Anja Šovagović Despot: 50-e su nove 40-e

I u 54. godini Anja Šovagović Despot ima onaj zavodljivi djevojački gard i prpošnost, zavidnu liniju i zarazni osmijeh. I bogme i izgleda isto kao i prije 20-ak godina kada je nastupala u uskom kostimu u Marinkovićevoj Gloriji.

Nekako sam uvjerena da je to zato što Anja naprosto zrači zadovoljstvom. Pa ipak, često sam s Anjom probirala teme o najnovijim preparatima na tržištu ili što ima nova na polju estetske medicine. Anja je vrlo je oprezna kad je njezino lice u pitanju, ipak je ono njen alat, njena motka u svijet glume. Lice njeguje Filorga kozmetikom i oduševljena je njihovom anti-age linijom.

kozmetika anja sovagovic

„Dugo sam bila u potrazi za kozmetikom koja obiluje aktivnim sastojcima i koja daje rezultate. Što dulje koristim Filorga kozmetiku, sve više sam zadovoljna rezultatima. Koža mi je zategnutija i blistavija. Mislim da je ova kozmetika maksimum koji možete dobiti od kozmetike, za sve ostalo imate poliklinike estetske medicine“, kroz smijeh nam objašnjava Anja.

filorga kozmetika
Iso-structure je krema koja pruža visokoučinkoviti tretman učvršćivanja kože. Aktivni sastojci sprečavaju opuštanje kože, popunjavaju bore i definiraju konture lica. Filorga Optim-Eyes krema za njegu područja oko očiju djeluje trostruko: protiv bora, tamnih podočnjaka i podbuhlosti, ostvarujući pomlađeni pogled.

Kome ili čemu možete zahvaliti da vam je tijelo i u 50-ima u tako dobroj formi?

Hvala najljepša na svim komplimentima, odmah se bolje osjećam! Što se tiče moje dobre forme, mislim da ju najviše mogu zahvaliti optimizmu sjećanja. Naime, trudim se uvjeriti kako se ništa nije promijenilo posljednjih desetak godina i kako je važno pozitivno razmišljati i ne podleći depresivnim stanjima koja se javljaju u jutarnjim satima, recimo, kada se probudim s bolovima u kralježnici ili utrnutom rukom. Ah, možda sam zaspala u krivom položaju, možda zbilja nisu u pitanju godine! Međutim, i moja je baka cijeli život patila od raznih bolova, ali lice joj je i u devedesetima bilo predivno, gotovo bez bora, a i mama lijepo izgleda u svojim sedamdesetima.

Postoji li po vama u fizičkom smislu razlika između 40-ih i 50-ih?

Naravno da postoji razlika. Josipa sam rodila u 36. godini i on je u mojim 40-ima još bio dijete, a moja Ana imala je desetak godina. Dvoje djece i jurnjava za njima i oko njih, predstave koje sam glumila punim intenzitetom i mnoštvo obaveza nisu mi dali misliti o suvišnim stvarima, tipa: „Ajme meni, koliko ja to već imam godina!?” Danas, kada su djeca praktički odrasla, puno je više prostora za takve neugodne misli, ali zato imam vremena za neke male radosti koje su samo moje i ničije više. Zato doista uživam u ritualima u kupaonici, pilinzima, masažama i ostalim čarima uljepšavanja, pogotovo nakon napornih premijera ili iscrpljujućih predstava i snimanja.

Anja Sovagovic

Vježbate li ili jednostavno dobro tijelo pripisujete dobroj genetici?

Morala i trebala bih svakodnevno vježbati s obzirom na to da cijeli život patim od bolova u kralježnici, međutim, prilično sam nemarna i lijena za to. Priznajem da sam vrlo neozbiljna i neodgovorna i zato stalno iznova čvrsto obećavam samoj sebi da od sutra krećem u teretanu. Evo, još uvijek nisam, a moj najveći motiv su uloge koje dobijem glumiti. Ako glumim stariju ili bolesnu ženu, onda mi teretana ne treba, tješim se. Međutim, uskoro počinjem s pripremama i probama za Krležine „Gospodu Glembajeve” u kojima ću igrati barunicu Castelli i htjela, ne htjela, morat ću se potruditi izgledati što bolje jer je njezina velika privlačnost uzrok brojnim tragedijama koje drama donosi.

Malo je poznato da ste prije puno godina operirali nos kod pokojnog dr. Boška Milojevića, doajena estetske kirurgije u bivšoj državi (oca dr. Nikole Milojevića). Opišite nam kako ste se odlučili za taj zahvat, kakav je bio dr. Milojević i koliko ste se oporavljali?

Operirala sam nos s devetnaest godina kod pokojnog dr. Boška Milojevića koji je zaista bio majstor svog posla i pravi profesionalac. Sjećam se da je operacija prošla doista bezbolno i uspješno i moj mi je neprimjetno ljepši i manje prćasti nos bio veliko zadovoljstvo. Doduše, pretrpjela sam ozbiljnu tatinu ljutnju koja je trajala mjesecima. Mislio je da sam se odrekla jednog malog dijela svog karaktera i da će mi jednom biti žao, a meni je ta vrsta karaktera beskrajno išla na živce. Tvrdoglava kakva jesam, napravila sam po svom, nikad nisam požalila, ali često se sjetim oca i njegovih argumenata.

DSC_2562

Razmišljate li o još nekoj estetskoj korekciji?

Pa vi najbolje znate kako stalno razmišljam o estetskim korekcijama najrazličitijih vrsta! A ponekad je čovjeku dovoljan i samo jedan dobar razgovor na tu temu! Za sada, oduševljena sam mezoterapijom koju obavljam kod svoje divne primarijus Jasne Lesić u Poliklinici Lesić za dermatovenerologiju. Kad mi ona, kojoj beskrajno vjerujem, kaže da je vrijeme za neku korekciju, rado ću se s njom upustiti u tu avanturu. S druge strane, oduševljena sam preparatima za područje oko očiju Filorga kozmetike, kao i za tretiranje podočnjaka pa s nestrpljenjem čekam rezultate koji se već polako naziru.

Pročitajte još i ...