Učinkovita pomoć kod ispadanja kose stiže iz laboratorija Ducray

Dok je nekima nevažan, drugima je gubitak kose razlog za ozbiljnu zabrinutost i konzultacije s liječnikom. U stvarnosti, ne postoji samo jedan oblik gubitka kose, već nekoliko vrsta, s različitim uzrocima i posljedicama. Mogu biti lokalizirani na dijelu vlasišta ili difuzni, zahvaćajući cijelu glavu, a mogu biti povremeni (manje od 6 mjeseci) ili kronični (produženi tijekom vremena, više od 6 mjeseci).

Također, postoji takozvano reakcijsko ispadanje kose koje je povremeno i ponekad iznenadno, poznato kao akutni telogeni efluvij. Primjerice tu spadaju gubitak kose nakon rođenja djeteta, sezonski gubitak kose koji se često događa u jesen, te gubitak kose izazvan neadekvatnom prehranom. Budući da smo u listopadu, mjesecu borbe protiv raka dojke, važno je napomenuti i kako većina lijekova protiv raka djeluje na stanice raka. Nažalost, ovi tretmani ne ciljaju samo stanice raka. Također djeluju i na ostale tjelesne stanice koje se brzo obnavljaju, poput onih odgovornih za rast kose. To objašnjava gubitak kose kod pacijenata liječenih kemoterapijom.

Kronični telogeni efluvij je progresivniji i dugotrajniji gubitak kose, kroničan, kao što mu i naziv kaže te zahvaća cijelo vlasište. S vremenom može dovesti do smanjenja gustoće kose, ali ne i do ćelavosti. Može se pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi, a žene su više pogođene od muškaraca. Ovaj kronični gubitak kose može nastati kao posljedica dubokog i kroničnog stresa, neravnoteže hormona štitnjače ili niskokalorične dijete.

Androgena alopecija je vrsta gubitka kose koja je hormonskog (uključenost androgenih hormona) i genetskog podrijetla, kao što joj i naziv govori. Karakterizira ga progresivna minijaturizacija kose na određenim dijelovima vlasišta, što s vremenom rezultira stanjivanjem kose, pa čak i ćelavosti. Androgena alopecija pogađa uglavnom muškarce, a njezina učestalost raste s godinama: oko 15% muškaraca u dobi od 20 godina, 30% u dobi od 30 godina i jedan od dva u dobi od 50 godina*.

Koji ste vi tip?

Naš poznati food bloger, Mile Butorac, @hungry_mile, je shvatio da su rana prevencija i pravilno tretiranje glavni preduvjeti održavanja zdrave i vitalne kose prije bilo kakvih tretmana. „Visoki zalisci i mjestimično rjeđa kosa su bili moji razlozi za isprobavanje Ducray Anaphase+ šampona i Ducray Neoptide EXPERT seruma. Uvjerio sam se u njihovu djelotvornost redovitim korištenjem.“

Ducray Neoptide EXPERT serum smanjuje ispadanje i potiče rast kose posebice kod kroničnog ispadanja kose kod žena i muškaraca. Lagan i neljepljiv serum, nije ga potrebno ispirati, a omogućava lako oblikovanje kose.

Kao dodatak prehrani tu su Anacaps tri-ACTIV kapsule koje sadrže biotin koji doprinosi održavanju normalne kose i kože i niacin koji doprinosi održavanju normalne kože, a piju se jednom dnevno.

Ducray proizvode pronađite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

 

Pročitajte još i ...