Uređaji za oblikovanje tijela – najbolji na svijetu, a dostupni u Hrvatskoj

Uređaji za oblikovanje tijela postali su omiljeni saveznici poznatih dama diljem svijeta, jer neinvazivnim metodama bezbolno pomažu u poboljšanju izgleda kože, figure tijela i smanjenju obujma masnog tkiva.

Tretmani s takvim uređajima mogu u vrlo kratkom roku osjetno smanjiti obujam struka, bokova, stražnjice ili bedara. Uređaji za oblikovanje tijela služe se različitim tehnologijama poput radiofrekvencije, ultrazvuka i kriolipolize ili smrzavanja masnih stanica.

Portal Real Self sustavno prikuplja iskustva i recenzije pravih korisnika koji svojom ocjenom rangiraju estetske i kozmetičke tretmane, ovisno o zadovoljstvu postignutim učinkom. U nastavku vam donosimo pregled najpopularnijih tretmana za konturiranje tijela na svijetu. Izvrsna je vijest da su dostupni i u Hrvatskoj.

Radiofrekvencija – zašto je postala “must have” za konturiranje tijela?

Radiofrekvencija je posljednjih godina postala neizostavna u tretmanima za oblikovanje tijela, a razlog kojem duguje svoju popularnost je mogućnost prodiranja u dublje slojeve kože.

Radi na principu zagrijavanja kože na površini i u dubljim slojevima, čime se mijenja struktura kolagena. Vlakna kolagena u dermisu se kontrahiraju, a toplina ubrzava metabolizam stanice i fibroblasta koji proizvode kolagen, što stimulira produkciju kolagena i odmah vidljivo zateže kožu. Potaknuta na produkciju novog kolagena, elastina i hijaluronske kiseline, koža počinje samu sebe obnavljati.

American fashion model Hailey Baldwin poses for her shoes collection of footwear brand Public Desire., Image: 304746493, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Neki od uređaja za oblikovanje tijela koriste se isključivo radiofrekvencijom, poput Venus Legacy-a, dok se neki oslanjaju na kombinaciju radiofrekvencije s drugim tehnologijom, poput Med Contour uređaja.

Med Contour Multipower

Med Contour Multipower uređaj je najnovije generacije koji se oslanja na kombinaciju triju tehnologija za oblikovanje tijela; ultrazvuka, vakuuma i radiofrekvencije.

Time se osigurava optimalan učinak u reduciranju masnih naslaga i celulita te zatezanju kože. Rezultati Med Contour tretmana su trajni, a nakon tretmana se odmah možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Za idealne rezultate preporučuje se napraviti pet tretmana u razmacima od tjedan dana. Cijena jednog tretmana ovim uređajem iznosi 1.800 kn, a paket od preporučenih 5 tretmana iznosi 7.200 kuna.

Tretman Med Contour Multipower uređajem dostupan je u poliklinikama Milojević, Bagatin, Poliderma, Ars Salutaris i klinikama Dermamed i Imed, a ovisno o željenim rezultatima, moguće je koristiti četiri različita aplikatora:

Body Shape za uklanjanje masnih naslaga i celulita, Body Shape and Tight za zatezanje i učvršćivanje kože, Face Lifting za zatezanje kože lica, vrata i dekoltea te Draining s funkcijom limfne drenaže, koji je izvrsna nadopuna tretmanu oblikovanja tijela, jer potiče brže izbacivanje tekućine iz tijela.

Med Contour uređaj proglašavan je najboljim neinvazivnim dostignućem 2011. i 2012. na sajmu estetike u Las Vegasu, a sve od 2013. do 2016. je najizvođeniji nekirurški tretman uklanjanja masnih stanica u SAD-u.

Izvor foto: Poliklinika Milojević

Venus Legacy

Venus Legacy jedna je od posljednjih inovacija u području tretmana radiofrekvencijom. Riječ je o nekirurškom tretmanu koji oblikuje tijelo i zateže kožu kombinacijom četiri snažne tehnologije:

Multipolarna radiofrekvencija brzo i ravnomjerno prenosi i raspoređuje toplinsku energiju na različite dubine tkiva, čime izaziva termalnu reakciju koja potiče prirodno zacjeljivanje tkiva.

U tom procesu zacjeljivanja koža se zateže zbog stvaranja novog kolagena, a tekstura kože se poboljšava, umanjujući vidljivost celulita i bora.

Izvor foto: Poliklinika Bagatin

Vari Pulse tehnologija omogućava toplinskoj energiji nastaloj od radiovalova prodiranje u dublje slojeve kože i tkiva, čime se stimulira cirkulacija i limfna drenaža, dajući tretiranom području sjajan i zategnut izgled.

Pulsirajuća elektromagnetska polja svojim regenerativnim svojstvima omogućuju značajna poboljšanja u izgledu i teksturi kože na tretiranim područjima.

Real Time Thermal Feedback dodatak je tretmanu koji stvarnom vremenu prati temperaturu kože za vrijeme trajanja tretmana, kako bi temeljem termalne povratne informacije osigurao da tretman bude ugodan, siguran i bezbolan osobama s različitim tipovima kože.

Inovativan tretman Venus Legacy u ponudi je Poliklinike Bagatin, a cijeli postupak traje između 30 i 40 minuta, ovisi o ciljanom području. Idealan je za osobe koje se žele riješiti opuštene kože, celulita i pretjeranih masnih naslaga na području ruku, bedara, trbuha, leđa, bokova i stražnjice.

Rezultati tretmana vidljivi su nakon nekoliko posjeta, a proces oporavka prolazi bez ikakve boli i nelagode. Zbog stvaranja novog kolagena koža će postati zategnutija, a novostvoreni elastin će ju učiniti gipkom i elastičnom. Cijena po tretmanu je 1.800 kuna, a paket od 6 tretmana može se ugovoriti za cijenu od 7.200 kuna.

