Jedini tretman koji će u potpunosti obnoviti kožu nakon ljeta

Kad razgovaramo o dermalnim filerima hijaluronske kiseline, prvo što nam padne na pamet su popunjene usne, zategnuta brada i povećan volumen obraza.

Pa iako je namjena filera, kako im samo ime govori, „filanje“, odnosno popunjavanje volumena na područjima koja su ga s vremenom izgubila, to nikako nije njihova jedina uloga.

Nije svaki filer isti

Prvenstveno je važno znati da na tržištu postoji više vrsta hijaluronskih tretmana, pri čemu se fileri međusobno razlikuju po tehnologiji, načinu aplikacije, teksturi, gustoći i namjeni, a sve kako bi se postigla maksimalna prilagodljivost svim tipovima kože, svim dobnim skupinama, ali i svim problemima koje želimo tretirati.

Jedna od uloga hijaluronskih filera i skinboostera je djelovanje na kvalitetu kože – iako se o ovoj funkciji mnogo manje govori nego o onoj volumizirajućoj, ona nam je itekako važna, posebno nakon ljeta, kada je koža izložena pojačanom stresu te često dubinski dehidrirana.

Hijaluronski tretmani lica zapravo su najbolja investicija koju možete napraviti nakon povratka s godišnjeg odmora, a u nastavku donosimo nekoliko glavnih razloga za to.

Hidratiziraju kožu dublje od svake kreme

Hijaluronska kiselina prirodna je komponenta našeg tijela i jedan od glavnih gradivnih elemenata kože. Uz kolagenska vlakna, upravo je hijaluron najzaslužniji za mladolik izgled kože, njenu glatku teksturu i najvažnije od svega – elastičnost.

Zašto je baš hijaluron tako važan koži? Glavna funkcija ove vrijedne molekule je zadržavanje vode – točnije, ogromnih količina vode, čak 1000 puta više od vlastite težine.

A s obzirom na to da je upravo hidratacija ključna za pravilno funkcioniranje stanica, „podmazivanje“ kolagenskih vlakana i punašan izgled kože, ne čudi nas činjenica da je upravo nadoknada hijalurona glavni način za održavanje mladolikosti lica. Osim nadoknade volumena, dopremanje hijalurona među stanice kože osigurat će idealno hidratizirano okruženje, spriječiti dubinsku dehidraciju i dopremiti vlagu baš do svake stanice.

Restylane Skinboosteri Vital i Vital Light vrlo su suptilni, mekani fileri hijaluronske kiseline koji vlaže kožu iznutra, pomlađuju lice, vrat i dekolte bez dodavanja neprirodnog volumena. Osiguravaju duboku hidratizaciju u slojevima do kojih niti jedna krema ne može doprijeti.

Zatežu sitne bore koje su pod utjecajem sunca jače

Osim povećanja određenih dijelova lica, remodeliranja crta lica kojima nismo zadovoljni, tretmani filerima izrazito se često koriste i za općenito zatezanje površinskih borica koje najčešće uzrokuje upravo dehidracija.

Iako se primjećuju tijekom cijele godine, pogotovo kod osoba nakon 40-e, sitne borice koje lice čine namreškanim najvidljivije su u ljetnim mjesecima kada je koža izložena vrućinama i jakom suncu, jer pojačano gubi vlagu i elastičnost. Apliciranjem filera ili Skinboostera površina  kože se zateže, a čitavo lice postaje elastičnije, zaglađenije i meko na dodir.

Smanjuju potrebu za makeup-om

Makeup je jedna od ženskih radosti kojih se ne odričemo niti tijekom ljeta, no svakako ne želimo na +30 nanositi slojeve teškog pudera i nekoliko vrsta korektora. Hijaluronska kiselina u obliku kvalitetnog Skinboostera ili rjeđeg filera namijenjenog regeneraciji i hidratizaciji kože pomoći će u poboljšanju izgleda kože, kao i njene površinske napetosti.

Ljepša koža – manje teških pudera, recept je jednostavan. Koža koja je iznutra napunjena hijaluronskom kiselinom napeta je, čvrsta, sjajna i s bitno manjim brojem nesavršenosti. Osim zadržavanja vode u prostoru između stanica kože, hijaluron osigurava i blistavost te zaglađenost kože – a kao rezultat, za makeupom ćete mnogo manje posezati.

Profhilo je jedan od najučinkovitijih tretmana za revitalizaciju i pomlađivanje kože. Riječ je o hibridu filera, mezoterapije i skinboostera koji poboljšava kvalitetu kože, a istovremeno pruža lagani lifting efekt licu. Postupno smanjuje borice, zaglađuje lice, a koži daje sjajan i zdrav izgled. Spaja hijaluron velikih i malih lanaca posebnim kemijskim vezama, zbog čega se može „raširiti“ po koži i dati čitavom licu blagi efekt liftinga.

Popravljaju sitna oštećenja

Još jedan benefit ovog iznimnog polisaharida je poticanje bržeg zacjeljivanja kože. Hijaluronska kiselina često se, osim u anti-age proizvodima, može naći i u formulama za regeneraciju kože nakon tretmana ili ozljeda, kao i u after-sun proizvodima za regeneraciju nakon sunčanja.

Ista se logika primjenjuje i na hijaluronske filere – veća koncentracija hijalurona u koži osigurava bržu regeneraciju od ozljeda, bilo da je riječ o sitnim ranicama, ožiljcima od akni, oštećenjima od sunca ili dehidracijskim boricama.

Kolagen je taj koji fizički popravlja oštećenja, no hijaluronska kiselina hrani kolagen, kako bi on svoju funkciju mogao što bolje obavljati. Osim toga, hijaluron je zadužen i za transport nutrijenata u koži, čime osigurava brže zacjeljivanje, a služi i kao obrana stanica kože od mehaničkih i kemijskih oštećenja.

Bolja tekstura i kvaliteta kože koju sunce narušava

Naposljetku – apliciranje hijaluronskih filera ili Skinboostera tijekom ljeta znatno će umanjiti grubi osjećaj i hrapavu teksturu kože, koja se na licu javlja gotovo svako ljeto uslijed nepovoljnog utjecaja UV zraka.

Nicole Scherzinger attending the Elton John AIDS Foundation Viewing Party held at West Hollywood Park, Los Angeles, California, USA., Image: 415743157, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Iako je proizvod sa SPF-om imperativ prilikom svakog izlaska na otvoreno, visoke temperature i UV zrake nužno će ostaviti posljedice na ten, pogotovo ako ste ljetovanju i na otvorenom provodite gotovo čitav dan.

Pročitajte još i ...