Kada je za face lifting prerano, a za kreme prekasno

Israeli actress Natalie Portman fronts Diorskin Star 2014 advertising campaign., Image: 201821572, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Volumen i zategnutost lica s godinama se opušta i opada čime lice dobiva umorniji i stariji izgled. Budući da se elastin i kolagen s vremenom postepeno gube, koža lica postaje manje vitalna. Također, obrve i vjeđe se spuštaju i čine oko manje otvorenim, čime se dobiva namršten izgled lica, a vrat je uvijek prvi izdajnik godina.

Dugotrajno nekirurško rješenje za viseće obraze, obrve ili vrat

Idealno rješenje za sve te probleme su Silhouette Soft konci koji su se počeli primjenjivati na osnovi šestogodišnjeg iskustva upotrebe suspenzijskih niti u rekonstruktivnoj i estetskoj kirurgiji. Preporučuju se kod blažih oblika visećih obraza, obrva i vrata, a rezultati njihove primjene vidljivi su odmah. Konci su rađeni od resorptivnog materijala te se pomalo razgrađuju i nestaju za oko 24 mjeseca, kada se zahvat može ponoviti.

Silhouette Soft konci
Silhouette Soft konci

Zahvat Silhouette Soft koncima

Prije tretmana koncima nije potrebna nikakva prethodna priprema. Pribor koji se koristi prilikom primjene konaca treba biti sterilan, tako da se ovaj zahvat može napraviti isključivo u liječničkoj ordinaciji.

Nakon što se dogovorite s liječnikom koji dio lica vas zabrinjava, on će vam postupak detaljno objasniti i na licu flomasterom označiti ulazak i izlazak igle. Ovo spominjanje igle vas ne treba preplašiti jer:

  • nećete osjetiti apsolutno ništa jer se u lice najprije injektira lokalna anestezija kao kod zubara
  • nakon uboda igle na licu će vam se pojaviti mala točkica, kao nakon kozmetičke obrade prištića. U rijetkim slučajevima se može pojaviti modrica, odnosno hematom koji prolazi kroz dva ili tri dana.

Konci uvijek dolaze u paru i najčešće se upotrebljava jedan ili dva para. Na svakoj polovini konca nalaze se 4 konusa koji se usidre u masno tkivo i na taj način podržavaju kožu u položaju koji želimo.

Na licu na slici tretirao se donji dio na kojemu se nazire lagana obješenost. Ugrađen je jedan par konaca.

prije i poslije 1

prije i poslije 2

Konci su ušli po sredini obraza, a završili u vlasištu kod sljepoočnice. Pacijentica, kako kaže, ni u jednom trenutku nije osjetila nikakvu bol, a nakon što je anestezija popustila, osjetila je lagano zatezanje za koje tvrdi da nije niti malo neugodno.

Trajnost je oko 24 mjeseca, a cijena za jedan par konaca iznosi od 4 000 do 6 000 kn.

Napomena: Nakon zahvata se ne preporuča tri tjedna ići na tretmane lica, kao ni na stomatološke tretmane, a prvih tjedan dana se preporuča spavati na leđima. Također, trebalo bi izbjegavati timske sportove zbog mogućnosti ozljede.

Pročitajte još i ...