Med 2 Contour

Med 2 Contour je najsuvremeniji uređaj koji rabi nisku i visoku fokusiranu ultrazvučnu frekvenciju koja omogućava duboko i ciljano prodiranje u masno tkivo.

Zahvaljujući posebnoj sondi s dvije ultrazvučne glave u kombinaciji s vakuumom, masno tkivo na tretiranom području se podiže i fiksira unutar sonde. Time se energija usmjerava na ograničenu površinu kako bi se višak masnog tkiva lokalno odstranio, a integrirana sonda za limfnu drenažu osigurava da cijeli tretman prođe bez rizika.

Poliklinika Sinteza koristi se ovim tretmanom u tretiranju lokalnih nakupina masnog tkiva i uklanjanju tvrdokornog celulita, a za idealne rezultate preporučuje se napraviti 5 tretmana u razmacima od tjedan dana. Cijena paketa od 5 tretmana iznosi oko 4.000 kuna.

Osim u Poliklinici Sinteza, tretman dostupan je u Poliklinikama Nola, Bagatin te Klinici DermaMed.

Korisnici koji su isprobali tretmane Med 2 Contourom na portalu Real Self tvrde kako redovito korištenje pruža odlične rezultate za uklanjanje lokalnih masnih naslaga.

British fashion model Megan Williams in the photo session for Agua Bendita 2017 swimwear collection., Image: 326125262, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Hladni tretmani za prirodno izlučivanje masnoća

U posljednje vrijeme na tržištu su se pojavili tretmani za oblikovanje tijela koji se, suprotno dosadašnjoj praksi zagrijavanja, služe hladnim laserom i hlađenjem tkiva kako bi smanjili obujam masnih naslaga na tijelu.

Najpoznatiji tretman hlađenjem naziva se Coolsculpting, a hladni laser koji trenutno vlada tržištem je Zerona. Zašto je hlađenje postalo novi trend u oblikovanju tijela i kako točno funkcionira?

Zerona

Zerona je uređaj koji se oslanja na stimulaciju laserskim svijetlom, no njena posebnost je tzv. hladni laser, koji foto-stimulacijom, pomoću laserskih dioda, bez dodirivanja tijela, napada membrane masnih stanica.

Time stvara poru na njihovoj površini, potičući da njihov sadržaj protječe iz tijela u limfu i mokraćni sustav. Iz tog razloga, ovaj tretman preporučuje se koristiti u kombinaciji s limfnom drenažom, kako bi se tijelo što prije očistilo.

Ovim postupkom masne stanice ne nestaju, ali se njihov volumen znatno smanjuje i tretiranom području pruža vidno vitkiju siluetu.

Za idealne rezultate tretman se preporučuje ponoviti 6 puta kroz 2 tjedna, čime se može postići gubitak i do 10 cm obujma,a učinak tretmana Zerona laserom najbolje se vidi na području trbuha, bedra i bokova. U Hrvatskoj je tretman Zerona laserom dostupan je u Poliklinici Bagatin, a cijena paketa od 6 preporučenih tretmana kreće se od 4 do 6 tisuća kuna.

Izvor foto: Poliklinika Bagatin

Coolsculpting

„Coolsculpting“ je metoda krioterapije ili zamrzavanja masti, pri kojoj se masne naslage na ciljanim dijelovima tijela eliminiraju tako što ih se specijalnim krio aplikatorom lokalno izlaže vrlo niskim temperaturama u trajanju od 40 do 60 minuta.

Proces koji se naziva i kriolipolizom, počinje smrzavanjem masnih stanica, koje se zatim kristaliziraju i raspadaju.

Tretman se oslanja na prirodni fiziološki proces umiranja stanice koji traje oko 15 dana, nakon čega se raspadnute masne stanice postupno izlučuju iz organizma sljedećih nekoliko tjedana.

Potkožne masne stanice nisu otporne na hladnoću te se na niskim temperaturama raspadaju, dok su okolne krvne žile i živci mnogo otporniji na temperaturne promjene, pa ih tretman ne može oštetiti. Ovakvim tretiranjem masne stanice trajno se eliminiraju iz organizma, pa su i rezultati tretmana trajniji.

Ispitanici portala Real Self izjasnili se u 81 % slučajeva da im se Coolsculpting tretman isplatio te da su zadovoljni rezultatima. Tretman Coolsculptingom pomoću CryoVAC aparata u Hrvatskoj je dostupan u Poliklinici Milojević. Cijena po tretmanu iznosi 3.200 kn za tretiranje jedne zone, dok svaki sljedeći tretman košta 2.400 kuna.

Za razliku od tretmana Zeronom, koji samo smanjuje obujam masnih stanica, Coolsculpting te masne stanice uništava i trajno eliminira iz tijela.

Naposljetku, važno je napomenuti kako čvrstoću i zategnutost tijela nije moguće postići preko noći, no kombiniranjem tretmana za oblikovanje tijela uz pravilnu prehranu promjene na tijelu bit će vidljive u vrlo kratkom vremenu.

Dutch fashion model Romee Strijd in the photo session for Victoria's Secret February 2017 lingerie and VSX catalogues., Image: 320653485, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Najvažnije je da pri odabiru tretmana za oblikovanje tijela istražite koja vrsta tretmana bi najviše odgovarala vašem tijelu te da se prije konačne odluke konzultirate s liječnicima u čijoj poliklinici želite započeti s tretmanima, kako bi saznali kakve rezultate i u kojem roku možete očekivati.

Pročitajte još i ...