožu ispod bore potiskuju kožu prema gore te je zaglađuju i vraćaju joj svježinu.

Podižu – vraćaju koži izgubljeni volumen i elastičnost čime se dobiva učinak podizanja i toniziranja na obrazima i bradi.

Definiraju – suptilno preoblikuju i redefiniraju usne crte i crte lica (jagodice i bradu).

Injektiranjem filera u kožu postiže se ne samo popunjavanje bora i vraćanje izgubljenog volumena, već i hidratacija kože, a dokazano je da dolazi i do regeneracije kolagena kao i do stvaranja novog.

Pročitajte još i ...