Glumica Jelena Miholjević: Sreća nakon estetske operacije kapaka

Glumica Jelena Miholjević prepoznatljiva je po svom prekrasnom pogledu, stoga je, razmišljajući o korekciji kapaka, nekoliko puta preispitivala svoju odluku. Egzotične oči karakteristika su koju, kako nam je otkrila, nipošto ne želi izgubiti, no višak kože koji se s godinama nakupio na kapcima počeo joj je predstavljati svakodnevni problem.

„Osim što su mi gornji kapci zaklanjali pogled i bili teški očima, poželjela sam ih pomladiti i zbog posla kojim se bavim. Glumac glumi očima, a moje nisu bile u funkciji kao nekada i gornji kapci kao da su umanjivali ekspresiju“, kazala nam je 49-godišnja glumica, dodajući kako se kod nje radi o nasljednoj karakteristici jer dio njezine obitelji također ima problema sa suviškom kože na kapcima.

zagreb, 09022012 jelena miholjevic snimio: drazen kokoric
Foto: Dražen Kokorić (Story.hr)

Korekcija gornjih kapaka

Blefaroplastiku gornjih kapaka, često izvođenu, ali vrlo kompleksnu korekciju, poznata glumica odlučila se napraviti u Poliklinici Sinteza kod dr. Mislava Gjurića, vrhunskog liječnika s dugogodišnjim iskustvom, koji se obrazovao u Hrvatskoj i u Njemačkoj.

„Oči su osjetljivo područje i bilo mi je vrlo važno da sve ispadne kako treba. Osim toga, moj su zaštitni znak i nikako nisam htjela da operacija utječe na njihov prirodan oblik i izgled. Nakon pomnog razmišljanja o korekciji, odlučila sam se za dr. Gjurića koji mi je ulio povjerenje već nakon prvog razgovora“, kazala nam je Jelena.

prof. dr. sc. Mislav Gjurić

Dr. Mislav Gjurić jedan je od najvećih stručnjaka za estetiku lica i vrata. Kroz svoju karijeru stekao je nezamjenjiva iskustva i znanja, a kroz dosadašnji rad brojne vjerne pacijente. Ni ne čudi jer dr. Gjurić preciznom rukom ostvaruje samo najbolje rezultate.

„Svaka operacija veliki je izazov, pogotovo kada je radite na licu. Blefaroplastika se izvodi na očima, što čini zahvat još kompleksnijim“, objasnio nam je dr. Gjurić, dodajući kako se u slučaju zagrebačke glumice radilo o potrebi za blefaroplastikom gornjih kapaka.

Operacija spuštenih gornjih kapaka radi se finim rezom u naboru kože 6 mm iznad ruba gornje vjeđe. Odstranjuje se suvišna koža, a eventualni suvišak masnog tkiva uklanja se samo onoliko koliko je nužno.

Šavovi se uklanjaju 5. dan nakon operacije, postoperativnih bolova nema, stoga nema ni potrebe za primjenom analgetika. Modrice i otekline prolaze u roku od dva tjedna, a rezultati traju 7 – 10 godina, objašnjava dr. Gjurić. Iako se može raditi i u općoj anesteziji, dr. Gjurić blefaroplastiku je u ovom slučaju izveo pod lokalnom anestezijom pacijentice. Cijena ovog zahvata u Poliklinici Sinteza iznosi 8 000 kuna, a ako se operiraju i donji kapci, 15 000 kuna.

Prije i poslije

Zadržan prirodni oblik očiju

Iako se bojala bolova nakon zahvata, Jelena nam je otkrila da su oni u potpunosti izostali.

„To me zaista oduševilo. Iz straha sam uzela jednu tabletu protiv bolova, no ništa me nije boljelo niti u jednom trenutku. Moram priznati da sam prezadovoljna i da dr. Gjurić nakon ove besprijekorne operacije ima moje 100-postotno povjerenje.“

Nakon nekoliko tjedana postoperativni oporavak bliži se kraju, a Jelena ne krije zadovoljstvo rezultatima. Osvježene oči i pomlađeno lice, baš kakvo je bilo prije nekoliko godina, i to uz nepromijenjen oblik očiju.

„Kod Jelene smo zadržali njezin prirodan oblik očiju. Samo smo uklonili višak kože koji je ometao vid i kvario estetski dojam. Sada oči još više dolaze do izražaja, a lice je cjelokupno pomlađeno“, naglašava dr. Gjurić.

Sept. 13, 2015 - New York, USA - Public School..MODEL ON BACKSTAGE BEAUTY, WOMAN, NEW YORK FASHION WEEK 2016 WOMEN READY TO WEAR FOR SPRING SUMMER, PRET A PORTER, FR�œHLING FRUEHLING SOMMER.NYPAPSS16, Image: 261234504, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Zahvat koji dramatično pomlađuje

U cijelom zahvatu najvažnije je odabrati dobrog liječnika. U protivnom rezultati često ne budi zadovoljavajući, a može doći i do asimetrije oka ili pak nedovoljno dobro skrivenih ožiljaka.

„Iako već odavno ne brojim koliko sam zahvata izveo, iskustvo je zaista presudno za dobar rezultat. Ovaj zahvat, ako je dobro izveden, ima potpuno prirodne rezultate i dramatično pomlađuje izgled lica osobe, otvara oči, daje svježinu i odmoran izgled“, ističe dr. Gjurić te dodaje kako godine u ovome postupku ne igraju najznačajniju ulogu jer je dob kada se počnu primjećivati prve značajnije promjene na kapcima individualno različita.

Ona ovisi o „genetski definiranoj kvaliteti tkiva“ i načinu života, dodaje dr. Gjurić, a kod Jelene se uvelike radilo o genetski uvjetovanoj predispoziciji.

„Zaista mi je drago što sam se odvažila na ovaj zahvat. U karijeri me čeka još mnogo izazova i želim glumiti još niz godina te vjerujem da mi je ovaj zahvat kupio još malo vremena“, zaključuje Jelena, ne skrivajući zadovoljstvo donesenom odlukom.

Pročitajte još i ...