Pogledajte kako plastični kirurzi mogu potpuno promijeniti profil lica

Profiloplastika je postupak profiliranja lica tijekom kojeg kirurzi kombiniraju rinoplastiku (operaciju nosa) i mentoplastiku (operaciju brade).

Koji je cilj profiloplastike?

Ako postoji jedna riječ koja definira profiloplastiku, to je onda – harmonija. Ovom estetskom operacijom pokušava se postići profil koji je u skladu s cjelinom. Problem dakle, nije izoliran: ne radi se o detalju koji se “ne uklapa”, nego je cilj zahvata postići dobar opći dojam, ukupni sklad lica.

S instagram profila @dra.joycetorraca: rad dr. Joyce Torraca

Estetska kirurgija omogućuje pacijentima konveksnog profila (koji karakterizira gornja “izbačena” čeljust te uvučena brada) da se oporave funkcionalno i psihički. Mogućnost izvođenja dviju korekcija u jednom kirurškom činu pogoduje oporavku pacijenta i smanjuje bolničke troškove.

Instagram profil @maximoevia: dr. Maximo A. Evia Arceo kirurg je iz Madrida

Budući da je cilj postupka značajno poboljšati sklad lica, tretiraju se dvije regije koje najviše pridonose estetici lica – nos i brada. Profiloplastika nije indicirana za ljude s kronično nestabiliziranim bolestima ili problemima povezanima s anestezijom.

Rad torinskog liječnika: dr. Nicola Vione @dr.nicolavione

“Izvlačenje” brade

Prvi korak je izvođenje operacije brade, što obično zahtijeva produženje brade postavljanjem implantata. Kod nekih se pacijenata mogu koristiti tehnike prijeloma i repozicije kostiju. Mentoplastika se u većini slučajeva izvodi intraoralnim rezom, odnosno rezom s unutarnje strane usta.

@dracarolinaschneider: rad španjolske lilječnice dr. Caroline Schneider

Brada je osnovni faktor koji utječe na ravnotežu profila lica, a tretman također utječe na položaj donje usne. Operacija brade izvodi se kako bi se postigla ravnoteža između donje trećine lica i ostatka lica.

Rinoplastika

Nakon brade, obično se korigira nos. Nos se može povećati ili smanjiti, može mu se promijeniti oblik vrha ili debljina, smanjiti veličina nosnice, pročistiti vrh itd. Rez na nosu također se obično izvodi interno, no tehnike korištene u profilu ovise o potrebama svakog pojedinog slučaja.

@forestierocinzia: rad milanske kirurginje Cinzije Forestiero

Krajnji cilj je uvijek skladniji profil, a u obzir se uzimaju svi aspekti lica, poput usana, očiju, nosa i brade. Za operaciju se koristi opća anestezija, ali u nekim se slučajevima može koristiti lokalna anestezija sa sedacijom.

@esteticasergipe

Profiloplastika traje u prosjeku pet sati, a pacijent u bolnici ostaje oko 24 sata. Pravi rezultati mogu se vidjeti tek nakon šest mjeseci.

Pročitajte još i ...