Jednostavno se riješite masnih naslaga na trbuhu

Masne naslage na trbuhu nakupljene tijekom zime ili tijekom godina problem su kojeg se želimo riješiti na što brži i jednostavniji način, posebice s prvim zrakama sunca. Čak i ako mislite da je kasno i ako se ove zime niste znojili u teretani i niste pazili na svoju prehranu, postoji rješenje za postizanje ravnijeg trbuha.

Laserska lipoliza – moderna varijanta klasične liposukcije

Laserska lipoliza suvremena je varijanta klasične liposukcije koja se od nje značajno razlikuje po tome što se radi u lokalnoj, tzv. tumescentnoj anesteziji, i što koristi lasersku zraku za rastapanje masnog tkiva umjesto mehaničke energije. Laserska zraka uvodi se pod kožu ubodom promjera 3 milimetra, a ona potom izaziva pucanje masnih stanica koje se pretvaraju u emulziju, istovremeno zaustavljajući krvarenje iz manjih krvnih žilica i uzrokujući reorganizaciju kolagena. Takvo djelovanje smanjuje otečenost i hematome u ranom postoperacijskom tijeku te omogućava bržu i bolju adaptaciju i zatezanje kože. Rastopljeno masno tkivo odstranjuje se iz organizma pomoću vibracijske aspiracijske pumpe.

Izvor: Poliklinika Sinteza
Izvor: Poliklinika Sinteza

Područje trbuha

Laserskom lipolizom masne se naslage mogu uklanjati s različitih dijelova tijela, bilo da se radi o trbuhu, nogama, bokovima, stražnjici i sl. Osim oblikovanja tijela i uklanjanja masnih naslaga, u potkožnom se tkivu djelovanjem laserske zrake stimulira se i stvaranje kolagena i elastina (biostimulacija tkiva), pa je adaptacija kože nakon zahvata uspješnija. Nakon zahvata koža izgleda glatkije, bez neravnina i „valova“.

Laserska lipoliza trbuha uklanja suvišne masne naslage s tog područja, čini kožu zategnutijom, a trbuh poprima novi, privlačniji izgled. Rezultat je vidljiv odmah nakon zahvata te se postupno poboljšava sljedeća dva mjeseca. Medicinski steznik nosi se oko 3 tjedna, a nakon zahvata preporuča se limfna drenaža. Laserska lipoliza je sigurna, mogućnost komplikacija minimalna, a postoperacijski tijek značajno lakši i kraći u odnosu na klasičnu liposukciju. Rezultati su trajni, a ukoliko se osoba ponovno udeblja, mast će se rasporediti u netretiranim zonama gdje lipoliza nije učinjena.

Cijena laserske lipolize trbuha ovisi o ponudama poliklinika, a uglavnom se radi o cijeni od oko 12 000 kuna. U Poliklinici Sinteza trenutno traje posebna ponuda – lasersku lipolizu trbuha možete napraviti po cijeni od 10 000 kuna (umjesto 12 000 kuna), a uz to dobivate 3 limfne drenaže na poklon.

Pročitajte još i ...