Izražene udubine na bokovima – postoji li rješenje?

Ako vam uska suknja ne pristaje kako biste željeli zbog „komada boka“ koji strši u nezaglađenoj liniji, imate izraženi hip dip ili, u prijevodu, udubinu u bokovima. Na internetu su se oko tog obilježja javile brojne rasprave, a jedna je djevojka prokomentirala kako zbog izražene udubine izgleda “kao da joj je odgrizen dio boka”.

Kardashians for Lipsy.

Udubina u bokovima prisutna je na svim tijelima, ali je kod nekih osoba više izražena. Žensko je tijelo podložno skupljanju masnoća u predjelu bokova i bedara. Udubina poviše kosti boka normalna je pojava – naime, tako je građeno ljudsko tijelo, odnosno na zdjeličnoj kosti postoji prirodna udubina. Međutim, ta udubina izraženija je kod nekih ljudi nego kod drugih, ovisno o strukturi skupljanja masnoća u tijelu. U nekim se slučajevima hip dip može ublažiti vježbanjem, i to vježbama koje jačaju središnje mišiće stražnjice, ali i stražnjice općenito. Time možete poboljšati oblik stražnjice i vizualno smanjiti nedostatke. Ipak, postoje slučajevi u kojima je gotovo nemoguće riješiti se udubine u liniji bokova uobičajenim metodama, ali su, nasreću, stručnjaci doskočili i tom problemu. Estetska kirurgija danas raznim metodama omogućuje postizanje zaglađenih bokova i podignute stražnjice.

MANHATTAN, NY - AUGUST 25, 2016: Jessica Alba in a pink long dress steps out in Soho on AUGUST 25, 2016 in New York, Image: 297908769, License: Rights-managed, Restrictions: *US MAGAZINES-PLEASE REPORT USAGE* **FEE MUST BE AGREED PRIOR TO USAGE** ***E-TABLET/IPAD & MOBILE PHONE APP***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Buzzfoto

Kako se riješiti udubine u bokovima?

Jedna od metoda rješavanja hip dipa je ubrizgavanje masti na područje udubine kako bi se ona popunila i zagladila u liniji bokova. Mogućnost je i liposukcija kojom se u vrlo kratkome roku postiže ljepši oblik tijela. Riječ je o najpopularnijem estetskom zahvatu kojim se može preoblikovati i smanjiti određeni dio tijela, u ovome slučaju bokovi. Postupak se provodi aparatom kojim se usisava mast. Nakon zahvata neko je vrijeme potrebno nositi steznike, a cjelokupni je oporavak brz, iako se mogu pojaviti ožiljci i otekline koji se u narednim mjesecima postupno povuku. Liposukcijom se može ublažiti hip dip, a tijelo može poprimiti siluetu kakvu ste željeli, odnosno neproporcionalne dijelove pretvoriti u skladniju figuru.

Osim klasične liposukcije, moguće je obaviti zahvat laserske lipolize (laserske liposukcije). Zahvat se provodi laserom kojim se topi masno tkivo kako bi se lakše odstranilo. Laserska zraka uvodi se pod kožu ubodom promjera 3 milimetra, a ona potom izaziva pucanje masnih stanica koje se pretvaraju u emulziju, istovremeno zaustavljajući krvarenje iz manjih krvnih žilica i uzrokujući reorganizaciju kolagena.

Victoria's Secret models pose seductively in tiny bikinis for CBS' SwimSuit TV special

Estetski prijelaz između stražnjice i bedara može se poboljšati i metodom kirurškog podizanja stražnjice, a odabir zahvata ovisi o željama kandidata i obliku stražnjice.

Također, ako su mišići stražnjice manje naglašeni u odnosu na ostatak tijela, a želite to promijeniti, možete se odlučiti za povećanje stražnjice implantatima. Osim što će vaša stražnjica nakon zahvata biti veća, njezin će oblik postati okrugliji čime će se i izraženi hip dip ublažiti. Zahvat se provodi tako da se između dva sloja mišića postavljaju silikonski implantati za stražnjicu. Njihova se veličina može odabrati ovisno o preferencijama.

Za one koji nisu skloni kirurškim zahvatima, postoji tretman Med Contour. Riječ je o inovaciji među postupcima uljepšavanja.Tretman je neinvazivan, a omogućuje trajne rezultate koji su odmah vidljivi. Provodi se uređajem koji kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju te se njime može nekirurški oblikovati tijelo, ukloniti celulit i masne nakupine, obaviti limfna drenaža ili zategnuti koža lica i vrata, ovisno o aplikatoru uređaja. Nakon tretmana nije potreban period oporavka.

Bilo da ste ljubiteljica raskošnih ili vitkih bokova, priznat ćete da su oni važno obilježje žene. Prirodno ili uz pomoć raznih metoda, napravite ih onakvima kakvima želite te im ponekad poklonite pažnju i ponosno ih istaknite.

Pročitajte još i ...