Imamo formulu uz koju ispucali i suhi vrhovi više nisu problem

Jeste li ikada razmišljali o kosi kao o prvoj crti obrane vlasišta, o štitu koji čuva tjeme od UV zraka? Uz nju se, naime, obično vežu sasvim drugačije asocijacije: ona je adut ženstvenosti, “oruđe zavođenja”, ogledalo trendova, a ponekad i karaktera… Premda je estetski aspekt odavno nadvladao biološku ulogu, kosu treba čuvati iz razloga koji nisu vezani samo uz ljepotu. 

Teškoće s kosom – poput pucanja, sušenja, pa čak i ispadanja – ponekad su vezane uz stanje cjelokupnog organizma, a ponekad uz naše navike stiliziranja ili godišnje doba te djelovanje izvanjskih faktora poput UV zraka, morske vode, klimatizacijskih uređaja… Uz to, kosu termički tretiramo ne bismo li je uvile ili savršeno izravnale, a posljedice brzo postanu vidljive. Vlasi su suhe i bez sjaja, a počinju i opadati…

Ljeto je bilo (iako se nadamo da još nije u potpunosti prošlo) vrijeme sunčanja, kupanja i zabava na plaži, a ta veselja su itekako utjecala na vašu kosu i učinila je suhom, ispucanom i beživotnom. Sunce je najjači izvor energije na planetu, ali njegove su zrake poznate po štetnom učinku, pogotovo kada je riječ o koži i kosi.

UV zrake, naime, prodiru u dlaku, oštećujući joj strukturu. Kosa postaje krhka, puca se i gubi prirodnu vlažnost. Ako se tome doda more s velikim udjelom soli, situacija postaje još gora. Sol iz mora će isušiti kosu čineći da doslovno izgleda poput “slame”. Ali ne brinite! Sve to ne znači da ste zauvijek osuđeni na bad hair day. Postoje načini kako oporaviti kosu i njegovati je nakon ljeta. 

Ponajprije, važno je hidratizirati i nahraniti kosu. Koristite hranjive šampone i regeneratore s prirodnim sastojcima koji će nadoknaditi izgubljenu vlagu. Uz to, jednom tjedno napravite masku za dubinske hidratacije. Kao drugo, ošišajte oštećene vrhove. To može biti teško ako ste zaljubljeni u svoju dugu kosu, ali šišanje ispucanih vrhova obvezno je kako bi kosa imala zdrav izgled. Ne brinite, kosa će narasti i biti zdravija nego prije.

Također, pazite kako sušite kosu. Nakon ljeta, izbjegavajte prečesto korištenje sušila i pegle za kosu. Vrućina tih uređaja može dodatno isušiti vlasi i pogoršati problem oštećenih vrhova. Na kraju, ali ne manje bitno, pronađite stručnjaka koji će vam biti saveznik u njezi i oporavku kose. 

U kategoriji Najbolji proizvod leave-in za regeneraciju suhih vrhova, u sklopu natječaja Estetica Premium Product, pobjednikom je proglašen Kérastase Résistance Sérum Thérapiste. Naš žiri osvojio je unikatnom kombinacijom sastojaka koja pomaže oštećenoj i beživotnoj koži u samo nekoliko korištenja. Dvofazni serum Kérastase Resistance Thérapiste udahnut će oštećenoj kosi novi život – jer je riječ o proizvodu učinkovitijem od običnog regeneratora. U nastavku ćemo vam otkriti što su o njemu rekle naše dermatologinje. 

Kérastase Résistance Sérum Thérapiste

Muči vas oštećena, beživotna kosa koja doslovno vapi upomoć? Za to će vam trebati nešto učinkovitije od običnog regeneratora. Dvofazni serum Kérastase Resistance Thérapiste udahnut će oštećenoj kosi novi život. Spoj uljnih i kremastih sastojaka pri nanošenju trenutno popravlja, učvršćuje i obnavlja izgubljenu čvrstoću i elastičnost vlakana kose, pružajući im dubinsku hidrataciju.

Kérastase Résistance Sérum Thérapiste štiti kosu od topline te učinkovito oporavlja ispucale vrhove. Ekstrakt biljke Myrothamnus Flabellifolia obnavlja strukturu kose, aminokiseline popunjavaju oštećena mjesta na kosi, glikopeptidi jačaju vlakna kose, a bjelančevine pšenice zaglađuju gruba vlakna kose.

Dr. med. Nevia Delalle, spec. dermatovenerologije iz Poliklinike Dermalife

Kérastase Résistance Sérum Thérapiste odličan je serum za jako oštećenu i tretiranu kosu koja se često fenira, jer ujedno i štiti od topline. Za njegu ispucanih vrhova, djeluje gotovo odmah, a može se koristiti na mokroj i na suhoj kosi.

Osim što zatvara ispucane vrhove, ulje djeluje njegujuće uz aminokiseline  i ostale vrijedne aktivne sastojke. Osim što pomaže ispucalim vrhovima, štiti vlasi od topline uređaja za sušenje i stiliziranje kose.

Dr. Željana Bolanča, spec. dermatovenerologije iz Poliklinike Bolanča

Lomljiva kosa i ispucani vrhovi kose, oštećena kosa, iscrpljena kosa… Sve su nam to nakon ljeta i UV zraka dobro poznati pojmovi.

Dvofazni serum Kérastase Resistance Thérapiste izvrstan je za oštećenu kosu jer “popravlja” elastičnost vlakana i dubinski ih hidratizira. Kombinacija je kremastih i uljnih sastojaka i osjećaj ugode i mekoće na kosi je doslovce trenutan.

Dr. Jelena Jakić, spec. dermatovenerologije iz Poliklinike dr. Jelena Jakić

Ovaj dvofazni serum obnavlja izgubljenu čvrstoću i elastičnost vlakana kose, daje kosi novu snagu i štiti je od topline. Osim što je iznimno ugodne teksture, njegova je snaga u ekstraktu biljke Myrothamnus Flabellifolia koja obnavlja strukturu kose.

Kérastase Résistance Sérum Thérapiste još sadrži i aminokiseline koje popunjavaju oštećena mjesta na kosi, glikopeptide koji jačaju vlakna kose i bjelančevine pšenice koji zaglađuju gruba vlakna kose. Proizvod se ne ispire!

Pročitajte još i ...